Dragon Ball: Sparking! ZERO Bir Günde 3 Milyondan Fazla Sattı

15.10.2024 14:15 Mehmet Tandoğan

 
 
Bandai Namco tarafından oyun severlere sunulan Dragon Ball: Sparking! ZERO büyük bir başarıya imza atıyor. Çıkışı ile beraber büyük bir ses getiren oyun, 24 saat içerisinde dünya çapında 3 milyondan fazla satmış durumda.
 
Dragon Ball: Sparking! ZERO seriyi üst seviyeye çıkarıyor
 
 
 
Dragon Ball: Sparking! ZERO mevcut satış sayısıyla gerçekten de güzel bir çıkış yakalıyor. 3 boyutlu arena dövüş aksiyon sistemini bizlere sunan ve 11 Ekim tarihinde Xbox Series X/S, PS5 ve PC için piyasaya sürülen yapım, Steam platformunda 122.000 eş zamanlı oyuncuyla kendi rekorunu kırdı. Bandai Namco Başkanı ve CEO'su Nao Ugagawa, bir basın açıklamasında çeşitli açıklamalarda bulundu ve şunları söyledi:
 
“Ortaya çıkan bu satış sayısı daha geniş bir hayran kitlesinin olduğunu gösteriyor. Bu da istediğimiz bir durum.”
 
Dragon Ball serisinin en yeni oyunu içerisinde 182 karakter bulunuyor ve şimdiye kadarki en geniş kahraman kadrosuna sahip bir şekilde karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda oyunda iki yeni mod bulunuyor ve bu modlar arasında yer alan Episode Battle ile oyuncular hikayeyi 8 karakterin bakış açısından deneyimleyebiliyor. Custom Battle modu ise özel senaryolar oluşturup paylaşmanıza imkan tanıyor.
 
Oyunda neler var?
 
Anime hayranlarının muhakkak göz atması gereken bir yapıyı bünyesinde barındıran dövüş ve aksiyon sistemiyle ön plana çıkmayı hazırlanan yapım gerçekten de büyük bir başarıya imza atıyor. Yukarıda bahsettiğimiz gibi oyun, sadece bir gün içerisinde 3 milyondan fazla adet satmış durumda. Bu tarz deneyimler oldukça nadir bir şekilde karşımıza çıkıyor ve oyunun ne kadar büyük ve geniş bir hayran kitlesine sahip olduğunu doğrudan gözlemleyebiliyoruz.
 
Her ne kadar bu tarz oyunlar oldukça birbirine benzese de, içerik bakımından farklılıklar gösterebiliyor. Aynı zamanda bazı oyunlar hayranların dikkatini ne yazık ki çekemiyor. Ancak bu yapım gerçekten de oldukça büyük bir başarıya imza atarak kısa süre içerisinde milyonlara ulaşan bir satış sayısını aşmış durumda. Dikkat çekici içeriği, karakterleri ve ortamlarıyla beraber evreni genişleten ve aynı zamanda evreni sevenlere hitap eden yapısıyla ön plana çıkan yapım içerisinde farklı karakterleri elinize alabiliyor ve açıklanan detaylara göre evren içerisinde bulunan 180'den fazla dövüşçünün burada yer aldığını aktarabiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber gerçekten de oldukça geniş bir dövüş ve karakter kadrosuna erişebiliyor ve kendimizi oyuna kaptırabiliyoruz. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca farklı arenalarda yer alabiliyor, bu arenalarda neler olup bittiğini öğrenebiliyor ve aynı zamanda arka planda canlı bir unsurun olduğundan bahsedebiliyoruz.
 
180'den fazla dövüşçünün gücünü temel oyunda açığa çıkarabiliyor ve farklı oyun modları ile beraber ön plana çıkmaya hazırlanabiliyoruz. Aynı zamanda burada, tabii ki bildiğiniz üzere, her bir karakterin kendine özgü yetenekleri bulunuyor ve aynı zamanda evren içerisinde bulunduğumuz esnada ikonik karakterlerle, sahnelerle, sinematik ara sahnelerle ve çok daha fazlasıyla karşı karşıya kalabiliyoruz. Ek olarak yapım içerisinde elbette bu karakterlerin dönüşümleri ve teknikleri bulunuyor. Bu teknikleri ön plana çıkarmak ve karakterler üzerinde usta olmak tamamen bizim işimiz oluyor. Oyunda ne kadar çok yer alırsanız ve ne kadar çok hızlı bir şekilde gelişmek isterseniz, kendinize kaptırabiliyor ve daha fazla detayın sahibi olmak durumunda kalabiliyorsunuz. Şimdiye kadar görülmüş en iyi savaşçıların yer aldığı yapım içerisinde her bir savaşçıyı kullanmak elbette maharet istiyor.

