5 Yılın Ardından PSP'nin En İyi Oyunları

28.03.2010 04:14 Alkan Adakaner


     Examiner bir çok güzel oyunu bulunan PSP'nin 5 yıllık macerasında en iyi 5 oyununu seçmiş, bunun yanı sıra da diğer en kaliteli oyunlarını da sıralamış. Listenin başına bizi şaşırtmayarak Metal Gear Solid: Porteble Ops'u koymuşlar.
 
     Bu liste herkesin zevkine göre değişebilir tabi ki, ama Examiner'ın listesinin de oldukça kaliteli olduğunu söyleyebiliriz.
 
5. Patapon

Müzik ritim ve gerçek zamanlı strateji öğelerinin bulunduğu oyun PSP'ye özel olan oyunlar arasında en yaratıcılarından birisi olarak görülmeli. 2 boyutlu grafiklere sahip Patapon görselliği ile de büyülemeyi başarıyor. PSP sahibi olup da bu oyunu oynamadıysanız çok şey kaybetmişsinizdir.
 
4. Dissidia: Final Fantasy

Popüler RPG oyunu Final Fantasy'nin karakterlerinin içinde bulunduğu bir dövüş oyunu kimin ilgisini çekmez ki? Üstelik bu oyun kaliteli olunca da kolayca oyuncuların favorisi oluyor. Dissidia: Final Fantasy'nin stratejik savaşları ve eşsiz dövüş sistemine bir de kaliteli grafikler eklenince PSP'nin en iyileri arasına rahatlıkla giriyor.
 
3. Half-Minute Hero

PSP'de yaratıcı oyunlar arasında özel bir yere sahip olan bu oyun ise kısa oyunlardan oluşuyor. Gerçek zamanlı strateji'den klasik RPG'ye ve shoot'em up'a kadar bir çok öğeyi bünyesinde barındıran Half-Minute Hero farklı bir tat sunuyor. Buna mükemmel oyun müziği ve 2 boyutlu retro grafikler de eklenince PSP'nin en iyileri arasına girmeyi başarıyor.
 
2. God of War: Chains of Olympus

Kratos gibi oyun dünyasının en karizma karakterlerinden birisini taşınabilir bir konsolda görmek bile heyecan verici. PSP'deki belki de en iyi grafikli oyun olan Chains of Olympus en az konsollardaki oyunları kadar kalite bir yapım. Heyecanlı aksiyon-macera öğeleri ile God of War, PSP'yi de fethetti.
 
1. Metal Gear Solid: Portable Ops

Metal Gear serisi şimdiye kadar mükemmel oyunları ile ayrıcalıklı bir yapım olduğunu gösterdi. Konsollarda büyük başarı yakalayan seri PSP'de de bu başarıyı Portable Ops ile yakaladı. Belki oyunun kontrollerine alışmak ilk aşamada zor oluyor, ama gizlilik tabanlı görevleri ve mükemmel sunumu ile PSP'nin kaçırılmaması gereken oyunları arasına giriyor.
 
PSP'nin Diğer Dikkate Değer Oyunları ise Şöyle
Crisis Core: Final Fantasy VII, Daxter, Hot Shots Golf: Open Tee 2, Jeanne d'Arc, LocoRoco 2, Resistance: Retribution, SOCOM: U.S. Navy SEALs Fireteam Bravo, Syphon Filter: Logan's Shadow, Wipeout Pure
 
kaynak 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PSP Platformlar: PSP Geliştirici: SCEI Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
MSI 2024'te Son 4 Takım Kaldı! 6 Saat önce Assassin’s Creed Shadows'tan İlk Fragman Geldi: Çıkış Tarihi Açıklandı 15 Mayıs Xbox Game Pass'e Mayıs Ayı Sonlarında Gelecek Oyunlar Açıklandı 15 Mayıs Tomb Raider Dizisine Yeşil Işık Yakıldı: Amazon İş Birliğiyle Geliyor 15 Mayıs Crimson Desert'ün 2025 Yılında Çıkacağı Söyleniyor 15 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler