AC: Revelations'ta S.Süleyman'dan Yardım Alacağız

Ezio artık çok daha deneyimli...
09.05.2011 01:46 Ersin Kılıç


     Şu sıralar en çok konuşulan oyunlardan biri haline gelen Assassin's Creed: Revelations için her geçen gün yeni bilgiler almaya devam ediyoruz. Ubisoft'un Facebook sayfasında kademe kademe açtığı ve sonunda da görücüye çıkardığı Assassin's: Creed: Revelations için ilk bilgilere geçtiğimiz günlerde ulaşmış ve oyunda Ezio, Altair'i yöneteceğimizi, oyunun büyük bir bölümünün İstanbul'da geçeceğini, İstanbul'un Konstantin, Beyazıt, Galata ve İmparatorluk olmak üzere dört büyük bölgeye ayrılacağını öğrenmiştik.
 
     İstanbul dışında Kapadokya'yı da ziyaret edeceğimiz Assassin's Creed: Revelations için içimizi rahatlatan bilgiler ise bugün yayınlandı. Oyunun İstanul'da geçeceğinin belirtilmesinden sonra açıkçası kafalarımızda bazı soru işaretleri belirmiş ve senaryonun nasıl işleyeceğini merak eder olmuştuk. Tabi bunda Konstantinapolis ibaresinin de yeri oldukça büüktür. Bugün açıklanan bilgilerde ise oyunun yeni özellikleri dışında kimlerle karşılaşacağımıza da değinilmiş. işte Assassin's Creed: Revelations'tan yeni bilgiler ;
 
- Revelations'un Assassin's Creed 3 olmadığı belirtilmiş. Yani oyun tıpkı Brotherhood gibi ikinci oyunun devamı niteliğinde. Zaten 50 yaşını geçmiş olan Ezio'nun macerası da muhtemelen bu oyun ile noktalanabilir.
 
- 3. oyunun gelmemesinin sebebi ise hikayedeki bazı eksik parçaların kalmış olması. Revelations ile birlikte bu eksikliklerin giderileceği belirtilmiş. 
 
- Oyunda oldukça büyük bir Tapınakçı etkinliği ile karşılaşacağımız belirtilmiş. Tapınakçılar, Osmanlı Devleti ile savaş içerisinde olacak.
 
- Konstantinapolis (İstanbul), Roma'ya göre çok daha dolu bir şehir olacak.
 
- Oyunun başında Ezio'yu Masyaf'a giderken bulacağız. Yani muhtemelen oyunun ilk bölümleri Masyaf'ta geçecek. Mühür arama olayını göz önüne alır ise Ezio bu bilgileri Masyaf'ta öğrenip daha sonra İstanbul yollarına düşecektir.
 
- Masyaf'a Altair hakkında bilgiler öğrenmeye giden Ezio, buranın Tapınakçılar tarafından işgal edildiğini görecek ve burada çok gizli ve güçlü bir Artifact (Elma?) olduğunu öğrenecek. Daha önce Ezio'nun beş mühür peşinde olduğu açıklanmıştı. Bu Artifact, beş parçadan oluşan tek bir parça olabilir.
 
 
 
- Ezio'ya bu macerasında birçok yeni isim yardım edecek. İkinci oyun ve Brotherhood'ta Leonardo Da Vinci'nin yardımlarından yararlanmıştık. Assassin's Creed: Revelations'ta ise başta Sultan Süleyman olmak üzere Yusuf Azim ve Sofya Sorto'nun yardımlarını alacağız. Üstelik Yusuf Azim'in Master Assassin olduğu da belirtilmiş.
 
     Burada bir anti parantez açacak olur isek oyunun hangi zaman aralıklarında geçtiğini de çıkarmış oluyoruz. Muhtemelen geniş bir zamana yayılacak olan oyun en azından Sultan Süleyman'ın doğum ve ölüm tarihleri arasında bulunacak. Sultan Süleyman'dan yardım alacağımızı göz önüne alır isek, yani 1495 ve 1566 yılları arasında bir döneme tanıklık edeceğiz. Burda kafayı karıştıran nokta ie 1453, yani İstanbul'un Fethi sonrası bir zamana denk gelmesi.
 
- Oyunda suikast göreleri daha derin olduğu gibi çevreden de çok farklı ve rastgele gelişen görevler alacağız.
 
- Bazı sahnelerde sinamatik bir kamera açısı kullanılacak.
 
- Desmond'un Brotherhood'ta yaşananlardan sonra komada olduğu ve kendi aklı içinde sıkıştığı belirtilmiş. Ayrıca Desmond, Altair ve Ezio arasındaki bağa da bu oyunda değinilecek.
 
- Daha fazla geliştirme bulunacak olan oyundaki multiplayer modları da gelişmiş bir şekilde karşımıza çıkacak. Ayrıca multiplayer modlarında yan hikaye tarzı görevler olacağı da söyleniyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Assassin's Creed: Revelations Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: Ubisoft Dağıtıcısı: Ubisoft Tür: Action Çıkış Tarihi: 29 Kasım 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 74 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
2si1: iPhone'a Assassins Creed Mirage Gibi Büyük Çaplı Oyunlar Geliyor 04 Mayıs Helldivers 2 Steam'de Bir Günde 100 Binden Fazla Olumsuz Yorum Aldı! 04 Mayıs Söylenti: Yeni Tomb Raider Açık Dünya Olacak ve Hindistan'da Geçecek 04 Mayıs İddia: Resident Evil 9, Ocak 2025'te Geliyor 04 Mayıs 2024 Yılının İlk Çeyreğinde En Çok Kazandıran Oyunlar Açıklandı 04 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler