AC: Revelations'ın Oynanış Videosu Yorumlandı

Ezio'nun Assassin's Creed'deki ana görevlerinden biri tüm anahtarları bulmak olacak.
26.08.2011 03:01 Levent Polater


    Assassin's Creed: Revelations'ın Gamescom sürecinde sızan videosu şimdi yapımcı diyaloglarıyla bezeli bir şekilde tekrar karşınızda.
 
    Geçmişteki atası Altair'in izini süren Ezio, Revelations halkasında İstanbul'a gelmeden önce Masyaf'ı ziyaret ederek Altair'in geride bıraktığı sırları bulmaya çalışıyor. Bu videoda da Ezio'nun bu macerasına yönelik ilk sahneleri görme şansına erişiyoruz. Bütün bu sırlar ise kilitli bir kütüphanede. Anahtarlar ise farklı yerlerde veya kişilerin elinde. Bunlardan biri ise Masyaf'ta Altair'in bıraktığı sırları çözmeye gelen tapınak şövalyelerinin lideri Leandros'ta. Ezio, Leandros'u öldürerek Masyaf kütüphanesini açan 5 anahtardan ilkini almaya çalışıyor. Bu sırada da tapınak şövalyeleri doğal olarak işini kolayca halletmesine izin vermiyorlar.
 
    Ayrıca videoda Ezio'nun ciddi bir şekilde yaralı olması sebebiyle tırmanma zorluğu çektiğinden bahsediliyor. Bu yüzden Ezio, amacını gerçekleştirmek için farklı taktikler geliştirmek zorunda. Eagle sense sayesinde Leandros'un izini hemen görebilen Ezio, bu yolda ilerlerken önüne geleni gizli bir şekilde öldürmekten de geri kalmıyor tabii...
 
     Sakat olduğu için yakın dövüşten sakındığı söylenen Ezio, Revelations dünyasında gizli olan sandıklardan toplayacağı içerikler ile çeşitli bombalar yaratarak bu handikaplı durumunu avantaja çevirmeye çalışıyor. Bomba yaratmak için oyun alanının çeşitli yerlerine dağıtılan 'platform'lar Ezio'nun en büyük yardımcılarından oluyor. Bombaları maalesef direk menüden yaratamıyoruz. Toplanılan nesneler sayesinde Ezio, patlayıcı bombalar da yaratarak Leandros'un izinden gitmeye devam ediyor. Ezio'nun videoda patlayıcı bomba yaratmak için 'caltrop' yani demirdiken bitkisi bulup da araya ekleyelim.
 
    Demir kapılı ara sahneden sonra 3'erli 5'erli gelen gruplara karşı patlayıcı bombalarını kullanmaktan çekinmeyen Ezio, oldukça yakınlarda seyreden avı Leandros'un menziline girmek için yol almaya devam ediyor. Bu sırada bulduğu başka bir 'platform' (şimdilik ismi söylenmiyor) ile iyileşen Ezio, bir gelincik edasıyla Leandros'un peşine tırmanarak, zıplayarak düşmeye koyuluyor.
    
     Leandros'u öldürmeyi başaran Ezio, ilk anahtarı alarak 'büyük' sırların bulunduğu kütüphaneye bir adım yaklaşmasının yanısıra Altair'in hayatıyla ilgili anahtar konuların da kapısını açıyor. Her yeni anahtar bulmak, geçmişe dönüp Altair'i kontrol edeceğimiz ve yeni şeyler öğreneceğimiz anlamına geliyor. Ara sahneden sonra sahne sırası Altair'e geliyor.
 


    Yapımcının sözlerine bakılırsa, Altair'in Revelations'taki hikayesi, ilk Assassin's Creed'in de öncesini konu alacak. Leandros ile aldığımız ilk anahtar bizi yeniden Masyaf'a ve Assassins'lerin karargahına götürüyor. Altair, karargahı ele geçirilmiş buluyor, ve akıl hocası Al Mualim'i onların elinden kurtarması gerekiyor ve Altair bir bir önüne geleni biçmeye başlıyor ve en sonunda 'Haçlı'yı öldürerek Al Mualim'i kurtarıyor.
 
    Yapımcı, ayrıca Revelations'ta Altair'in orjinal Assassin's Creed'teki 'Master Assassin' olma yolundaki sürecini yakından göreceğimizi belirtmiş.
 
    Siz de aşağıdan bu harika oynanış videosunu izleyebilirsiniz. İyi seyirler:

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Assassin's Creed: Revelations Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: Ubisoft Dağıtıcısı: Ubisoft Tür: Action Çıkış Tarihi: 29 Kasım 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 23 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
2si1: iPhone'a Assassins Creed Mirage Gibi Büyük Çaplı Oyunlar Geliyor 04 Mayıs Helldivers 2 Steam'de Bir Günde 100 Binden Fazla Olumsuz Yorum Aldı! 04 Mayıs Söylenti: Yeni Tomb Raider Açık Dünya Olacak ve Hindistan'da Geçecek 04 Mayıs İddia: Resident Evil 9, Ocak 2025'te Geliyor 04 Mayıs 2024 Yılının İlk Çeyreğinde En Çok Kazandıran Oyunlar Açıklandı 04 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler