Açık Dünya Oyun Önerileri: Steam Yaz İndirimleri 2023

07.07.2023 13:05 Mehmet Tandoğan

 
 
Dönem dönem büyük indirimlerle beraber karşımıza çıkan Steam şu anda yaz indirimleri sürecinde bulunuyor. Steam yaz indirimleri 29 Haziran tarihinde başladı ve 13 Temmuz tarihine kadar sürecek. Bu süreçte oyuncular çeşitli listelere bakıyor ve bu listelerde yer alan oyunlara göz atarak belki de oyunlar kütüphanesini ekliyor. Bu listemizde sizlere oynayabileceğiniz ve uzunca vakitler geçirebileceğiniz açık dünya oyunlarına göz attık.

Eğer daha önce satın alım yapmadıysanız bu listeye göz atabilir ve almak istediğiniz oyunları bütçenize göre kütüphanenize ekleyebilirsiniz.
 
- Sekiro: Shadows Die Twice - GOTY Edition (144 TL)
 

Dark Souls serisinin yaratıcısı FromSoftware tarafından bizi oyunculara sunulan bu zorlu deneyim gerçekten de oyuncuların beğendiği bir yapım olarak karşımıza çıkıyor. Steam yaz indirimleri kapsamında 144 Türk Lirasından satışta bulunan bu oyun oynamanız gereken ve kütüphanenizde olması gereken yapımlardan biri. Oyun içerisinde açık dünya yer alıyor ve bu açık dünya içerisinde gerçekten de ilgi çekici ortamlarla karşılaşabiliyoruz ve sanat tarzının gerçekten de dibine vurduğu anlarla karşı karşıya kalıyoruz. Oyun içerisinde bulunan manzaralar ve atmosfer gerçekten de ilgi çekici bir şekilde karşımıza geliyor ve buralara hayranlıkla bakıyoruz. Bir yandan etrafı keşfederken diğer yandan ise oyunda yer alan hikayeyi deneyimleyebiliyor ve yer yer gizlilik unsurlarını kullanıyor yer yerde de doğrudan aksiyona dalarak karşımıza gelen düşmanları ortadan kaldırabiliyoruz.
 
- Steam sayfası

Sekiro: Shadows Die Twice içerisinde bir intikam mücadelesi ve bölge mücadelesi bulunuyor. Bu kapsamda istediğimiz şekilde oyunda ilerleyebiliyor, açık dünyayı dilediğiniz gibi gezebiliyor ve zorlu bir deneyimin bizlere sunulduğunu söyleyebilirim. Oyunda karşılaştığımız düşmanlar gerçekten zorlu bir deneyimi bizlere aktarıyor ve oyunda birçok kez ölmeniz mümkün. Bir yandan etrafı keşfederken ve görevleri yaparken diğer yandan ise farklı bulmaca unsurlarıyla da  karşılaşabiliyoruz. Oyun içerisinde hem parkur mekanikleri hem de sağa sola atlayabileceğimiz çeşitli kısımlar bulunuyor. Bu kısımlarda elbette karakterimizin çeşitli becerilerinden faydalanabiliyor ve çatılardan çatılara da bu becerilerle beraber atlayabiliyoruz.
 
 

Sekiro'da elbette zorlu bir deneyim bizleri bekliyor. Bu deneyimle beraber normal düşmanların haricinde bir de patron savaşları bulunuyor. Elbette bu patron savaşları oyuncuları zorlayacak türden. Dolayısıyla oyun içerisinde sürekli olarak kendinizi ölürken bulabilecek ve bu kısmı tekrardan oynayabileceksiniz. FromSoftware oyunlarını siz de biliyorsunuz ki zorla bir deneyimimi bizlere sürekli olarak sunuyor ve oyunculara gerçekten de akılda kalıcı bir deneyimi aktarıyor. Dolayısıyla oyunda bu zorluk derecesi ile beraber daha fazla vakit geçirebiliyor ve oyunu 10 saatte bitirebileceksek bu vakit gerçekten iki katına ulaşarak 20 saate ulaşabiliyor. Elbette bu oyun daha uzun süreler boyunca oynanabiliyor ve hikayeyi bitirmek neredeyse günlerimizi alabiliyor diyebilirim. Dolayısıyla Steam indirimleri kapsamında alınabilecek güzel oyunlardan bir tanesi. Eğer zorluklarla beraber baş etmek istiyorsanız ve uzunca vakitler bir oyuna kafayı görmek istiyorsanız bu oyuna bir göz atabilirsiniz.
 
 

Sekiro içerisinde çeşitli becerilere sahip olan bir karakteri kontrol ediyor ve 1500'lü yılların Japonya'sında yer alıyoruz. Burada karakterimizle beraber güçlü yetenekleri kullanabiliyor ve kanlı çatışmalara doğru geçiş yapabiliyoruz. Düşmanlara yaklaşımımızı tamamen biz belirleyebiliyor ve istersek gizlice yaklaşabiliyor istersek doğrudan aksiyona geçiş yapabiliyoruz. Birebir çatışmalarda kendimizi savunabiliyor, doğru zamanda hamle yapabiliyor ve kılıcımıza düşmanlara doğru saptayabiliyoruz. Oyunda tek oyunculu modun yanı sıra çok oyunculu bir mod da bulunuyor ve istediğiniz şekilde bu moda geçiş yapabiliyor ve tabii ki bu modu oynamak için bir internet bağlantınızın olması gerekiyor. Geniş bir hikayeyi deneyimleyebileceğiniz ve açık dünya içerisinde gezip tozabileceğiniz bu yapım Steam indirimleri kapsında oynanabilecek ve kütüphanenize eklenebilecek yapımlardan bir tanesi.

- The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition (87 TL)
 
 

Bethesda tarafından oyunculara sunulan açık dünya rolü yapma aksiyon macera oyunu bizlere gayet uzun bir deneyimi sunuyor. 200'den fazla yılan ödülü sahibi olan bu yapımla beraber büyük bir maceraya atılabiliyor, istediğimiz şekilde karakterimizi seçebiliyor ve ırkımızı da bu kapsamda belirleyebiliyoruz. Oyun içerisinde farklı farklı ırklar yer alıyor ve bu ırkların her birinin kendine özgü çeşitli özellikleri ve becerileri bulunuyor. Dolayısıyla oyundaki bu seçimler tamamen size ait oluyor.
 
- Steam sayfası

Skyrim içerisinde büyük bir maceraya atılabiliyor, bu macera ile beraber istediğimiz şekilde gidişatı değiştirebiliyor, istersek yan görevlere dalabiliyor istersek de ana görevlerden ilerleyebiliyoruz. Oyunda etrafı keşfedebileceğimiz çeşitli alanlar bulunuyor ve gizli mağaralardan büyük kalelere kadar farklı bölgelere ilerleyebiliyor,  buralardaki sırları açığa çıkarabiliyoruz. Oyundaki gidişatı tamamen biz belirleyebiliyoruz, bizim hamlelerimizle ve seçimlerimizle beraber hikaye şekillendirebiliyoruz. Oyunda farklı gruplar yer alıyor ve  bu gruplara istersek yanaşabiliyor istersek de düşman kesilebiliyoruz. Bir taraftan bu gruplarla beraber farklı görevleri atılırken diğer tarafta ise mülk sahibi olabiliyor ve bu mülkü dilediğimiz gibi geliştirebiliyoruz. Bizlere uzun saatler boyunca PC başında tutacak yapımlardan biri olan Skyrim, Steam indirimleri kapsamında 87.25 Türk lirasından satışta bulunuyor. Elbette bu oyunu kütüphanenize alarak uzunca vakitler geçirebilir, günlerinizi bu oyuna verebilir ve büyük bir maceranın nasıl son bulacağını tamamen siz belirleyebilirsiniz.
 
