AC: Revelations'tan Ayrıntılı Bilgiler+Görüntüler

Assassin's Creed: Revelations'ın İstanbul'da geçecek olması onu bizim için daha önemli yapıyor
10.05.2011 23:16 Alkan Adakaner


     Assassin's Creed: Revelations hakkında şimdiye kadar çok ayrıntılı bilgiler ortaya çıktı. Her ne kadar ayrıntılı bir video göremesek de bu bilgiler sayesinde oyunun nasıl olacağını az-çok öğrenmiş olduk.
 
     Game Informer dergisi de yeni sayısında Assassin's Creed: Revelations ile ilgili oyun içi görüntülerin yanı sıra ayrıntılı bilgiler de yayınladı. Aşağıda dergi taramalarını bulmanız mümkün. Dergide yer alan (bazıları önceden açıklanmış olabilir) bazı bilgileri ise şu şekilde özetleyebiliriz.
 
       Bildiğiniz gibi oyun Konstantinopolis'te yani günümüz İstanbul'unda geçiyor. Adı her ne olursal olsun yapımcılar burasının egzotik, çok kültürlü ve yoğun nüfusa sahip bir şehir olduğunun altını çiziyor.
 
      Şehrin çeşitli tepelerin eteğinde (İstanbul yedi tepe misali) olduğunu ve nereye tırmanırsanız tırmanın Aya Sofya gibi anıtsal eserleri görmemizin mümkün olduğunu söyleyen yapımcılar. Anlaşılan eğimli araziyi oyunun yapısına da doğrudan uyduracaklar.
 
       Böylesine yoğun bir şehri hayata geçirmek de kolay değil tabi. Oyunu Ubisoft'un Montreal stüdyolarındaki 200 kişilik ekip geliştiriyor. Tabi oyunun ekibi bu kadar değil. Fransa'daki Ubisoft Annecy, İsveç'teki Ubisoft Massive, Ubisoft Singapore, Kanada'daki Ubisoft Quebec ve Romanya'daki Ubisoft Bucharest adlı stüdyolar da oyunun geliştirilmesinde rol oynuyor. anlayacağınız dev bir ekibimiz var. Bu Ubisoft tarihinin en büyük geliştirme takımlarından birisiymiş.
 
KAPADOKYA     
     Gelelim Kapadokya ile ilgili ayrıntılara. Yapımcıların açıklamasına göre burası Templar etkisinin olduğu bir yerin ötesinde Templar'ın merkeziymiş. Burada çok sayıda tünelin olacağını söyleyen yetkililerin açıklamalarına bakacak olursak Kapadokya oyunda çok önemli bir yer olacak.
 
     Oyunumuzun sürekli İstanbul'da geçmeyeceğini, daha doğrusu İstanbul dışındaki yerlerin de senaryoda önemli bir rol oynadığını bilmek gerçekten güze. Farklı mekanların olması oyunun zevkini de arttıracaktır. Üstelik Kapadokya, İstanbul tepelerinden bambaşka bir atmosfer sunacak.
 
Sultan Süleyman, Prens Ahmet, Sofia Sorto, Manuel Palaeologos
     Oyundaki bazı karakterler ile ilgili ayrıntılı bilgiler de Game Informer'da yer aldı. Sultan Süleyman'ın yanı sıra örneğin Sofia Sorto adlı güzel bayanın öyküsünü de öğrenmiş oluyoruz. Buna göre Sofia Sorto Venedikli İtalyan bir bayan ve Konstantinopolis'te kitap satıcısı olarak hayatını geçiriyor.
 
       Kitap basımına merak salan Sofia'nın bilgiyi paylaşmak ve elde etmek için doyumsuz bir isteği vardır. Onun için Ezio ilginç merakları olan yakışıklı bir centilmendir. Ezio'nun da bu bayana karşı içinde bazı duygular büyümektedir. Anlaşılan bir yaşlı kurt Ezio, Sofia'yı baştan çıkarmayı deneyebilir. Kim bilir belki de Sofia da ona karşı bir şeyler hissediyordur.
 
       Dergi taramalarında Sultan Süleyman'ın 17 yaşında olduğu vurgulanırken onu gelecekte "Muhteşem Süleyman" olarak anılacağı da belirtilmiş. Ezio ile iyi ilişkileri olan Sultan Süleyman ve Prens Ahmet'in (dergide prens diye geçiyor) kahramanımıza büyük yardımları dokunacak gibi görünüyor.
 
       Bunların yanı sıra oyunda Templar ile işbirliği yapıp Konstantinopolis'te etkin olmaya çalışan Manuel Palaeologos da düşmanımız olacak. Zaten taramalara baktığımızda onun kötü bir insan olduğunu anlamak zor olmuyor.
 
Yeni Silahlar ve Aletler
     Bildiğiniz gibi Assassin's Creed: Revelations'ta yeni silah ve aletlerimiz olacak. Bunlardan birisi de Hook-blade. Bu alet ile şehir içindeki dolaşım hızımızın artacağını önceki haberlerimizde aktarmıştık. Game Informer'daki bilgilere göre bu aleti Ezio'ya Usta Assassin olarak bilinen Yusuf Azim tanıtıyor ve Ezio'nun bu aleti bilmemesi karşısında Yusuf Azim çok şaşırıyor.
 
     Oyunda 300 çeşit bombamızın olacağını da daha önceki haberimizde aktarmıştık. Bu bombalar arasında flash bombası, duman bombası ve demirdikenler saçacak olan ve sizi takip edenlerden kurtulmanıza yarayacak olan bomba çeşitleri de bulunuyor.
 
       Şimdilik dergi taramalarına bakarak Assassin's Creed: Revelations'tan aktarabileceğimiz bilgiler bu kadar. Özellikle E3 fuarında oyunla ilgili çok ayrıntılı bilgilere ulaşacağımıza eminim. Özellikle bir oyun içi video görmek iyi gelecektir.
 

Yeni Ekran Görüntüleri
İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Assassin's Creed: Revelations Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: Ubisoft Dağıtıcısı: Ubisoft Tür: Action Çıkış Tarihi: 29 Kasım 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 53 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Monster Hunter Wilds Oyunundan Yeni Detaylar Ortaya Çıktı 13 Saat önce Beyaz Renkli Xbox Series X Konsol Görüntüleri Sızdırıldı! 28 Mart Diablo 4 İçin Resmi Ray Tracing Güncellemesi Yayınlandı 28 Mart Dragon’s Dogma 2 İçin İlk 4K Doku Paketleri Yayınlandı 28 Mart Epic Games'in Bir Sonraki Hafta Sunacağı Ücretsiz Oyun Sızdırıldı! 28 Mart
Forumdan Konular
DH'den Haberler