Resident Evil 4 Satışları 8 Milyonu Aştı

17.10.2024 12:18 Mehmet Tandoğan

 
 
Capcom tarafından biz oyun severlere sunulan Resident Evil 4'ün yeniden yapım sürümü için güncel satış sayıları ortaya çıktı. Açıklanan bilgilere bakacak olursak oyunun dünya çapında 8 milyondan fazla sattığını aktarabiliyoruz.
 
Resident Evil 4 çok olumlu etiketine sahip
 
 
 
Resident Evil 4, bildiğiniz üzere PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4 ve Steam üzerinden PC için 24 Mart 2023 tarihinde piyasaya sürüldü. Ardından tarihler 20 Aralık 2023'ü gösterdiğinde Mac, iPhone 15 Pro ve iPad için yayınlandı. Genel olarak oyuncular tarafından sevilen yeniden yapım sürümünde yenilenen grafikler, modellemeler, çevre tasarımları ve çok daha fazlası bizlere sunuluyor.
 
Oyunda Raccoon City'deki biyolojik felaketin üzerinden altı yılın geçtiğini ve olaydan kurtulanlardan biri olan Ajan Leon S. Kennedy ile oynadığımızı söyleyebiliyoruz. Dikkat çekici ortamlara geçiş yapabildiğimiz, türlü düşmanlarla karşı karşıya kaldığımız ve hayatta kalma mücadelesini adım attığımız yapımda, ortamların gergin ve korku dolu olduğunu aktarabiliyoruz.
 
 
 
Resident Evil 4 remake'te neler var?
 
Dikkat çekici ortamlarda kendimizi bulabileceğimiz ve yenilenmiş, aynı zamanda baştan oluşturulmuş ortamlarda ilerleyebileceğimiz yapım içerisinde yapacağımız her bir hamle oldukça önem arz ediyor. Biyolojik felaketin üzerinden 6 yılın geçtiği yapım içerisinde yapacağım her bir hamle ile beraber hayatta kalmaya çalışıyor, daha çok karanlık ve gergin bir ortamda kendi yolumuza bakmaya çalışıyor ve burada köylülerin oldukça delirdiğini aktarabiliyoruz.
 
Tuhaf insanların, köylülerin, halkın ve çok daha fazlasının yer aldığı yapımda dilediğimizi gerçekleştirebiliyor ve bu hamlelerle beraber istediğimiz aksiyona dalış yapabiliyoruz. Açık bir dünyanın bulunduğu ancak bu açık dünyayı yavaş yavaş keşfedebildiğimiz yapım içerisinde farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, kilitli olan bölgeleri açmak durumunda kalıyor ve yapacağımız hamlelerle en iyi şekilde elimizdeki silahları kullanabiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca hayatta kalmanın sadece bir başlangıç olduğunu vurgulayabiliyor ve olaylardan kurtulanlardan biri olan Ajan Leon ile oynamak durumunda kalıyoruz.
 
Bu karakter zaten seri içerisinde oldukça ikonik bir yapıya sahip durumda karşımıza çıkıyor ve başkanın kaçırılmış kızını kurtarmaya adadığımız hikaye içeriği ile beraber arka planda tamamen bu temanın yer aldığını söyleyebiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber oyun içerisinde farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, her bölgede yapacağım hamlelerin değişkenlik gösterdiğini aktarabiliyor ve buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyoruz. Aynı zamanda buradaki yerlilerin oldukça korkunç bir hal aldığını ve tuhaf hareketler sergilediğini aktarabiliyoruz. Korkunç derecede yanlış giden bir şeylerin olduğunu ortaya çıkardığımız yapımda yaşam, ölüm ve dehşet arasındaki ince bir çizgi içerisinde yer alıyor ve tüm bu unsurların üstesinden gelmek için büyük bir çaba sarf etmemiz gerekiyor. Başkanın kızının izini bulmak için elbette uzak bir Avrupa köyüne doğru ilerlemek durumunda kalıyor ve burada gerçekten de zorlu ortamlarda kendi yolumuzu bulmaya çalışabiliyoruz.
 
 
 
Oyunda bazen bulmaca içeriklerinin de karşımıza çıktığını söyleyebiliyor ve bu bulmaca içeriklere yan görev olarak bizlere sunuluyor. Eğer bulmaca içeriklerini çözersek ve bizlere sunulan koleksiyon deneyimlerini tamamlarsak ekstra içeriklerin, eklentilerin, silahların ve çok daha fazlasına sahip olabiliyoruz.

Oyunda ilerlerken tuhaf düşmanların karşımıza çıktığını ve her bir düşmanın farklı hareketler sergilediğini aktarabiliyoruz. Ancak genel olarak bu düşmanlar seçtiğiniz zorluğa göre ortadan kaldırılıyor ve onları ortadan kaldırmak için elinizdeki silahları kullanmak durumunda kalıyorsunuz. Hem yakın dövüş hem de menzilli dövüş silahları ile beraber ön plana çıkmaya hazırlanabileceğiniz yapım içerisinde elinize tabancalar alabiliyor, pompalı tüfekler kullanabiliyor veya bıçağınızla beraber düşmanları kesip biçebiliyorsunuz. Son derece detaylı grafiklerle beraber hazırlanmış ve seri içerisinde önemli bir yere sahip olan bu yapım, oynanması ve yer verilmesi gereken projeler arasında bulunuyor.
 
Yeniden yapım sürümü içerisinde üst düzey grafikler, modellemeler, animasyonlar ve çok daha fazlası bizleri bekliyor ve başkanın kızını kurtarma macerasında elbette o gergin ortamı, karanlık atmosferi ve çok daha fazlasını hissedebiliyoruz. Oyunda her bir bölgeye doğru ilerledikten sonra etrafı keşfetmek ve buralarda neler olup bittiğini öğrenmek oldukça önem arz ediyor. Aynı zamanda ilk etapta kilitli bulduğumuz yerlerin daha sonrasında açıldığını deneyimleyebiliyor ve bunları açmak için ileride, örneğin bir anahtar bulabiliyor ve geriye dönerek bu yerin kilidini açabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde aynı yere birden fazla kez gelebiliyor ve buralarda eğer kilitli bir yer varsa ilerleyen süreçte bulduğumuz materyallerle beraber buraları açabiliyor ve keşfedebiliyoruz. Her bir noktayı keşfederken elbette dikkat çekici silahlara ve araçlara sahip olabiliyoruz. Bununla beraber elimizdeki silahların kıymetini bilmeye hazırlanabiliyor ve burada kaynakların olduğundan bahsedebiliyoruz. Dolayısıyla durum böyle olunca etrafı keşfetmek, etrafta neler olup bittiğini öğrenmek ve etraftaki kaynakları yağmalamak tamamen bizim işimiz oluyor.
 
Aynı zamanda düşmanlardan çıkan eşyaları da yağmalayarak elbette kaynaklarımızı taze tutmak durumundayız. Bu tarz eserlerle beraber modernleştirilmiş bir oynanış tarzının olduğundan bahsedebiliyor ve kendinizi oyuna kaptırabiliyoruz. Omuz kamerası ile beraber ilerleyebileceğimiz yapım içerisinde hikaye içeriğinin tamamen bundan ibaret olduğunu ancak yer yer oldukça zorlu ve aksiyon dolu ortamlarda kendimizi bulabildiğimizi aktarabiliyoruz. Her ne kadar yapacağımız işin ne olduğunu bilsek de karşımıza çıkan durumlar aklımızı karıştırabiliyor ve korkunç derecede yanlış giden bir şeylerin olduğunu burada bulmak gerekiyor. Durum böyle olunca oyunda hem geriliyor hem de korku dolu unsurlarla karşı karşıya kalmaya hazırlanabiliyoruz. Yerlilerin bulunduğu yapım içerisinde elbette bu yerlilerin tuhaf bir şekilde hareket ettiğini, bazı seslere tepki verdiğini ve toplu bir şekilde hareket ettiğini aktarabiliyoruz.
 
