Riot, Valorant Evrenine Yeni Oynanabilir Deneyimler Getirecek

06.10.2024 13:46 Mehmet Tandoğan

 
 
Riot Games tarafından oyunculara sunulan rekabetçi nişancı oyunu Valorant için yeni gelişmeler yaşanıyor. Açıklanan detaylara göre Valorant evreninde geçecek yeni ve oynanabilir deneyimlerin piyasaya sürüleceği aktarılıyor.
 
Valorant UE5'e geçiş yapıyor
 
 
 
Unreal Fest'te konuşan Valorant stüdyo başkanı Anna Donlon, oyunun şu anda Unreal Engine'inin 4.27 sürümünde olduğunu ancak UE5'e geçiş yapacaklarını söyledi. Bununla beraber UE4 oyun motorunda yapılabilecek her türlü yeniliği yaptıklarını ve artık yapılacak bir şeyin kalmadığını aktardı. Bu yüzden UE5 oyun motoruna geçiş yapılıyor.
 
UE5 oyun motoruna geçişi ile beraber oyunun ilk etapta grafikleri ve performansı artış göstermeyecek. Bu durum ilerleyen süreçte gerçekleşecek. Yani ilk etapta daha farklı kısımlara odaklanılacak. Bununla beraber Valorant evreninde geçecek olan yepyeni deneyimler bizlere sunulacak. Ancak bu deneyimlerin şimdilik neler olduğu bilinmiyor.
 
Donlon tarafından belirtilene göre Valorant'ın aylık oyuncu sayısı şu anda 35 milyon.
 
 
 
Valorant nasıl bir rekabetçi deneyim sunuyor?
 
Riot Games tarafından biz oyun severlere sunulan rekabetçi nişancı oyunu Valorant, bildiğiniz üzere şu anda e-spor ortamında oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan Counter Strike oyununun karşısında yer alan Valorant, takımlı bir rekabetçi deneyimi sunuyor. Oyun içerisinde farklı ajanların karşımıza çıktığını aktarabiliyoruz. Counter Strike oyunundan farklı olarak Valorant içerisinde her bir ajanın farklı yetenekleri bulunuyor. Yetenek havuzu içerisinde kullanabileceğimiz her bir hamle ile gidişatımıza yön verebiliyor ve maçın seyrini değiştirebiliyoruz. Yani oyunda sadece nişangahımızda düşmanları ortadan kaldırmakla kalmıyor, aynı zamanda yeteneklerimizi kullanmak oldukça önem arz ediyor.
 
Yapım içerisinde bildiğiniz üzere her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve isterseniz sıralamalı maçlara, isterseniz de diğer oyun modları ile beraber eğlenebiliyorsunuz. Farklı oyun modları arasında Spike'a hücum, alıştırma modu ve çok daha fazlası yer alıyor. Bunlarla beraber sıralamalı maçlara girmeden önce elbette ısınmak durumunda kalabiliyor ve kendinizi oyuna hazırlayabiliyorsunuz. Ek olarak oyun içerisinde zaten bildiğiniz üzere sesli ve yazılı sohbet sistemi bulunuyor. İstediğiniz gibi bu sohbetlerle beraber diğer takım arkadaşlarınızla konuşabiliyor, farklı stratejiler benimseyebiliyor, düşmanı nerede gördüğünü söyleyebilir ve böylece maçı ve raundu kazandırmak için elinizden geleni yapmak durumunda kalabiliyorsunuz. Bu tarz detaylarla beraber oyun içerisinde hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor, kendinizi oyuna kaptırabiliyor, her maç içerisinde farklı stratejiler yaparak düşmanların dikkatini dağıtabiliyor ve onları gafil avlayabiliyorsunuz.
 