 

Oyun orijinal sürümünün haricinde karşımıza Special Edition ile beraber çıkıyor. Bu sürüm çeşitli geliştirmeleri bünyesinde barındırıyor. Bu geliştirmeler arasında dinamik alan derinliği, yeniden düzenlenmiş efektler, yeni görevler, bölgeler, karakterler, diyaloglar, zırhlar, silahlar, yansımalar ve daha fazlası yer alıyor. Bu geliştirmelerle beraber karşımıza çıkan oyun elbette orijinal sürümünden daha gelişmiş bir deneyimi bizlere aktarıyor. Oyunun orijinal sürümüne göre etraftaki görüntüler elbette daha güzel bir şekilde görünüyor ancak yine de oyunun eski olduğunu söyleyebiliriz. Bu kapsamda elinizdeki silahlardan farklı içeriklere kadar oyunun eski olduğunu anlayabiliyor ancak bunlara çok fazla takılmayabilirsiniz. Çünkü oyun özünde oldukça güzel bir deneyimi bizlere aktarıyor ve geniş maceralar bizleri bekliyor.

Skyrim içerisinde istersek üçüncü şahıs kamera bakış açısıyla beraber oynayabiliyor istersek de birini şahıs kamera bakış açısı ile beraber ilerleyebiliyoruz. Bu tamamen size kalmış durumda ve istediğiniz şekilde anlık olarak bu durum arasında geçiş yapabiliyoruz. Oyunda diğer taraftan elinize farklı silahlar alabiliyor isterseniz yakın dövüş  silahlarıyla isterseniz de çeşitli büyülerle beraber uzak dövüş konusunda usta olabiliyorsunuz. Oyun içerisinde karakterimizin seviyesini atlatabiliyor ve bu seviyeyi atlatmak için de elbette sağda solda çeşitli görevler yapabiliyor ve yaratıkları ortadan kaldırabiliyoruz. Bunları yaptıktan sonra seviye atlayabiliyor ve karakterimize istediğimiz becerileri verebiliyor ve daha güçlü konuma gelebiliyoruz.
 
 

Oyun şu anda yüksek derecede mod desteği ile beraber karşımıza çıkıyor. Elbette bu mod destekleriyle beraber oyun daha oynanabilir hale gelebiliyor, farklı içerikleri bu modlarla beraber oyuna dahil edebiliyoruz. Oyundan belli bir zamanda sıkıldıktan sonra bu modlarla beraber tekrardan geri dönüş yapabilir ve farklı içerikleri de bu kapsamda deneyebilirsiniz. Yeni görevleri sunan modlardan farklı grafik modlarına kadar çok çeşitli modlar bulunuyor. Bu maddelerle beraber istediğiniz şekilde oyna giriş yapabiliyorsunuz. Mod destekleri gerçekten de oyunlar için oldukça önem arz ediyor.

Siz de bu oyunu daha önce oynamadıysanız veya daha önce oynayıp kütüphanenizde bulunmuyorsa ve tekrardan giriş yapmak istiyorsanız Steam indirimleri kapsamında alabileceğiniz güzel açık dünya oyunları arasında yer alıyor.

- Kingdom Come: Deliverance (12 TL, DLC’ler ile beraber 15 TL)
 
 

Açık dünya ve orta çağ teması denilince akla elbette Kingdom Come: Deliverance geliyor. Birinci şahıs kamera bakış açısı ile beraber atıldığımız bu Orta Çağ temalı yapım içerisinde bir demircinin oğlu olan Henry rolünü üstleniyor ve bu kapsamda farklı maceralara doğru adım atabiliyoruz. Oyunun Steam indirimleri kapsamında 12 Türk lirasından karşımıza çıktığını görebiliyor ancak sizlere tavsiyem tüm dlc'leri içeren paketi 15 Türk lirasından satın almanız. Elbette çok ucuz bir şekilde karşımıza çıkan bu yapımı oldukça vakitler deneyimleyebilir ve muhakkak kütüphanenizde olması gereken yapımlardan arasında yer alıyor diyebilirim.
 
Steam sayfası

Oyunu daha önce birçok kez deneyimledim ve en çok sıkıntı çektiğim konulardan birinin rahatlıkla dövüş mekaniği olduğunu söyleyebilirim. Dövüş mekaniği ilk etapta bizlere zorlu bir deneyimin ortasına atıyor ancak alıştıkça ve kendimizi güçlendirdikçe elbette bu mekanikler üzerinde ustalaşmaya çalışıyor ve daha kolay bir şekilde düşmanları alt edebiliyoruz. Oyun içerisinde ilk etapta giriş yaptığınız zaman elinizdeki kılıcı savuramıyor hatta her savurduğunuz esnada rakipler bizi yerle bir edebiliyor. Kılıcımızı savurduğumuz anda düşmanların komboları ile beraber karşılaşabiliyor, kendimizi savunsak bile karakterimiz hızlı bir şekilde yorulduğundan dolayı sürekli olarak dayak yiyebiliyoruz. Dolayısıyla oyuna başladığınız ilk zamanlarda sürekli olarak dayak yiyecek ve kendini sürekli yaralı olarak bulabileceksiniz ancak oyunun ortalarında ve ilerleyen kısımlarında kendinizi daha da güçlendirdikçe kılıcı daha iyi tutmaya çalışacak ve çeşitli kombolarla beraber de düşmanları ortadan kaldırabileceksiniz. Oyunda üzerimize istediğimiz şekilde çeşitli zırhlar alabiliyor ve bu kapsamında kılıcımıza da ve kullanabileceğimiz silahları da değiştirebiliyoruz.
 
 

İç savaşın ortasına atıldığımız ve bu iç savaş ortamında nereye gideceğimize karar veremediğimiz ancak hikayenin bizleri sürüklediği kapsamda oyunu deneyimlediğimiz yapımda bu savaştan kıl payı olarak kurtuluyor ve bundan sonrasında ise neler yapacağımıza biz karar vermeye çalışıyoruz. Oyun içerisinde farklı farklı kaleler ve savunma kısımları bulunuyor. Buralarda elbette çeşitli görevler yapabiliyor ve kendimizi büyük bir maceranın ortasına bırakıyoruz. Oyun içerisinde farklı farklı bölgeler bulunuyor ve açık dünya içerisinde istediğimiz şekilde ilerleyebiliyor ve çeşitli seçimlerle beraber de gidişata yön verebiliyoruz. Oyunda ilgi çekici görevler ve yapılar bizleri bekliyor ve çeşitli hikaye görevleri ile beraber de gerçekten de dikkatleri üzerine çekiyor diyebilirim. Oyunun ana görevlerinin haricinde bir de yan görevleri bulunuyor ve bu kapsamda yan görevler de gerçekten merak uyandırıyor.
 