 
 
Durum böyle olunca buradaki ihale ve durumlara oldukça dikkat etmemiz gerekiyor ve yerlilerin genel olarak delirdiğini belirtebiliyoruz. Hayatta kalmanın sadece başlangıç olduğu yapım içerisinde son derece detaylı grafikler, hikaye içeriği, üst düzey modellemeler ve çok daha fazlası yer alıyor. Grafik ve animasyon anlamında oyun gerçekten de oldukça üst düzey bir performans gösteriyor ve atmosferin ve manzaraların da yer yer değişkenlik gösterdiğini aktarabiliyoruz. Yeniden yapılandırılmış bir hikaye içeriğinin yer aldığı yapımda hayatta kalma korku devam oyunu içerisinde yapacağımız her bir hamlenin oldukça önemli olduğunu vurgulayabiliyor ve felaketin üzerinden geçen yıllar boyunca elbette o süreç boyunca neler olup bittiğini öğrenebiliyoruz. Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere yapacağınız her bir hamle oldukça önem arz eder ve karakterinizi hayata tutmak için sürekli olarak diken üstünde hissedebiliyorsunuz. Yanlış giden şeylerin olduğu ve çeşitli sırları açığa çıkarabileceğimiz yakında, öncelikle başkanın kızının kim tarafından kaçırıldığını ve neden böyle bir durumun başa geldiğini bulmak durumunda kalıyoruz ve bize güvendikleri için de elbette büyük bir baskı altında kendimizi hissedebiliyoruz.
 
Cesur kurtarma görevine adım attığımız yapım içerisinde ilerlerken ilk etapta kolay, daha sonrasında ise zorlu ortamların ve atmosferlerin bizlere sunulduğunu söyleyebiliyoruz. Durum böyle olunca öncelikle korku hikayesinin yavaş yavaş perdeler halinde açıldığını aktarabiliyor ve kendimize oyuna kaptırırken aynı zamanda hikaye konusunda da neler olup bittiğini öğrenebiliyoruz. Biyolojik felaketin ardından burada yer alan yerlilerin gerçekten de tuhaf bir şekilde hareket ettiğini, adeta yaşayan bir ölü olduğunu ve zombi tarzı bir yapıyla karşımıza çıktığını aktarabiliyoruz.

Genel olarak toparlayacak olursak, oyun içerisinde yer almanız ve muhakkak göz atmanız gereken unsurlar bulunuyor. Zaten serinin bir hayranıysanız, oyuna göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var.
 
 
 
Bununla beraber oyunun Steam sayfasına bakacak olursak, çoğunlukla olumlu etiketine sahip olduğunu görebiliyor ve oyuncuların genel olarak olumlu yorumlar yaptığını aktarabiliyoruz. Zaten oyunun orijinal yapısı oldukça beğeniliyordu ve şimdi ise yeniden yapım sürümü ile beraber karşımıza çıktığından dolayı gerçekten de üst düzey bir performans gösteriyor. Bu tarz yeniliklerle ve değişimlerle beraber yeni teknoloji desteklerinden yararlanan yeniden yapım sürümleri oldukça güzel bir şekilde harmanlanıyor ve bir yandan orijinal yapı korunurken diğer yandan ise yeni eklenen içerikler ve destekler sayesinde oyun gerçekten oynanması gereken yapımları arasında bulunuyor. Dolayısıyla serinin bir hayranıysanız veya değilseniz bile yeniden yapım sürümü içerisinde yer alan değişiklikleri görmeniz gerekiyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 2 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Alan Wake 2'de Zorlananlar İçin Yardım Modu Yolda 18 Ekim Assassin's Creed Mirage Steam'de Çıktı: Başarımlar Mevcut 18 Ekim PlayStation Store'da Cadılar Bayramı İndirimi: Yüzde 90'a Varan Fırsat! 18 Ekim Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunları Erişime Açıldı 18 Ekim Remedy Entertainment, Control Yan Oyunu FBC: Firebreak'i Duyurdu! 18 Ekim
Forumdan Konular
DH'den Haberler