Oyun içerisinde diğer taraftan elbette sıralamalı maçlarda oldukça dikkat etmeniz gerekiyor çünkü oyunda her kaybettiğiniz raundun bazen telafisi bulunmuyor. 24 farklı ajanla beraber ilerleyebileceğiniz yapımda her bir oyuncu farklı bir seçim yapabiliyor ve kendinizi bir ajan üzerinde usta yapabiliyorsunuz. Ancak oyunda genel olarak her maç içerisinde farklı ajanlar seçildiğinden dolayı her bir ajanı kullanmak durumunda kalıyor ve kendi harita ve aynı zamanda karakter havuzunuzu genişletmek tamamen sizin işiniz oluyor. Her ne kadar çok karakteri kullanırsanız ve ne kadar çok ajan üzerinde usta olursanız, o kadar çok takıma etkili olabilir ve yardımcı olabiliyorsunuz. Çünkü bazı maçlarda diğer takım oyuncunuz ajanı direkt olarak alabiliyor ve seçim ekranında usta olduğunuz bir karakter bulunuyorsa, bu karakter bazı durumlarda ekip içerisinde yer alan oyuncular tarafından seçilebiliyor. Durum böyle olunca, bir karakter üzerinde usta olduğunuz zaman ve o karakter seçildiği zaman elbette bu durum takıma kötü bir şekilde yansıyor diyebiliriz.
 
 

Oyun içerisinde yer alan ajanlara bakacak olursak, Jett karakteri ile beraber ilerlemek istiyorsanız takıma elbette büyük katkı sağlamanız gerekiyor çünkü bölgelere doğru giriş yapmanız ve diğer takım oyuncularını gafil avlamanız tamamen sizin işiniz oluyor. Aynı zamanda bölgeleri açabiliyor, takım arkadaşlarınıza olanak yaratabiliyor ve daha fazla detay ile beraber eğer saldırgan taraftaysanız bomba kurmaya hazırlanıyor, eğer savunma tarafındaysanız ise bombaları imha etmek tamamen sizin işiniz oluyor.
 
Oyunda farklı şekillerde, farklı noktalarda farklı stratejiler benimseyebiliyorsunuz. Bu durum tamamen oyun içerisindeki sisteme ve oynanışa göre değişkenlik gösterebiliyor. Dolayısıyla yapacağınız taktikleri önceden benimsemek yerine oyunun gidişatına göre benimsemek çok daha etkili olabiliyor. Çünkü rakip takımın nasıl bir hamle yapacağı, nasıl bir yapıya sahip olduğu ve hangi ajanları aldığı ilk etapta belli olamıyor ve buna göre siz de planlamalarınızı önceden benimseyemiyorsunuz. Dolayısıyla oyun içerisinde birkaç hamleden ve ataktan sonra elbette bu durumun üstesinden gelebiliyor ve rakip takımın nasıl bir hamle yapacağını az çok kestirmek zorunda kalabiliyorsunuz. Yine elbette oyun içerisinde rakip takımı iyi bir şekilde analiz etmek oldukça önem arz ediyor. Bu analizle beraber rakip takımı elbette eğer bir bölgede başarısız oluyorsa onların da taktik değiştirdiğini aktarmakta fayda var. Dolayısıyla değişken taktiklerle beraber ön plana çıkabileceğiniz yapımda bu hamleleri gerçekleştirmek ve oyunu okumak tamamen sizin işiniz oluyor. Oyunda bildiğiniz üzere 5 kişilik bir takımdan oluşan ikişerli grup bulunuyor. Bir takım saldırı tarafında, diğer takım ise savunan tarafta yer alıyor.
 
Bununla beraber oyun içerisinde eğer saldırı tarafındaysanız bölgelere girmek durumunda kalıyor ve bombayı kurmak temel amacınız olarak karşınıza çıkıyor. Aynı zamanda bombayı patlayana kadar korumak sizin işiniz. Ek olarak savunan tarafındaysanız bombayı kurdurmamak veya bomba kurulduysa elbette o bombayı imha etmek tamamen sizin işiniz oluyor. Dolayısıyla oyunda iki farklı takım ve iki farklı amaç yer alıyor ve bu sayede sıralamalı maçlarda oldukça dikkat etmeniz ve diğer rakip oyuncuları ortadan kaldırmanız şart. Bununla beraber Reyna karakteri alıyor. Bu karakter aynı şekilde Jett gibi entry olarak karşımıza çıkıyor ve bölgelere giriş konusunda Jett ile beraber işbirliği yapabiliyor. Elinde bulundurduğu kör yeteneği sayesinde düşmanların gözlerini kör edebiliyor ve böylece rakip oyuncuları gafil avlayabiliyorsunuz.
 