 

Steam indirimleri kapsamında alabileceğiniz en iyi açık dünya oyunlarından biri olan Kingdom Come: Deliverance gerçekten de güzel bir deneyimin kapısını bizlere aralıyor diyebilirim. Oyun içerisinde istediğiniz şekilde ilerleyebiliyor açık dünyayı ister yürüyerek isterseniz de atla beraber gezebiliyor ve farklı görevlere doğru adım atabiliyorsunuz. Açık dünya içerisinde gece ve gündüz döngüsü bulunuyor ve bu gece ve gündüz döngüsüyle beraber farklı manzaralara doğru adım atabiliyorsunuz. Yine diğer tarafa oyunda hayatta kalma unsurları bulunuyor ve yaralandığımız zaman yaraları muhakkak sarmamız gerekiyor ve kanamayı durdurmamız lazım. Eğer durdurmazsak bu karakterimizin ölümüyle beraber sonuçlanabilir ve bu kapsamda ise karakterimize dikkat etmemiz gerekir. Oyunda normal seçimlerin haricinde bir de seçim yapabileceğimiz çeşitli romantizm seçenekleri bulunuyor.. Ek olarak oyunda zanaatkarlık mekaniği yer alıyor ve bu mekaniklerle beraber de farklı iksirleri yapabiliyor ve bu iksirlerle yolumuzu açabiliyoruz.

- Sons Of The Forest (224 TL)
 
 

Açık bir dünyada hayatta kalma deneyimini elde etmek istiyorsanız bu oyun tam size göre diyebilirim. Oyun içerisinde istediğiniz şekilde açık dünyayı keşfedebiliyor, bu açık dünyada yer alan kaynakları toplayıp kendinize ait bir mekan inşa edebiliyor ve bu kapsamda hayatta kalma dinamiklerini dibine kadar yaşayabiliyorsunuz. Oyunu isterseniz tek oyunculu olarak isterseniz de yanınıza arkadaşınızı çağırarak iş birliği şeklinde oynayabiliyor ve bu tarz oyunları arkadaşlarınızla beraber oynayınca daha eğlenceli bir deneyimi bizlere aktarabiliyor. Oyun içerisinde farklı farklı bölgeler bulunuyor, bu bölgelerde çeşitli gizemler yer alıyor ve arka planda da anlatılan hikayeyi burada açığa çıkarmaya çalışıyoruz. Bir yandan gizemli mağaralara giriş yapabiliyor, buraları keşfedebiliyor ve karşımıza çıkan patronlara da alt etmeye çalışıyoruz.
 
- Steam sayfası

Steam indirenleri kapsamında 224 Türk lirasından satışta bulunan Sons Of The Forest şu anda erken erişim sürümü ile beraber karşına çıkıyor ancak oyuna gerçekten de sürekli olarak büyük güncellemeler geliyor ve oyunu dinamiği ve yapısı bu güncellemelerle beraber değişebiliyor. Oyunun ne kadar sürede erken erişim içerisinde kalacağı bilinmiyor ancak yakın zamanda tam sürüme kavuşacağını tahmin edebiliyoruz. Oyun içerisinde açık dünya içerisinde ilerleyebiliyor, sıfırdan silahlar ve öğeler elde edebiliyor ve karakterimizi burada hayatta tutmaya çalışıyoruz. Yapım içerisinde kontrol ettiğimiz karakterin gerçek hayatta olduğu gibi çeşitli ihtiyaçları bulunuyor ve bu temel ihtiyaçları muhakkak gidermemiz gerekiyor. Oyun içerisinde açlık, susuzluk ve yaralanma durumlarını gösteren ibareler bulunuyor ve bunlarla beraber de kendimize oldukça fazla dikkat etmemiz gerekiyor. Oyunda acıktığımız zaman bir an önce yemek bulmalı ve karakterini açlığını gidermemiz lazım.
 
 

Sons Of The Forest içerisindeki ilerleme tamamen bize bırakılmış durumda. Yani oyun içerisinde yer alan hikayeyi istediğimiz yerden tutabiliyor ve istediğimiz şekilde keşfedebiliyoruz ve istediğimiz yerden de başlayabiliyoruz. Bu kapsamda oyun bizlere tam bir genişlik sunuyor ve bu dünya içerisinde farklı bölgelere adım atarak hem karlı bölgelere hem de ormanın derinliklerine dalabiliyoruz. Oyunda yukarıda da bahsettiğim gibi farklı bölgeler bulunuyor ve bu bölgelerin her birinin kendine ait atmosferi, yapısı ve zorlukları bulunuyor. Dolayısıyla oyunda yer yer karşımıza çeşitli kısımlar veya yamyamlar çıkabiliyor. Bu yamyamları da ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor. İstersek bu yamyam gruplarını ortadan kaldırabiliyor ve onların kaynaklarını elde edebiliyoruz. Oyun içerisinde bir yandan arkadaşlarınızla beraber ilerlerken diğer yandan ise yapay zekaya sahip olan bir karakter yanımızda durabiliyor ve ona istediğimiz şekilde emirler verebiliyoruz ve hem düşmanlara karşı bizlere yardımcı olmaya çalışıyor hem de bir yer inşa ederken onun iş birliğinden yararlanabiliyoruz. Yani yalnız arkadaşınızı çağırdığınız zaman toplamda 3 kişiyle beraber oyunu oynayabiliyorsunuz.
 
 

Sons Of The Forest  içerisinde gece ve gündüz döngüsü bulunuyor. Bu döngüyle beraber elbette karanlıkta yolumuzu bulmamız için elimize çeşitli aydınlatma nesneleri bulmamız gerekiyor. Bunun için de elbette etrafı keşfetmek ve çeşitli parçaları birleştirmek lazım. Dolayısıyla oyunda sürekli olarak etrafı keşfetmeli, etrafta bundan kaynakları toplamalı ve envanter yönetimimizi oldukça güzel bir şekilde yapmamız gerekiyor. Bu tarz hayatta kalma açık dünya oyunlarında zaten temel amacımız etrafı keşfederek çeşitli kaynaklar toplamak ve bu kaynakları da gerçekten de düzgün ve verimli bir şekilde kullanmak. İlk etapta elbette karakterin temel ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra kendimize kalacak ve yatacak yer ayarlamak durumunda kalıyor ve kendimizi de bu kapsamda dış dünyada yer alan tehlikelerden korumaya çalışıyoruz. Bu tarz hayatta kalma oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilirsiniz ve Steam indirimleri kapsamında satın alarak arkadaşınızla beraber bu yolculuğa adım atabilirsiniz.

- Days Gone (108 TL)
 
 

Bend Studio tarafından biz oyunculara sunulan açık dünya zombi temalı hayatta kalma oyunu Days Gone bizlere geniş bir macerayı sunuyor ve bu kapsamda kıyamet sonrası bir dünyaya atılıyoruz. Oyun içerisinde bir karakteri kontrol ediyor ve bu karakterle beraber istediğimiz şekilde ilerleyebiliyor ve altımızda bulunan motorla beraber farklı bölgelere doğru adım atabiliyoruz. Oyun içerisinde farklı yaşayan gruplar bulunuyor ve kıyamet sonrası zombi dünyasında bu yaşayan gruplarla beraber etkileşime geçebiliyor, farklı karakterlerle beraber tanışabiliyor, onlardan görevler alabiliyor ve istediğimiz şekilde bu gruplara iyi anlaşabiliyor veya düşman kesilebiliyoruz.
 
- Steam sayfası

Bu tarz oyunlarda siz de biliyorsunuz ki etraftaki çeşitli kaynakları toplamak oldukça önem arz ediyor. Bunu yaptıkça hayatta kalma olasılığımız oldukça artış gösteriyor ve elimizdeki kaynaklarla beraber de zombi sürülerini alt etmeye çalışıyoruz. Oyun gerçekten de zombi kıyametini bizlere yaşatıyor ve üzerimize ordu ordu zombiler geliyor ve bunları alt  etmek de tamamen bizim işimiz oluyor. Yapım içerisinde farklı farklı mekanlar bulunuyor ve bu kısımlara adım atarak buraları zombilerden temizleyebilirsek buraları güvenli bölge olarak işaretleyebiliyor ve hızlı seyahatler için gayet uygun bir hale gelebiliyor. Diğer taraftan zombi yuvalarını ortadan kaldırarak onların sayısını azaltabiliyor ve tekrardan gruplaşmasını önleyebiliyoruz. Bunları yapmak için de elbette elimize farklı şeyler alabiliyor, istersek yakın dövüş istersek de menzilli silahlarla beraber bu zombi sürülerini alt edebiliyoruz. Diğer taraftan elimize çeşitli patlayıcıları alabiliyor ve patlayıcılarla beraber de zombi sürülerini toplu bir şekilde ortadan kaldırabiliyoruz.
 
 

Deacon St. John olarak oynadığımız ve Amerika bölgesini keşfetmeye başladığımız bu kıyamet sonrası ortamda zombi sürüleri etrafta kol geziyor ve onları ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor. Oyun içerisinde sürekli olarak zombiler karşımıza çıkıyor istersek onları alt edebilir istersek de es geçebiliyoruz. Farklı noktalarda elbette bunları ortadan kaldırmak durumunda kalıyor ve onlardan düşen kaynakları toplayabiliyoruz .Açık dünya içerisinde değişen ve dinamik bir dünya ve ortam bulunuyor. Hem gündüz hem de gece döngüsü ile beraber bu değişikliği hissedebiliyoruz. Bunun yanı sıra hava koşulların da değiştiğini görebiliyor ve büyük ölçüde değişen dinamik dünyayı keşfetmeye çalışıyoruz. Oyun içerisinde çevreyle uyumlu çeşitli kaçaklar bulunuyor, bunlar da yer yer bizleri rahatsızlık veriyor ve biz de bunlara karşı yapabileceğimiz hamleleri istediğimiz şekilde belirleyebiliyoruz. Oyun içerisinde bu bölgelere adım atabiliyor, farklı kaçakların bulunduğu grupları ortadan kaldırabiliyor ve bu mekanları basarak istediğimiz kaynaklara ulaşabiliyoruz. Elbette oyun içerisinde hem yan görevler hem de ana görevler bulunuyor ve bu görevleri yaparak da elimize daha güçlü silahlar alabiliyor ve büyük kaynakların sahibi olabiliyoruz. Tabii bu zombi dünyasında hayatta kalmak oldukça zorlu bir deneyimin kapısını bizlere aralıyor diyebilirim.
 
 

Steam indirimleri kapsamında 108 Türk lirasından karşımıza çıkan bu oyun daha önce konsol tarafından vardı ve  geçtiğimiz senelerde PlayStation tarafına PC tarafına çıkış yaptı ve artık PC oyuncuları da bu oyunu deneyimleme şansı elde ediyor. Dolayısıyla Steam indirimleri kapsamında alabileceğiniz ve açık dünyaya atılabileceğiniz gayet güzel yapanlardan bir tanesi diyebilirim. Days Gone içerisinde zombi kıyameti yer alıyor ve açık dünyada bir yandan hayatta kalmaya çalışırken diğer yandan ise geleceğinizi şekillendirebiliyorsunuz. 
 
 - Cyberpunk 2077 (399 TL)
 
 

Steam indirimleri kapsamında yüzde 50 indirime giren açık dünya oyunu Cyberpunk 2077, 399.50 Türk lirasından satışta bulunuyor. Elbette fiyatı biraz tuzlu gelebilir ancak oyun içerisinde uzunca vakitler geçirebilir, istediğiniz şekilde rol yapma unsurlarını deneyimleyebilir ve verdiğiniz kararlarla beraber oyunun gidişatını değiştirebilirsiniz. Oyun içerisinde hem ana görevler hem de yan görevler bulunuyor. Bu kapsamda istediğiniz şekilde ilerleyebiliyor ve açık dünyada rastgele karşılaşacağınız olaylara isterseniz müdahale edebiliyor isterseniz de yanlarından geçip gidebiliyorsunuz. Büyük özgürlüğe sahip olduğunuz oyun içerisinde geniş bir dünyayı keşfetmeye çalışıyor ve bilim kurgu teması içerisinde yolunuzu bulmaya başlıyorsunuz.
 
- Steam sayfası

Ölüm kalım mücadelesine atıldığınız bu oyun ilk etapta sorunlu çıkışı ile beraber büyük ses getirdi. Daha sonrasında ise gelen güncellemelerle beraber oyun toparlandı ve şimdi ise gayet güzel bir deneyimimi bizlere aktarıyor diyebilirim. Oyunu geçenlerde oynadım ve gerçekten de güzel bir oyun deneyimi elde ettim ve bu kapsamda sizlere de bu oyunu önerebilirim ve uzunca vakitler geçirebileceğiniz bir yapım diyebilirim. Oyunda en başta elbette istediğiniz şekilde karakterinizi tasarlayabiliyor veya mevcut olan karakterleri kullanabiliyorsunuz. Bu tamamen size kalmış durumda. Yine oyuna başlamadan önce isterseniz kadın karakterle isterseniz de erkek karakterle beraber ilerleyebiliyor ve bu seçim de tamamen size ait oluyor.
 
 

Cyberpunk 2077 içerisinde karakterinizi oluşturduktan sonra istediğiniz şekilde dünyaya atılabiliyor, yer yer sinematik anlatıların da devreye girdiği oyunda elbette arka planda geniş bir hikaye anlatılıyor ve bu hikaye kapsamında ilerlemeye koyuluyoruz. Farklı farklı karakterlerle tanıştığımız oyun içerisinde istediğimiz şekilde karakterimizi geliştirebiliyor, çeşitli implantları karakterimize takabiliyor ve bu kapsamda karakterimizi güçlendirebiliyoruz. Bu implantlarla beraber farklı farklı özellikleri karakterimizi yükleyebiliyor ve aksiyon anlarında düşmanları daha rahat ortadan kaldırabiliyoruz. Cyberpunk içerisinde elbette farklı farklı silahları elimize alabiliyor istersek yakın dövüş silahlarıyla istersek de menzilli silahlarla beraber düşmanların üzerine yürüyebiliyor ve bu kapsamda farklı komboları bir araya getirebiliyoruz. Elbette her silahın kendi özgü dinamiği ve gücü bulunuyor. Bunların seçimi de tamamen size ait oluyor. Kendi stilimizi ve karakterimizi özelleştirebildiğimiz oyunda istediğimiz şekilde ilerleyebiliyor, aksiyona dalış şeklimizi kendimiz belirliyor, istersek gizli ilerleyebiliyor istersek de doğrudan düşmanların üzerine yürüyebiliyoruz. Uani oyun içerisinde ilerlememiz tamamen bize ait oluyor.
 
