AMD'den Kablosuz VR Kaskı Sulon Q

15.03.2016 11:14 Talha Aynacı

 
     AMD kendine ait sanal gerçeklik/arttırılmış gerçeklik kaskı Sulon Q'yu duyurarak Oculus Rift, HTC Vive ve PlayStation VR'a rakip oldu. Çiçeği burnunda kaskımızın en büyük özelliği yüksek seviye sanal gerçeklik kasklarının baş belası olan kablo sıkıntısını ortadan kaldırıyor olması.
 
2560 x 1440 çözünürlükle hem Rift hem de Vive'ı bu alanda geçen kask 90Hz tazeleme oranı ve 110 derecelik görüş açısıyla rakipleriyle benzer teknik detaylar sunuyor. Ancak ilginç tarafı kaskın arkasındaki donanım bölümü.
 
Sulon Q, AMD FX-8800P işlemci, Radeon R7 grafik kartı, 8 GB Ram ve önceden Windows 10 kurulmuş 256GB SSD ile birlikte geliyor. Son seviye olarak adlandıramasak da bu özelliklerin kaskın arkasında kayışla bağlanmış olması kulağa ilginç geliyor. Ancak buradaki sorun şu ki Rift ve Vive, PC'nizden güç alıp, PC'nizi yükseltmenize oranla performans artışı sağlarken; Sulon Q kendi donanımına muhtaç olarak 2 yıl sonra çıkmış oyunları oynayabilecek mi? Performans sorunları yaşarsak yeni bir kask mı almamız gerekecek? Belki de değiştirlebilir PC paketleriyle bu sorunun üstesinden gelebilirler.
 
Tüm bu soru işaretleri bir tarafa AMD fiyat ve çıkış tarihi hakkında henüz net bir açıklama yapmadık. Ancak bu yılın ortasında piyasaya süreceklerini belirtti.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PC Platformlar: PC Geliştirici: Açıklanmadı Dağıtıcısı: Açıklanmadı Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 16 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Capcom Üç Farklı Oyunu Steam'den Kaldırıyor! 15 Dk önce Sessizlik Bozuldu: Stalker 2 İçin Yeni Ekran Görüntüleri Yayınlandı! 1 Saat önce Another Crab’s Treasure ve Star Wars Jedi: Survivor Artık Game Pass'te 1 Saat önce 2si1: Apple İçin Oyun Emülatörü Yolda 2 Saat önce PS5 Özel Oyunu Stellar Blade Nasıl Olmuş? (Video) 2 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler