Limbo'nun, PSN'e 1 Yıl Sonra Çıkma Sebebi: Sony

16.07.2012 14:28 Talha Aynacı

 
   Sony, Microsoft'dan daha önce çıkarma şansına sahipken nasıl oldu da Limbo, PSN marketine 1 yıl gecikme ile geldi? Sony bu durumda kendilerinin hatalı olduklarını kabul etti ve bunun sebebini açıkladı.
 
   Develop Conference'da söz alan Sony Computer Entertainment'ın önemli ismi Pete Smith, Danimarkalı stüdyo Playdead ile Limbo'nun PSN'e özel çıkması konusunda iletişim halinde olduklarını ve neredeyse anlaşmaya vardıklarını ancak daha sonra Sony'nin inatla oyun haklarını satın almak istemesi üzerine anlaşmanın bozulduğunu dile getirdi.
 
   Limbo çıkış yaptığı ay XBLA'da 300.000 satmış, 2010 sonunda yarım milyon satış rakamını geçmişti. 2011 yılına gelindiğinde 1 milyona ulaşan satış rakamlarıyla başarısını dijital market geliriyle perçinlemişti. 2011 yılında PSN'e çıkış yapan oyun, o yıl PSN'in en çok satan 3. parti oyunu oldu.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Limbo Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: PlayDead Dağıtıcısı: PlayDead Tür: Puzzle Çıkış Tarihi: 2 Ağustos 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 2 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Dreamotion'ın Yeni Oyunu My Little Puppy Türkçe Dil Desteğiyle Şimdi Sizlerle 07 Kasım Dinkum'un Nintendo Switch Sürümü Çıktı 06 Kasım PUBG: Battlegrounds, Porsche İş Birliği ve Konsol Sürümü Yeniliklerini İçeren Güncellemeyi Yayınladı 04 Kasım Krafton, Palworld Mobile'ı G-STAR 2025'te Görücüye Çıkarıyor 04 Kasım Mount & Blade II: Bannerlord’un Yeni Donanma Paketi “War Sails” 26 Kasım’da Sizlerle! 31 Ekim
Forumdan Konular
DH'den Haberler