 

Açık dünya içerisinde bir sağa bir sola koşabiliyor ve burada istersek de kendimize ait araçlar alabiliyor veya binaları kiralayabiliyoruz. Oyunda bir yandan kendi paramızı kazanırken diğer yandan ise hayatta kalmanın yollarını arıyor ve çeşitli görevleri yapmaya koyuluyoruz. Elbette zorlu görevler bizleri bekliyor ve yer yer de patron savaşları diyebileceğimiz savaşlara geçiş yapabiliyoruz. Cyberpunk içerisinde kendimizi güçlendirmek oldukça önem arz ediyor. Çünkü ilerleyen kısımlarda oyundaki zorluk bir hayli artış gösteriyor ve düşmanların güçleri de bu kapsamda yükseliyor. Dolayısıyla oyunda implantları iyi bir şekilde kullanmalı, karakterimizi geliştirmeli ve silahlarımız da buna göre yükseltmemiz gerekiyor. Oyunda karakterimizi güçlendirebileceğimiz gibi kendi silahlarımızı üretebileceğimiz zanaatkarlık mekaniği bulunuyor. Bu mekanikle beraber istediğimiz şekilde sağdan soldan kaynakları toplayabiliyor ve topladığımız kaynaklarla yeni parçalar üretebiliyor hatta elimizde bulunan silahları güçlendirebiliyor veya sıfırdan yeni bir silah üretebiliyoruz. Ürettiğimiz silahlar elbette daha güçlü konuma gelebiliyor. Oyunda diğer tarafta ise karakterimizin geniş bir yetenek ağacı bulunuyor, bu yetenek ağacı ile beraber de seviyeye atlayarak yeni becerilerin kilidini açabiliyoruz hem pasif hem de aktif yetenekler bu beceri ağacı içerisinde yer alıyor ve istediğinizi seçebiliyorsunuz. Geniş bir maceraya atıldığınız bu açık dünya oyunu Steam'de alınabilecek güzel yapımlardan bir tanesi diyebilirim.

- Dying Light 2 Stay Human (174 TL)
 
 

Techland ekibi tarafından oyunculara sunulan bu açık dünya zombi temalı hayatta kalma oyunu içerisinde insanlığın virüse karşı verdiği mücadele anlatılıyor. Steam indirimleri kapsamında 174.50 Türk Lirasından satışta bulunan bu açık dünya aynı bizlere gayet güzel bir deneyim sunuyor ve hem gerilim hem de aksiyon anları ile beraber oyunda farklı bir deneyim elde edebiliyoruz. Bunun yanı sıra oyunda ön plana çıkan parkur mekaniği ile beraber çatıdan çatıya atlayabiliyor, binaların üzerine çıkabiliyor ve istediğimiz şekilde özgürce sağa sola doğru ilerleyebiliyoruz. Parkur ve dövüş yetenekleri ile beraber ilerlediğimiz oyunda karakterimizi güçlendirebiliyor, farklı silahları elimize alabiliyor istersek yakın dövüşle beraber istersek de menzili silahlarla oyundaki zombileri ortadan kaldırabiliyoruz.
 
- Steam sayfası

İlk oyunun olaylarından 20 yıl sonrasını konu alan bu yapımda virüsün galip geldiğini öğrenebiliyor ve insanlığım yavaş yavaş çöküşe geçtiğini görebiliyoruz. Harap olmuş bu topraklarda ilerleyebildiğimiz ve hayatta kalmaya çalıştığımız oyunda elbette güzel atmosferler bizleri bekliyor. Oyunda yer yer ilgi çekici görsellerle beraber karşılaşabiliyor ve bu kapsamda kendimizi manzaraya karşı dalmış bir şekilde bulabiliyoruz. Oyun içerisinde farklı farklı bölgelere ilerleyebiliyor, bu bölgeleri dilediğimiz gibi keşfedebiliyor ve ilk oyunda olduğu gibi istediğimiz şekilde yapıların içine girerek buralardaki kaynakları toplayabiliyoruz. Elbette bu tarz oyunlarda kaynak toplamak oldukça önem arz ediyor. Çünkü bu kaynakları istediğiniz şekilde birleştirebiliyor yeni öğelerin kilidini açabiliyor ve kendimize can paketi gibi unsurlar üretebiliyoruz. Dolayısıyla ne kadar çok kaynak toplarsak o kadar çok avantajlı duruma geçebiliyoruz ve hayatta kalma şansımız da bir hayli artış gösterebiliyor.
 
 

Yine ilk oyunda olduğu gibi oyun içerisinde gece ve gündüz döngüsü bulunuyor ve gündüzleri zombiler daha sakinken geceleri ise çıldırma derecesine geliyor ve gece boyunca daha güçlü yaratıklar ve zombi türleri açığa çıkmış oluyor. Dolayısıyla oyun içerisinde gündüz vakitleri yapabildiğimizi yapabiliyor ve gece vakitleri ise zamanımızı geçirmeye ve uyumaya başlıyoruz. Bu zombi kıyametinin yer aldığı yapımda yine bu zombilere karşı gelmek için mücadeleye koyuluyor hem ana görevlerden hem de yan görevlerden ilerleyebiliyoruz. Elbette oyun içerisinde farklı farklı yaşayan gruplar bulunuyor ve gruplarla aramızdaki bağı biz belirleyebiliyor ve bu gruplardan çeşitli görevler alabiliyor ve bu görevleri yerine getirerek insanlığı kurtarmaya çalışıyoruz. Parkur yetenekleriyle beraber donatılmış bir karakteri kontrol ettiğimiz oyunda ilk oyuna göre daha fazla parkur içeriği bulunuyor ve daha dinamik bir deneyim bizleri bekliyor. Oyunda yine atletik bir vücuda sahip karakteri kontrol ediyor, düşmanların üzerine hızlı bir şekilde uçabiliyor ve daha atik bir şekilde kaçabiliyoruz.
 
 

Dying Light 2 Stay Human içerisinde kendi becerilerimizi geliştirebileceğimiz bir yetenek ağacımız da bulunuyor ve görevleri yaptıkça ve seviye atladıkça da bu becerileri açabiliyor ve yükseltebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda becerilerimizi arttırmak için hem zombiler ortadan kaldırmak hem de mevcut görevleri yapmamız gerekiyor. Bu kapsamda uzak bölgelere doğru ilerleyebiliyor, bu bölgeleri keşfedebiliyor ve yeni karakterlerle beraber buralarda karşılaşabiliyoruz. Şehrin uzak bölgelerine ulaştığımız esnada elbette tehlikenin dozu gitgide artıyor ve hem de daha fazla gerilebiliyoruz. Çünkü belli başlı bölgelerde daha farklı zombi türleri bulunabiliyor ve bunlar da üzerimize doğru gelebiliyor. Şehirlerde dolaşabileceğimiz ve çatıdan çatıya atlayabileceğimiz bu yapım Steam indirimleri kapsamında alınabilecek açık dünya oyunları arasında yer alıyor. İlk oyunu oynadıysanız veya oynamadıysanız dahi bu oyuna bir göz atabilirsiniz.

- Assassin's Creed Origins (104 TL)
 
 

Ubisoft tarafından oyunculara sunulan açık dünya aksiyon macera oyunu Assassin's Creed Origins, Steam indirimleri kapsamında 104 Türk Lirasından karşımıza çıkıyor. Elbette bu yapım dışında Odyssey veya Valhalla’ya da göz atabilirsiniz ancak bu listemizde Mısır temasını severler bu oyuna bir bakabilir. Oyun içerisinde çorak toprakların ve çöllerin bulunduğu Mısır teması işlenmiş durumda. Burada suikastçıların kökenine inmeye çalışıyor, açık dünyayı istediğimiz gibi keşfedebiliyor, ister yan görevleri istersek de ana görevler yapabiliyor ve geniş bir maceraya burada atılabiliyoruz. Ek olarak Antik Mısır şehrini istediğimiz gibi dolaşabiliyor, piramitlerin üzerine tırmanabiliyor, piramitlerin içine girebiliyor ve farklı sırları burada açığa çıkarabiliyoruz. Elbette oyun içerisinde açık dünyada istediğimiz gibi dolanabiliyor ve buralarda çeşitli bulmacalarla beraber de karşılaşabiliyoruz.
 