200'e yakın dövüşçünün yer aldığı yapım içerisinde 3 boyutlu savaşların olduğundan bahsedebiliyoruz ve kendimizi süper bir savaşçı olarak görebiliyoruz. Zaten bu tarz oyunlarda her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kullandığınız karaktere ve sınıfa göre deneyiminizin değişkenlik gösterdiğini aktarabiliyoruz.
 
 
 
Bu tarz detaylarla beraber oyun içerisinde hızlı bir şekilde hamlelerimizi gerçekleştirebiliyor, farklı karakterlerin karşımıza çıktığı esnada o karakterin nasıl saldırdığını öğrenmek durumunda kalıyor ve ona göre kendi saldırı ve savunma sistemimizi ön plana çıkarabiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber elbette en güçlü savaşçılar arasındaki yerimizi alabilir ve yıkıcı güçle beraber farklı komboları ortaya çıkarabiliyoruz. Bununla beraber oyun içerisinde her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyiminizi burada özelleştirip kişiselleştirebiliyoruz. Yani bu tarz oyunlar içerisinde her bir kullanacağınız unsurun değişkenlik gösterdiği hamlelerinizin oldukça farklılık oluşturduğunu ve çok daha fazla detay ile beraber yer alabildiğinizi aktarabiliyoruz. Temel oyun içerisinde farklı kısımları açığa çıkarabileceğiniz her bir karakterin kendine özgü yetenekleriyle beraber ön plana geçebileceğiniz ve sınırları aşan gücü ile beraber farklı karakterlerin karşımıza çıkacağı yakın içerisinde anime tarzıyla beraber gerçekten güzel animasyonların, akıcı dinamiklerin ve çok daha fazlasının olduğundan bahsedebiliyoruz.
 
Bununla beraber oyunun Steam sayfasına bakacak olursak, oldukça güzel incelemelerin olduğunu söyleyebiliyor ve Steam sayfası üzerinde çoğunlukla olumlu etiketine sahip olduğunu aktarabiliyoruz. Genel olarak oyuncular tarafından sevilen yapım, olumlu incelemeler almaya ve çok satmaya devam ediyor. Zaten yukarıdaki haberimizde bahsettiğimiz üzere oyun, kısa süre içerisinde milyonlara varan bir satış sayısına ulaşmış durumda ve gerçekten de kısa sürede bu kadar satış sayısına ulaşması, büyük oranda serinin en iyi oyunları arasındaki yeri sağlamlaştırmayı hedefliyor. Durum böyle olunca elbette bu tarz ve seriye yönelik olan gelişmelerin ve projelerin artacağını öngörebiliyoruz. Zaten seri içerisinde hangi oyun başarılı olmuşsa, ona göre çalışmalar yapılabiliyor. Genel olarak oyuncular yorumlarda, böyle bir oyunun elbette oldukça nadir görüldüğünü belirtiyor.
 
Durum böyle olunca her bir hayranın muhakkak bu tarz bir oyuna göz atması ve bir şans vermesi gerekiyor. Genel olarak yorumlar içerisinde bu tarz detaylardan bahsediliyor. Şimdiye kadar görülmüş en güçlü savaşçıların burada yer aldığını aktarabiliyoruz.

Dikkat çekici ortamlara geçiş yapabileceğimiz ve farklı arenalara adım atabileceğimiz yapımda anime video oyun serisine sadık kalan bir yapı ile karşı karşıya kalıyoruz. Işın çarpışmalarıyla, hızlı bir şekilde hücum saldırılarıyla ve çok daha fazlasıyla beraber karşı karşıya gelebiliyoruz. Oyunda adeta anime serisi izler gibi bir yapıyla ilerlemeye çalışıyor ve gözle görülemeyecek kadar hızlı hareketlerin ortaya çıktığını aktarabiliyoruz. Oyunda yaptığımız her bir hareket doğrudan gözlemlenemez duruma gelebiliyor ve gerçekten de oyun içerisinde güzel bir deneyimin bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz.
 
 
 
Yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca ilgi çekici ortamlarda kendi yolumuza bakabiliyor, yapacağımız her bir hamlenin oldukça önemli olduğunu vurgulayabiliyor ve her bir karakterin farklı becerilerinden yararlanmak durumunda kalıyoruz. Bu tarz detaylarla beraber oyunda hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve karakterimizin becerilerinin nasıl olduğunu görebiliyoruz. Zaten ilk etapta elimize aldığımız karakterin ne kadar usta olduğunu öğrenmek için oldukça dikkat çekici hamleler gerçekleştirmek durumunda kalıyoruz. Bununla beraber oyunda karakterlerin nasıl bir yapıya sahip olduğunu da oradan gözlemleyebiliyoruz. Ek olarak oyun içerisinde karşınıza çıkan düşmanların ve diğer karakterlerin nasıl saldırdığını öğrenmeniz gerekiyor. Bu tarz detaylarla beraber elbette öncelikle karşı rakibi nasıl saldırdığını öğrenmek ve daha sonra ise karşı saldırıya geçmek oldukça önem arz ediyor.
 
Efsanevi oynanış sisteminin yer aldığı yapımda yapacağınız her bir hamlenin oldukça önemli olduğunu vurgulayabiliyor ve burada yer aldığınız süre boyunca dikkat çekici ortamlarda ve arenalarda yerinize alabiliyorsunuz. Güçlü savaşçılar arasında seçim yapabileceğiniz ve bu savaşçılarla beraber ilerleyebileceğiniz yapımda kendi yolunuza bakabiliyor, bu yollarda neler olup bittiğini öğrenebiliyor, aynı zamanda oyun içerisinde nasıl düzgün bir şekilde ilerlenir bu durumu çözmek durumunda kalabiliyorsunuz.

Rakiplerimizin bizi güçlendirdiği ve aynı zamanda anime serisine sadık kalınarak hazırlanan yapım içerisinde hızlı hareketler sergileyebiliyor, yaptığımız dövüş hareketleriyle beraber bir hayli gaza gelebiliyor ve gezegeni paramparça edebilecek kombo saldırılarla beraber yolumuza bakabiliyoruz.
 
Oyunda her bir karakterin farklı ulti saldırıları bulunuyor. Bu saldırıları aktif hale getirmek için elbette bir süre dövüşmeniz ve doğru zamanda doğru hamle yapmanız gerekiyor. Ulti barınız dolduğu zaman nefes kesici ortamlarda kendi yolunuza bakabiliyor ve kalp atışlarınızı hızlandıracak ortamlarda kendi hamlelerinizi gerçekleştirebiliyorsunuz. Kendinizi sınamak için diğer oyunculara karşı çevrimiçi olarak meydan okuyabiliyor veya arkadaşlarınızla beraber farklı odalara geçiş yaparak çevrimdışı olarak kendinizi geliştirmek durumunda kalabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyun içerisinde hem çevrimiçi hem de çevrimdışı bir deneyimin olduğundan bahsedebiliyoruz. Zaten bu tarz oyunlarda yer aldığınız süre boyunca her bir karakterin farklı bir yeteneği bulunduğundan dolayı bu yetenekler üzerinde usta olmak için öncelikle o karakterle bir süre vakit geçirmemiz gerekiyor.
 
 
 
Durum böyle olunca her bir karakter üzerinde usta olmak için kendimizi oyuna kaptırmamız lazım. Farklı saldırılar sergileyebileceğimiz ve her bir karakter üzerinde usta olabileceğimiz yapımda yukarıda bahsettiğimiz gibi 180'den fazla karakter bulunuyor. Ancak bu karakterlerin elbette hemen hemen hepsini deneyimleyemiyorsunuz. Durum böyle olunca yapım içerisinde elinize bir karakter alabilir ve bu karakter üzerinde usta olmak ve onunla beraber uzunca vak
it geçirmek oldukça sağlıklı olabiliyor. Zaten bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere her bir oyuncu bir karakter üzerinde ustalaşmaya çalışıyor ve o karakterin zayıf yönlerini, güçlü yönlerini ve çok daha fazlasını açığa çıkarabiliyor. Yaptığımız her bir hamlenin önemli olduğu yapımda çeşitli turnuva modlarının da olduğundan bahsedebiliyoruz.
 
