Starfield İçin Yeni Güncelleme Birçok Sorunu Ortadan Kaldırıyor

01.10.2024 13:23 Mehmet Tandoğan

 
 
Bethesda tarafından biz oyun severlere sunulan bilim kurgu temalı açık dünya aksiyon rol yapma oyunu Starfield için yepyeni bir güncelleme yayınlandı. Bununla beraber oyunun ilk ücretli genişlemesi Shattered Space yayınlandı. Ek paket yeni uzay görevlerini, dikkat çekici ortamları ve çok daha fazlasını sunuyor.
 
Starfield artık daha sorunsuz bir deneyim sunuyor
 
 
 
Temel oyun güncellemesine bakacak olursak, oyunda yer alan birçok sorunun ve problemin çözüldüğünü aktarabiliyoruz. 1.14.70 yaması grafiksel sorunları ele alıyor. Ayrıca görevlerle ilgili eksiklikleri düzeltiyor. Bunun yanı sıra ses konusunda ve kullanıcı arayüzü kapsamında çok çeşitli düzenlemeler getiriyor.
 
Diğer taraftan Rev-8 gezgini için çeşitli düzenlemeler getirildi. Genel oyun performansını yükselten güncelleme, silah modelleri için çeşitli görsel iyileştirmelerini de içeriyor. Ayrıca diyalogdan çıkıldığında oyuncunun takip sistemi iyileştirilmiş durumda. Ek olarak oyuncunun kamerası artık zıplama esnasında sarsılmıyor. Öte yandan oyunda yer alan aydınlatmaların daha da iyileştirildiğini söyleyebiliyoruz.
 
Yama notları biraz uzun olduğundan tüm içeriğe ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.
 
Oyun bizlere neler sunuyor?
 
Bethesda Stüdyosu tarafından biz oyun severlere sunulan açık dünya bilim kurgu temasıyla ön plana çıkan aksiyon rol yapma oyunu Starfield, bildiğiniz üzere oyuncular tarafından oynanıyor ve eski bir yapıya sahip olduğu bildiriliyor. Çıkışı ile beraber oyun ne yazık ki tam olarak isteneni veremiyor; bunun birçok sebebi bulunuyor. Öncelikle oyun motorunun eskiliği gerçekten de gün yüzüne çıkıyor. Kendini gösteren bu durumla beraber oyun motorunun eski olmasıyla yapılabilecek unsurların arasında bir ilişki bulunuyor. Bununla beraber oyunda yer alan buglar, sorunlar ve birçok kısım bu durumdan kaynaklanıyor. Elbette bu durumun dışında birçok sebebin de olduğu belirtiliyor.
 
Oyuncular tarafından eleştirilen bu yapım şimdi ise yepyeni bir ek pakete ve güncellemeye kavuşuyor. Paket dahilinde 50'den fazla bölge keşfedilecek; alanlar, yeni görevler ve çok daha fazlası sizleri bekliyor. Bununla beraber yeni silahlar, zırhlar, özelleştirme sistemleri ve daha fazlasıyla oyuna dalış yapabiliyorsunuz. Oyunun ilk ücretli DLC paketi ile beraber ilerlemeye başladığınız yapım içerisinde kendinizi oyuna kaptırabiliyor ve açık dünyada farklı gezegenlerde gezip tozabiliyorsunuz. Zaten oyun içerisinde açık bir dünya bulunduğundan dolayı istediğiniz şekilde ilerleyebiliyor, kendinizi oyuna kaptırabiliyor ve aynı zamanda oyunun açık dünyası oldukça büyük olduğundan dolayı saatlerinizi buna harcayabiliyorsunuz.
 
Geliştirici ekip tarafından belirtilene göre oyun içerisinde yapacağınız oldukça fazla iş bulunuyor ve 2330 yılında geçen bu yapım içerisinde yıldızlar arasında bir seyahate adım atmak durumunda kalıyoruz. Oyunda elbette arka planda bir hikaye içeriği bulunuyor. Bu hikaye içeriği ile beraber kendimize oyuna kaptırırken, aynı zamanda hem yan görevlere hem de ana görevlere dalış yapabiliyor ve istediğimiz şekilde karakterimizi özelleştirip kişiselleştirebiliyoruz.
 