- Steam sayfası

Assassin's Creed Origins içerisinde keşfedilecek geniş bir ülke bulunuyor ve burayı hem yürüyerek hem de binek hayvanlarla beraber istediğimiz şekilde keşfedebiliyoruz. İstersek atla istersek de deve ile beraber ilerleyebiliyoruz. Elbette oyun içerisinde karakterimizin belli başlı becerileri bulunuyor ve istersek elimize yakın dövüş istersek de menzilli silahlarla beraber ilerleyebiliyoruz. Oyunda farklı kombolar yapabiliyor, düşmanlara karşı yaklaşımımızı biz belirleyebiliyor istersek gizli istersek de doğrudan aksiyona geçiş yapabiliyoruz. Oyunda farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, buralara keşfedebiliyor ve farklı karakterlerle beraber karşılaşabiliyoruz. Elbette oyun içerisinde bizlere bir hikaye anlatılıyor ve bu hikaye kapsamında ise suikastçıları nasıl doğduğunu ve tarikat liderlerinin ne peşinde olduğunu öğrenmeye çalışıyoruz. Bizim amacımız da bu tarikat lideri ortadan kaldırmak ve bu tarikat içerisinde bulunan insanları birebir tespit etmek.
 
 

Suikast kardeşliğine adım attığımız ve  entrika dolu olaylarla beraber karşılaştığımız yapım içerisinde hem nadir hem de sıradan silahlar bulabiliyoruz. Elbette bu silahların derecelendirme sistemi ile beraber elimize güçlü silahları almak istiyoruz. Oyun içerisinde geniş bir envanter isteğimiz bulunuyor ve envanter sistemiyle beraber istediğimiz şekilde silahları alabiliyor, düşmanları ortadan kaldırarak onların silahlarına erişebiliyor ve bu kapsamda silahları parçalayarak kaynak elde edebiliyoruz. Elbette silahlarımızı bu kapsamda kendi seviyemize göre geliştirebiliyor ve daha fazla hasar verebiliyoruz. Oyun içerisinde hem gündüz hem de gece döngüsü bulunuyor. Dolayısıyla oyunda bu kapsamda güneş ışığının bizleri yaktığını gece olunca ise Ay ışığının parıltısı ile beraber ilerleyebiliyor ve çeşitli manzaralarla beraber karşılaşabiliyoruz.
 
 

Öte yandan ana hikaye bittikten sonra yan hikayeleri dalabiliyor ve farklı karakterlerin isteklerini yerine getirebiliyoruz. Oyun içerisinde gerçekten de geniş bir harita bizleri bekliyor ve bu haritayı dilediğimiz gibi keşfedebiliyor, açığa çıkarılmayan yerleri açığa çıkarabiliyor, farklı mağaralara doğru geçiş yapabiliyor, bu mağaraların sırlarını ortaya çıkarabiliyor ve farklı hazinelerle beraber de güçlü silahların sahibi olabiliyoruz. Oyunda yukarıda da bahsettiğim gibi her silahın kendine özgü enderlik derecesi bulunuyor ve bunlarla beraber de elimizi elbette nadir silahları almaya çalışıyor ve bu kapsamda farklı becerilerin geldiğini açabiliyoruz. Oyunda kontrol ettiğimiz karakterin kendine ait yetenek ağacı bulunuyor ve bu yetenek ağacı içerisinde farklı becerileri kilidini açabiliyor ve seviye atladıkça da yetenek puanı kazanabiliyoruz. Hem aktif hem de pasif yetenekler bu yetenek ağacı içerisinde bulunuyor ve istediğimiz şekilde bunları geliştirebiliyoruz böylece karakterimizle farklı kombolar yapabiliyoruz. Elbette bu yetenek ağacında yer alan becerilerle beraber düşmanların üzerine farklı beceriler kullanabiliyor ve her dövüş mekaniği için farklı beceriler elde edebiliyoruz. Kısacası Steam indirimleri kapsamında alınabilecek ve uzun süreler oynanabilecek ideal bir yapım diyebilirim.
 
- DEATH STRANDING DIRECTOR'S CUT (199 TL)
 
 
 
Kojima stüdyosu tarafından biz oyunculara sunulan bu yapım şu anda Steam indirimleri kapsamında 199 Türk lirasından satışta bulunuyor. Açık dünyayı atılacağınız ve gizemli sırları ortaya çıkarabileceğiniz yapım içerisinde taşımacılık görevini üstleniyor ve bir bölgeden başka bir bölgeye doğru bu taşımacılık işini yapıyorsunuz. Elbette oyun içerisinde yaptığımız bu iş daha sonraki süreçte farklı bir hal almaya başlıyor ve farklı karakterlerle beraber tanışarak olayın gidişatının bizlere neler sunacağını öğrenebiliyoruz. Hideo Kojima tarafından ortaya çıkarılan bu yapım elbette farklı bir yapıyı bizlere aktarıyor ve her oyuncu kesimine de ne yazık ki hitap etmiyor Elbette oyun içerisinde uzun süreler boyunca yaptığımız bu taşımacılık işi bazı oyuncular için sıkıcı duruma gelebiliyor ve oynayış açısından da bazı durumlarda geri planda kalabiliyor. Bu durumlardan dolayı bazı oyuncular için belki de arka planda kalan bir yapım olarak karşımıza çıkıyor. Ancak genel anlamda hem hikaye bakımından hem de ortada barındırdığı atmosfer bakımından gerçekten de güzel bir deneyimi bizlere aktarıyor diyebilirim.
 
- Steam sayfası
 
Oyun içerisinde farklı dünyalardan gelen yaratıklar bulunuyor ve bu yaratıklara karşı biz de elbette çeşitli hamleler yapmaya çalışıyoruz. Sam Bridges adlı karakteri kontrol ettiğimiz oyun içerisinde farklı bölgelere doğru adım atabiliyor, bu bölgeleri keşfedebiliyor, çeşitli manzaralara doğru dalabiliyor ve farklı atmosferlere doğru geçiş yapabiliyoruz. Elbette yaptığımız bu taşımacılık işi yer yer çok zorlu duruma gelebiliyor ve yüksek yamaçları bu kapsamda tırmanmak durumunda kalıyoruz. Bu tarz durumlarda yanımıza getirdiğimiz aletlerle beraber de yukarılara doğru tırmanabiliyor ve dağcılık işine adım atabiliyoruz. Bu zorluklarla karşılaştığımız zaman elimizde bulunan alet edevatlar oldukça önem arz ediyor. Bu zorluklardan dolayı da yanımıza alabileceğimiz aletler gerçekten de önemli. Dolayısıyla hazırlıklı bir şekilde yolculuğa çıkmamız gerekiyor.
 