 

Oyunda aynı zamanda ajanlar arasında farklı sinerjiler bulunuyor ve doğru zamanda doğru hamle yapmak oldukça önem arz ediyor. Yapacağınız her bir yanlış hamle ile beraber elbette diğer oyuncuların sizi avlamasına izin verebiliyorsunuz. Bununla beraber oyundaki oyunu okumak ve aynı zamanda hangi oyuncunun nereden çıkacağını kestirmek oldukça önemli. Bu tarz detaylarla oyundaki gidişatınıza yön verebiliyor ve aynı zamanda ekonominize de yön vermeniz gerekiyor. Çünkü oyunda alabileceğiniz ve satın alımla beraber düşüş yaşayabileceğiniz bir ekonomi sistemi yer alıyor. Eğer ilk etapta yüksek fiyatlı silahları alırsanız ve rakip oyunculara bu silahları kaptırırsanız, ne yazık ki diğer raundlarda ekonominin dibe çökebiliyor ve ne yazık ki silahlarla ve tabancalarla ilerlemek durumunda kalıyorsunuz. Dolayısıyla oyundaki bu ekonomi sisteminize de oldukça dikkat etmeniz gerekiyor.
Bununla beraber oyunda kullanabileceğiniz birçok silah bulunuyor. Standart ve klasik tabancalardan sheriff silahına, operatör silahından vandal’a kadar oldukça farklı silahlar sizleri bekliyor. Hangi silahı düzgün bir şekilde kullanıyorsanız elbette ona göre seçiminizi yapabiliyor ve onlarca silahtan birine seçerek tura başlayabiliyorsunuz.
 
Her turda yapacağınız hamlelerin oldukça önemli olduğunu tekrar tekrar vurgulamak gerekiyor. Aynı zamanda oyunda sadece düşmanları ortadan kaldırmakla kalmıyor, kullanacağınız her bir yeteneğin doğru zamanlaması gerçekten de hayat kurtarabiliyor. Örneğin, diğer oyuncuların bölgeye tam gireceği esnada önlerine bir smoke atarsanız, onların girişini engelleyebiliyor ve bu sayede onları aynı zamanda geriye itebiliyorsunuz. Bu da oyunda yer alan farklı taktikler arasında bulunuyor ve doğru zamanda doğru hamlenin ne kadar önemli olduğunu vurguluyor. Oyunda yer aldığınız süre boyunca türlü taktikler benimseyebiliyor ve ister saldıran, isterseniz de savunan tarafta olun, bu taktiklerin oldukça değişkenlik gösterdiğini aktarabiliyoruz. Bununla beraber oyunda kullanabileceğiniz yeteneklerin sınırlı olduğunu belirtmekte fayda var. Ancak bazı yetenekler belli bir zaman döngüsü sonrasında tekrar yerine geliyor ve böylece tekrar tekrar raund içerisinde kullanmak durumunda kalabiliyorsunuz.
 
 

Bunun dışında oyunda belli başlı harita havuzları bulunuyor. Sıralamalı maçlar içerisinde kullanabileceğiniz ve karşınıza gelebilecek haritaların dışında derecesiz maçlarda sıralamalı maç havuzunda olmayan haritalarla karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Şu anda toplamda 11 harita bulunuyor, ancak bunların her birine ne yazık ki erişim sağlayamıyorsunuz. Çünkü sezon sezon oyunun haritaları değişkenlik gösterebiliyor ve bazı haritalar havuzdan çıkarılırken bazı haritalar ise yeni değişikliklerle beraber ekleniyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Assassin's Creed Mirage Bu Ay Steam'e Geliyor 07 Ekim 343 Industries Birden Fazla Halo Oyunu Üzerinde Çalışıyor 07 Ekim Nintendo Switch 2'nin Bu Yıl Duyurulacağı Bildiriliyor 07 Ekim Epic Games'in Ücretsiz Oyununu Kütüphaneye Eklemeyi Unutmayın 07 Ekim 2si1: The Last of Us 2. Sezon'dan Yeni Detaylar 07 Ekim
Forumdan Konular
DH'den Haberler