Zaten turnuva modları bu tarz oyunlarda olmazsa olmaz olarak karşımıza çıkıyor ve yapacağımız ve katılacağımız her bir turnuvada sürekli olarak galibiyet elde etmek durumunda kalıyoruz. Kalp atışlarımızı hızlandıracak görsellikte karşı karşıya kaldığımız yapımda gerçekten de anime tarzının doğrudan yansıtıldığını ve üst düzey bir yapı ile karşı karşıya kaldığımıza aktarabiliyoruz. Zaten genel olarak oyuncular yorumlarda oyunun animasyonlarının, grafiklerinin ve anime tarzının gerçekten de güzel bir şekilde aktarıldığını ve bu konuda herhangi bir sıkıntının olmadığı vurgulanıyor. Bununla beraber turnuva içerisinde elbette diğer oyunculara karşı savaşmak durumunda kalıyor, diğer oyuncuların planlarını ve stratejilerini yok etmek istiyor ve yaptığınız her bir hamlenin doğru zamanda doğru şekilde olması gerekiyor. Ancak bu şekilde düşmanları ve diğer oyuncuları ortadan kaldırabilir ve kendi yolunuza bakabilirsiniz.

Çevrimiçi ve çevrimdışı olarak oynayabileceğiniz yapım içerisinde elbette turnuvaları kazanabileceğiniz yöntemler oyuncudan oyuncuya göre değişkenlik gösterebiliyor. Şampiyon olma yolunda emin adımlarla ilerleyebileceğiniz yapımdan yeni bir yol açabiliyor, çok sevilen hikayeden oluşan aksiyon dolu bir maceraya atılabiliyor ve favori dövüşçünüzü burada seçebiliyorsunuz. Yeni karşılaşmalara adım atabileceğiniz ve daha fazlasını keşfedebileceğiniz yapım içerisinde serinin en sevdiğiniz anlarıyla karşı karşıya kalıyor ve ikonik karakterler ve anlarla oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz. Bununla beraber 8 karakterin perspektifinden ara sahnelerle yeniden deneyimleyebileceğiniz bir hikaye içeriğinin olduğundan bahsedebiliyoruz ve bu tarz detaylarla beraber oyun içerisinde hızlı bir şekilde ilerleyebiliyorsunuz.
 
 

Genel olarak toparlayacak olursak, anime hayranlarının mutlaka göz atması gereken bir yapım olarak tanıtılan ve dövüş ile aksiyon unsurlarıyla ön plana çıkan bu oyun, ilk gününde 3 milyondan fazla satış yaparak büyük bir başarıya imza atmış durumda. Anime dünyasında böylesine büyük bir satış rakamına kısa sürede ulaşmak oldukça nadir görülen bir durum. Bu başarı, oyunun geniş bir hayran kitlesine sahip olduğunu ve beklentileri karşılayan içerikleri sunduğunu gösteriyor. Her ne kadar bu tür oyunlar arasında benzerlikler bulunsa da, bu yapım içerik ve karakter çeşitliliği açısından önemli farklılıklar sunuyor.

Oyun, 180'den fazla dövüşçü karakterin bulunduğu geniş bir evrene sahip. Bu, oyunun hayran kitlesine hitap eden bir zenginlik sunarken, her bir dövüşçünün farklı yetenekleri ve güçlerini deneyimleme fırsatı veriyor. Farklı arenalarda savaştığınız oyun, aynı zamanda canlı sinematik sahneler ve güçlü görsel anlatımlarla anime atmosferini derinleştiriyor. Her karakterin kendine özgü teknikleri ve dönüşümleri bulunuyor; bu da oyunu çeşitlendiriyor ve oyuncuların favori karakterleri üzerinde ustalaşmasını gerektiriyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 2 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Alan Wake 2'de Zorlananlar İçin Yardım Modu Yolda 18 Ekim Assassin's Creed Mirage Steam'de Çıktı: Başarımlar Mevcut 18 Ekim PlayStation Store'da Cadılar Bayramı İndirimi: Yüzde 90'a Varan Fırsat! 18 Ekim Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunları Erişime Açıldı 18 Ekim Remedy Entertainment, Control Yan Oyunu FBC: Firebreak'i Duyurdu! 18 Ekim
Forumdan Konular
DH'den Haberler