 
 
Oyun orijinal sürümünün haricinde şu anda yönetmen kurgusu sürümü ile beraber karşımıza çıkıyor. Elbette bu kurgu ile beraber ek içerikleri ve desteği de bünyesinde barındırıyor. PC tarafına çıkış yapan bu yapım yüksek kare hızlarıyla, fotoğraf modu ile ultra geniş monitör desteği ile beraber karşımıza geliyor. Ayrıca daha fazla destek bu yapım içerisinde bizlere aktarıyor ve bu desteklerle beraber elbette güzel bir deneyimi PC tarafında elde edebiliyor ve mutlaka oynanması gereken ve deneyimlenmesi gereken yapımlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Çünkü oyun içerisinde diğer oyunlardan farklı olarak değişik bir yapı bizlere sunuluyor ve bu kapsamda da hikayeyi deneyimlemeye çalışıyoruz.
 
 
 
Death Stranding içerisinde yine insanlığın tehlikede olduğu bir hikaye atılıyor ve Amerika'daki son hayatta kalan insan grubunu bir araya getirerek aslında bir umut ışığı yakmaya çalışıyoruz. Oyundaki hikayenin özü bu temel etrafında ilerliyor ve bu parçalanmış dünya içerisinde biz de yerimizi bulmaya çalışıyoruz. Elbette yaptığımız bu taşımacılık işi ile beraber işlerin daha farklı hale büründüğünü görebiliyor ve işleri yoluna sokmak da tamamen bizim işimiz oluyor. Oyunda farklı karakterler bulunuyor ve yer yer de ara sahnelerle beraber çeşitli diyaloglar karşımıza çıkıyor. Oyunun hem içeriği hem de atmosferi gayet ilgi çekici bir şekilde karşımıza çıkıyor ve Steam indirimleri kapsamında alabileceğiniz ve açık dünyayı keşfedebileceğiniz gayet ideal bir yapım diyebilirim.
 
Yürüme simülasyonu olarak karşında çıkan bu oyun Steam indirimleri kapsamında 199 Türk lirasından satışta bulunuyor. Uzunca vakitler geçirebileceğiniz ve açık dünyayı gezebileceğiniz bu oyun denenmesi gereken yapımlar arasında yer alıyor ve listemizdeki yerini buluyor.
 
- The Witcher 3: Wild Hunt  (74.99 TL)
 
 

CD Projekt RED ekibi tarafından biz oyuncuları sunulan açık dünya aksiyon macera ve rol yapma oyunu The Witcher 3: Wild Hunt  Steam indirimleri kapsamında 74.99 Türk lirasından karşımıza çıkıyor. Elbette serinin önceki oyunlarını da satın alarak bu hikayeyi tamamen deneyimleyebiliyorsunuz. Oyun bir üçlemeden oluşuyor ancak üçüncü oyun muhakkak oynanması gereken yapımlar arasında yer alıyor ve yeni içeriklerle beraber de karşımıza çıkıyor. Üçüncü oyun karşımıza yeni nesil güncellemesi ile ve nNtflix iş birliği kapsamında hazırlanan ek içeriklerle beraber bizlere sunuluyor ve bu kapsamda daha önce deneyenler oyuna tekrardan giriş yapmak istiyor. Dolayısıyla Steam indirimleri kapsamında alabileceğiniz gayet güzel oyunlardan bir tanesi ve fiyatı ile beraber de ucuz bir şekilde karşımıza çıkıyor diyebilirim.
 
- Steam sayfası

Oyunun tek fiyatı ile 74.99 Türk lirasına satın alabilir ancak üçlemeyi elde etmek istiyorsanız 74.10 Türk Lirası ile beraber bu seriyi tamamen satın alabilirsiniz. Elbette seri elinizde yoksa 74 TL'den bu oyunları elde etmek daha mantıklı olacak. Dolayısıyla bu seçim tamamen size ait ve ona göre kütüphanenizde yerinizi açabilirsiniz ancak muhakkak oynanması gereken serilerden biri olarak karşına çıkıyor ve içerisinde gayet uzunca vakitler geçirebileceğimiz bir yapı bizleri bekliyor.
 
 

The Witcher serisi üçüncü oyunuyla beraber çıtayı yükseltiyor ve içerisinde deneyimleyebileceğimiz gayet güzel bir açık dünya bulunuyor. Bu açık dünya içerisinde elbette bir Witcher olarak yer alıyor ve Witcher'ları siz de biliyorsunuz ki insanlar tarafından dışlanan ve ucube olarak görülen bir ırk olarak karşımıza çıkıyor. Ancak biz de burada boş durmuyor ve kendi duygularımızın olduğunu ve biz de insan gibi düşünebildiğimiz bir yapıya sahip olduğumuzu göstermeye çalışıyor ve kanıtlamaya uğraşıyoruz. Dolayısıyla bu kapsamda farklı bölgelere doğru atılabiliyor, buralardaki atmosferleri keşfedebiliyor, buralarda yer alan karakterlerle beraber tanışabiliyor ve bu karakterlerden para karşılığında görevler alabiliyoruz. Ancak bazı yerlerde bu görevlerden alınan paraları kabul etmiyor ve gerçekten de duygularımızın olduğunu gösterebiliyoruz. Oyun içerisindeki gidişat elbette bizim seçimlerimizle beraber şekilleniyor ve bazı yerlerde ise seçimler gerçekten kritik bir hale gelebiliyor. Bu kapsamda oyunda güzel bir deneyim elde edebiliyor ve geri dönüşler de gayet güzel bir şekilde karşımıza çıkıyor.
 
 

Oyun içerisinde açık dünyada yürüyüp koşabiliyor veya atımıza binerek istediğimiz şekilde keşfedebiliyoruz. Yine sağda solda karşına çıkacak olan farklı yaratıklar bulunuyor ve bu yaratıkları da ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor. Oyun içerisinde hem ana görevler hem yan görevler bulunuyor ve karşılaştığımız karakterlerle beraber de bu görevleri elde edebiliyoruz. Gayet güzel bir açık dünya deneyimini bizlere aktaran ve ek paketlerle beraber de desteklenen bu oyun Steam indirimleri kapsamında alınması gereken oyunlardan bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor. Oyunun ek paketleri de gerçekten ana hikaye kadar güzel bir deneyim sunuyor ve bu kapsamda ek paketler içerisinde de kaybolmanız oldukça mümkün.
Oyun hem aksiyon sistemi ile hem de sunduğu hikayesiyle beraber oldukça beğeniyi kazanmış durumda ve oyuncular tarafından hala da oynanmaya devam ediyor. Uzunca vakitler geçirmek istiyorsanız ve aksiyon rol yapma deneyimini adım atmak istiyorsanız bu oyuna bir göz atabilirsiniz. Eğer kütüphanenizde yoksa muhakkak kütüphanenizi ekleyerek bu oyunu deneyimleyebilirsiniz.
 
- Red Dead Redemption 2 (379 TL)
 
 

Rockstar Games tarafında biz oyunculara sunulan açık dünya Batı temalı bu yapım içerisinde aksiyon rol yapma deneyimini adım atıyor ve yılın ödüllerine doymayan bir yapımla beraber karşı karşıya kalıyoruz. Oyun Steam indirimleri kapsamında 379.50 Türk lirasına satışta bulunuyor ve eğer oynamadıysanız muhakkak oynanması gereken yapımlar arasında yer alıyor. Elbette şu andaki fiyatı ucuz bir şekilde karşına çıkıyor ve bundan sonraki süreçte ise daha yüksek fiyatla beraber karşılaşmamız mümkün. Şu anda bulunduğumuz yaz fırsatı gayet güzel indirimleri beraberinde getiriyor ve ilerleyen süreçte bu fiyatların daha da artış göstereceği öne sürülüyor. Elbette biz de bu kapsamda Steam indirimlerini iyi değerlendirmemiz gerekiyor ve Artur Morgan adlı karakterin yer aldığı bu oyunda istediğimiz şekilde ilerleyebiliyoruz.
 