 
 
Her bir oyuncu aynı zamanda burada farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyimini burada özelleştirip kişiselleştirebiliyor. Bununla beraber oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca insanlığın en büyük gizemini çözmeye çalışabiliyor ve cevap aradığınız destansı bir yolculuk içerisinde kendinizi bulabiliyorsunuz. Kendi hikayenizi anlatabileceğiniz ve bu hikaye ile beraber yola koyulabileceğiniz yapım içerisinde yapacağınız hamlelerin ne kadar önemli olduğunu vurgulamak gerekiyor çünkü burada her bir oyuncu farklı bir deneyim elde ederken kendi gidişatına yön verebiliyor ve farklı şekillerde kaderlerini etkileyebiliyor. Bununla beraber ana karakterin ne olabileceğini burada siz belirleyebiliyorsunuz.

Dikkat çekici ortamlara geçiş yapabileceğiniz yapım içerisinde her bir ortamda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor ve burada farklı atmosferlerle, manzaralarla, karakterlerle etkileşime girebileceğimiz görevlerle ve çok daha fazlasıyla karşı karşıya kalabiliyoruz. Bunun için elbette farklı bölgelere doğru ilerlemek ve aynı zamanda buraları keşfetmek gerekiyor. Zaten oyun içerisinde keşfedebileceğimiz alanların oldukça fazla olduğunu vurgulayabilir ve burada istediğimiz şekilde yer alabiliyoruz. Oyun içerisinde destansı bir yolculuğa çıktıktan sonra elbette buralarda neler olup bittiğini öğrenmek için büyük bir mücadele veriyor ve 25 yılın ardından ekip tarafından oluşturulan ilk evrenle karşı karşıya kalabiliyoruz. Yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca birçok soruya cevap aradığımız bir güneş sistemi içerisinde yer alıyor, farklı gezegenlere doğru ilerleyebiliyor ve oyuna eklenen yeni bir güncelleme ile kara aracı Rev ile ilerlemek durumunda kalabiliyoruz. Bu tarz detaylarla oyun içerisinde elbette bir gezegene vardıktan sonra yüzeyde istediğimiz şekilde dolaşabiliyor ve her bir bölgede ve evrende farklı şekillerde keşfedebileceğimiz alanların olduğundan bahsetmek gerekiyor. Yıldızlar arasında geçen bu yeni nesil rol yapma oyunu içerisinde her ne kadar birçok sorunun olduğunu vurgulasak da elbette oynayabileceğiniz ve yer verebileceğiniz yapımları arasında olduğunu aktarabiliyoruz.
 
Oyun içerisinde en önemli unsurun hikaye olduğunu söyleyebiliyor ve bununla beraber karakterlerle nasıl tanışabileceğinize siz karar verebiliyorsunuz. Ek olarak oyun içerisinde bildiğiniz üzere ve yukarıda bahsettiğimiz gibi görünüşünüze özelleştirebileceğiniz ve arka plan hikayesine farklı vurgu yapabileceğiniz durumların olduğunu aktarabiliyoruz. Bu durumlarla beraber kendi karakterinizi en iyi şekilde süsleyebiliyor, farklı kostümler giyebiliyor, elinize farklı silahları alabiliyor, diğer oyunculardan farklı olabiliyor ve çok daha fazla detayla kendi yolunuza bakabiliyorsunuz. Görünüşünüzü özelleştirip kişiselleştirebileceğiniz yapımda her bir özelliği karar verdikten sonra kendi maceranıza başlayabiliyor ve isterseniz burada deneyimli bir kaşif, diplomat, casus veya çok daha fazlası olabiliyorsunuz. Yani oyunun başlangıç noktası içerisinde farklı rollere bürünebiliyorsunuz ve akabinde ise hangi mesleği yapmak istiyorsanız ona göre kendi seçimlerinizi gerçekleştirebiliyorsunuz.
 
 
 
Zaten bu tarz rol yapma oyunlarında hangi role bürünebileceğimize seçebileceğimiz unsurların oldukça ön planda olması gerekiyor ve bu oyun, rol yapma açısından oldukça üst düzey bir yapıya sahip olduğunu bizlere gösteriyor.

Bununla beraber yapım içerisinde elbette hızlı bir şekilde ilerlerken aynı zamanda farklı bölgelerde neler olup bittiğini görebiliyor ve kim olacağımıza tamamen biz karar verebiliyoruz. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca farklı bir özgürlük boyutuyla beraber etrafı keşfedebiliyor, farklı hazinelerin sahibi olabiliyor ve eşi benzeri görülmemiş olanaklarla bir rol yapma deneyimine karşı karşıya kalmak durumunda kalıyoruz. Oyunda istediğimiz şekilde karakterimizi oluşturabiliyor ve istediğimiz şekilde farklı bölgelere doğru ilerlemek durumunda kalıyoruz. Güneş sistemimizin ötesine geçerek yeni gezegenlerin yanına geçiş yapabileceğimiz yapım içerisinde bir yandan da uzay savaşlarının olduğundan bahsedebiliyoruz. Uzay savaşları ile beraber kendi uzay geminize özelleştirebiliyor, güçlendirebiliyor, mürettebatınıza ekip üyeleri ekleyebiliyor ve çok daha fazla detayla beraber yolunuza bakmak durumunda kalıyorsunuz. Oyun içerisinde uzay savaşları ile ve iddialarla beraber yer alabilir ve istediğiniz şekilde düşmanların uzay gemilerini ortadan kaldırabiliyorsunuz.
 
Aynı zamanda casus ve haydutluk yaparak uzayda istediğiniz gibi ilerlemek durumunda kalıyor ve buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyorsunuz. Diğer taraftan uzay savaşları ile beraber yer alabileceğiniz yapım içerisinde kendi karakterinizi ve uzay geminizi istediğiniz şekilde geliştirebiliyor, buralarda neler olup bittiğini görebiliyor ve daha fazla detayı oyun içerisinde hissedebiliyorsunuz. Uzay savaşları içerisinde hayatta kalmak için türlü silahları uzay geminize takabiliyor ve güçlendirebiliyorsunuz. Aynı zamanda ortadan kaldırdığınız uzay gemilerini yağmalayabiliyor ve onlardan çeşitli kaynaklar ve silahlar alabiliyorsunuz. Bu da sizleri daha da geliştirecek unsurlar arasında bulunuyor. Dolayısıyla uzay korsanı olarak da oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz ve bu role bürünebiliyorsunuz. Zaten oyun içerisinde hangi unsurlarla beraber karşı karşıya kalmak istiyorsanız ona göre kendi seçimlerinizi gerçekleştirebiliyor ve oyundaki yerinizi hızlı bir şekilde alabiliyorsunuz.

Yapım içerisinde elbette uzayı derinlemesine keşfetmek durumunda kalıyor ve burada yer aldığınız süre boyunca zaten uzay temasıyla beraber karşımıza çıkan bir içeriğin olduğundan bahsedebiliyoruz. Oyunda ilerlemenize ilerleyiş eklemek isterseniz elbette farklı gezegenlere doğru adım atmak durumunda kalıyorsunuz. Yapım içerisinde geliştirici ekibin belirttiğine göre bini aşkın gezegen bulunuyor. Bu gezegenler çok rastgele oluşturulmuş bir şekilde karşımıza çıkıyor ve elbette tüm gezegenleri keşfetmenin olanaksız olduğunu söyleyebiliyoruz. Hayatta olduğu şehirler içerisinde de ulaşabileceğimiz tehlikeli bölgelere doğru adım atabileceğimiz ve buralardan neler olup bittiğini öğrenebileceğimiz yapımda aynı zamanda yabani bölgelerin olduğunu da aktarabiliyoruz. Bu yabani bölgelerde türlü düşmanlar, tuhaf yaratıklar ve çok daha fazlası bizleri bekliyor ve onları ortadan kaldırmak için elimizdeki aksiyon sistemine güvenmek durumunda kalıyoruz. Oyunda hem yakın dövüş hem de menzilli dövüş sistemleri yer alıyor ve istediğiniz şekilde bu sistemlerde dövüşebiliyorsunuz.
 
 
 
Bununla beraber elinize silahları alabiliyor, tabancalarla beraber hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor, makineli tüfeklerle ön plana çıkabiliyor ve çok daha fazla lazer silahı ile ilerlemek durumunda kalabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra bomba atabiliyor, daha farklı alan hasarlı silahlar kullanabiliyor ve bunun dışında yakın dövüşle düşmanlara karşı gelebiliyorsunuz. Hangi aksiyon tarzını benimsemek istiyorsanız ona göre hareket edebiliyor veya tamamen gizlilik odaklı bir şekilde düşmanların arkasına geçebiliyor, onları gafile avlayabiliyor veya doğrudan aksiyona dalış yapabiliyorsunuz. Unutulmaz karakterlerle tanışabileceğiniz ve onlara ekibinize dahil edebileceğiniz yapımda elbette ekibinize dahil ettiğiniz her bir unsurun ve karakterin oldukça önemli olduğunu söyleyebiliyor ve bu karakterlerden en iyi şekilde yararlanmak durumunda kalabiliyorsunuz.
 
Yukarıda bahsettiğimiz gibi ekip üyelerinizi elbette uzay gemisi savaşlarında kullanabiliyor, onların yeteneklerinden faydalanabiliyor ve ekibe dahil ettikten sonra çeşitli gruplarla maceralara çıkmak durumunda kalabiliyoruz. Görevden göreve koşabileceğimiz ve burada her daim yepyeni hikaye içerikleriyle karşı karşıya kalabileceğimiz yapımda her bir unsurun ne kadar önemli olduğunu vurgulayabiliyor ve burada bir yandan hayatta kalma deneyimiyle karşı karşıya kalırken diğer yandan ise aksiyon ve rol yapma deneyiminin ön plana çıktığını doğrudan gözlemleyebiliyoruz.

Derinlemesine keşfedebileceğiniz bir uzay deneyiminin bulunduğu yapım içerisinde hayallerimizdeki kaptan olmak durumunda kalıyor ve aynı zamanda bu gemiyi komuta etmek tamamen bizim işimiz oluyor. Gemiyi istediğimiz şekilde özelleştirebiliyor, silahlarımızı gemiye takabiliyor ve kalkan gibi önemli sistem geliştirmeleriyle ön plana çıkabiliyoruz. Bununla beraber eşsiz bonuslar kazanmak için elbette farklı şekillerde parçalar satın alabiliyor ve bunları elde edebiliyorsunuz.
 
 
  
Rastgele görevleri bulabileceğiniz ve yıldız savaşlarına doğru adım atabileceğiniz yapım içerisinde bununla beraber sağda solda yıldız istasyonlarının olduğunu söyleyebiliyor ve buralara iniş yaparak düşmanları ortadan kaldırmak durumunda kalabiliyorsunuz. Yine yıldız istasyonlarında elbette ele geçirebileceğiniz çeşitli karakollar bulunuyor. Ve bu karakollara ele geçirerek ve oraları bombalayarak düşmanların kaynaklarına çökebiliyor ve onları elde etmek durumunda kalabiliyorsunuz. Dolayısıyla uzayın derinliklerinde elbette riskli gemi savaşları yapabiliyor ve istediğiniz şekilde oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz. Bununla beraber oyunda rakipleri ele geçirerek onları en iyi şekilde değerlendirebiliyor, onların parçalarını alabiliyor ve envanterinize ekleyebiliyorsunuz. Önemli sistemlerinizi geliştirebileceğiniz ve daha da fazla istatistiklerinizi yukarıya doğru çıkarabileceğiniz yapımda aynı zamanda özelleştirme ve kişiselleştirme sistemleriyle kendi gemilerinizi ve kendinizi değiştirebiliyorsunuz.

Keşfedebileceğiniz, toplayabileceğiniz, inşa edebileceğiniz ve çok daha fazlasıyla beraber ön plana çıkabileceğiniz yapımda her bölge içerisinde dolaşabiliyor, buralarda bitki ve hayvanların olduğunu söyleyebiliyor ve hem keşif unsurları ile hem de farklı yeteneklerden oluşan bir grup insanla karşı karşıya gelebiliyorsunuz. Oyunda zanaatkarlık mekanikleri bulunuyor ve elde ettiğiniz kaynaklardan ve yiyeceklerden farklı ekipmanlar ve unsurlar üretebiliyor, bununla beraber oyundaki kaynaklardan en iyi şekilde yararlanabiliyorsunuz. Karakollar arasında kaynak aktarımı yapabileceğiniz yapım, her türlü rol yapma detayını bizlere sunuyor. Silahımızı hazır tutabileceğimiz ve daha da fazla ilerleyebileceğimiz yapım genel olarak bu tarz bir deneyimle bizlere aktarılıyor. Oyun içerisinde uzayın her zaman tehlikeli olduğunu söyleyebiliyor ve köşe başında türlü tehlikelerin olduğundan bahsedebiliyoruz. İster uzun menzilli tüfeklerle beraber ilerleyin, isterseniz de lazer silahları gibi patlayıcı silahları tercih edin; tamamen kendi oynanış tercihinize göre oyuna adım atabiliyor ve buna göre aksiyona dahil olabiliyorsunuz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 3 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Silent Hill 2 Remake'in PlayStation 5 Boyutu Ortaya Çıktı 02 Ekim Xbox Game Pass'e Ekim Ayı Başında Gelecek Oyunlar Açıklandı 02 Ekim Silent Hill 2 Remake İçin Yeni Oynanış Videosu Yayınlandı 02 Ekim Dragon Age: The Veilguard'ın Ana Tema Müziği Yayınlandı 02 Ekim Yepyeni Bir Kozmik Macera Starfield: Shattered Space'de Seni Bekliyor 02 Ekim
Forumdan Konular
DH'den Haberler