- Steam sayfası

Batı temasını bizlere aktaran bu yapımda elbette derin hikaye ve açık dünyayı bizlere sunuluyor. Bu açık dünya ile beraber gayet gerçekçi bir yapı bizlere aktarılıyor ve popüler bir yapım olarak karşımıza çıkıyor. Muhakkak alınması gereken ve deneyimlenmesi gereken bu yapım içerisinde soygunlar yapabiliyor, yağmalara karışabiliyor ve çeşitli düellolara katılabiliyoruz. Batı temasını bizlere aktaran bu oyun içerisinde farklı bölgelere doğru adım atabiliyor, buraları keşfedebiliyor ve gerçekçi karakterlerle beraber karşılaşabiliyoruz. Oyun içerisinde hem ana görevler hem de yan görevler bulunuyor, isterseniz yan görevlerden isterseniz de ana görevlerden ilerleyebiliyor ve kendi deneyiminizi oyuna aktarmaya çalışıyorsunuz.
 
 

Oyunun PC tarafında daha fazla geliştirme bizlere sunuluyor ve hem teknik anlamda hem de grafik anlamında daha yüksek bir seviyeye ulaşabiliyoruz. Dolayısıyla PC platformunun sağladığı teknik özelliklerle beraber oyun daha eğlenceli ve daha dinamik hale gelebiliyor. Bu geliştirmelerin akabinde ise hem gündüz hem gece boyunca ışık ve gölge derinliği daha gerçekçi bir şekilde karşımıza çıkıyor bunun yanı sıra süresi bitki ve çevre dokuları daha düzgün bir şekilde oyunda yer buluyor. Ek olarak ortam aydınlatmaları iyileştirilmiş bir şekilde karşımıza çıkıyor ve daha fazla geliştirme bu yapım içerisinde yer alıyor diyebilirim.

Vahşi Batı temasını bizlere sunan bu oyun içerisinde oyuncular farklı farklı rolleri bürünebiliyor, isterse ödül avcısı isterse tüccar isterse de kaçakçı rollerine girerek kendi işlerini oyun içerisinde kurabiliyorlar. Bir yandan define arayabiliyor, sağı solu keşfedebiliyor ve diğer yandan ise çeşitli karakterlerden de görevler alabiliyorsunuz. Yani açık dünya içerisinde ucu bucağı olmayan çeşitli görevler elde edebilir ve etrafı istediğiniz gibi araştırabilirsiniz. Oyunda uzunca vakitler geçirebiliyor ve yaşayan bir dünya bizleri bekliyor diyebilirim.
 
 

Steam indirimleri kapsamında muhakkak alınması gereken yapımlar arasında yer alan Red Dead Redemption 2 bugüne kadar ortaya çıkmış en iyi açık dünya rol yapma oyunları arasında yer alıyor. Oyun hem gerçekçiliği ile hem de sunduğu içeriği ile beraber gerçekten de ilgiyi üzerine çekmeyi başarıyor. Oyuncular tarafından sevilen yapım olarak karşımıza çıkan bu oyunu kütüphanenize ekleyebilir ve deneyimleyebilirsiniz. Serinin ilk oyunu şu anda PC tarafında ve yeni nesil konsollarda bulunmuyor. Serinin ilk oyunu Red Dead Redemption sadece Xbox One ve PlayStation 3 konsollarında yer alıyor .Ancak son zamanlarda çıkan haberlere göre ilk oyunun bir remaster yani yeniden düzenlenmiş sürümü karşımıza çıkmayı bekliyor. Elbette bu yeni sürümle beraber hem yeni nesil konsollarda hem de PC tarafında oyuncular oyunu oynamayı bekliyor. Güzel bir yapım olarak karşımıza çıkan bu oyuna muhakkak oynamanız ve deneyimlemeniz gerekiyor. Açık dünya içerisinde kaybolmak ve uzunca vakitler geçirmek istiyorsanız Red Dead Redemption 2 tam size göre.
 
- Hogwarts Legacy (599 TL)
 
 

Avalanche Software ekibi tarafından biz oyunculara sunulan açık dünya rol yapma oyunu Hogwarts Legacy, Steam yaz indirimleri kapsamında 599 Türk lirasından karşımıza çıkıyor. Oyun içerisinde hem aksiyon hem macera hem de rol yapma deneyimini elde edebiliyor ve açık dünya içerisinde istediğimiz şekilde farklı binek hayvanlarla beraber gezebiliyoruz. Oyun içerisinde hem süpürge ile beraber hem de farklı binek hayvanlarla beraber uçup kaçabiliyor ve bu büyülü deneyimi oyun içerisinde görebiliyoruz.
 
- Steam sayfası

Harry Potter evreninde geçen ve bu dönemin öncesini konu alan yapım içerisinde geniş bir dünyaya atılıyor, bu dünyayı istediğimiz gibi keşfedebiliyor ve tanıdık karakterlerle ve konumlarla beraber de karşılaşabiliyoruz. Elbette Harry Potter hayranlarına gayet güzel bir deneyim sunan ve yeni oyuncuların da muhakkak denemesi gereken oyunlardan biri olan Hogwarts Legacy, Steam indirimleri kapsamında biraz tuzlu olsa da alınacak ve oynanacak oyunlar arasında yer alıyor. Oyun içerisinde istediğiniz gibi karakterinizi özelleştirebiliyor, büyülü canavarlarla beraber karşılaşabiliyor, istediğiniz şekilde büyülerimizi geliştirebiliyor, çeşitli iksirler üretebiliyor, büyü yapma konusunda ustalaşabiliyor ve daha fazlasını bu oyun içerisinde yapmaya çalışıyoruz. Oyunda yine Harry Potter evreninde aşina olduğumuz çeşitli yaratıklar karşımıza çıkabiliyor ve insanlığı tehdit eden bu yaratıkları da elbette ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor. Oyunda yer alan büyü savaşları gayet ilgi çekici bir şekilde yer alıyor ve biz de bu savaşlarda kendi büyülerimizi istediğimiz şekilde kullanabiliyoruz ve çeşitli komboları da bu kapsamda yapabiliyoruz.
 
 

1800’lerin Hogwarts’ında yaşadığımız bu yapımın içerisinde elbette  sıradan bir öğrenci olarak burada yer almıyor, kadim bir sırrı elinde tutan ve çeşitli güçlere sahip olan bir karakteri kontrol ediyoruz. Bu güç elbette bizim kaderimizi belirliyor ve bu kapsamda farklı maceralara ve zorlu mücadelelere doğru adım atabiliyoruz. Oyun içerisinde istediğimiz şekilde farklı bölgeye doğru adım atabiliyor, buralarda farklı yaratıklarla beraber karşılaşabiliyor, etrafı keşfedebiliyor, çeşitli görevler elde edebiliyor ve buralarda farklı karakterlerin olduğunu görebiliyoruz. Oyun içerisinde tanıştığımız karakterleri elbette kendimize dost edinebiliyor ve bu kapsamında arkamızda bir müttefik grubu oluşturabiliyoruz.

Kadim güçlere sahip bir büyücü olarak adım attığımız bu yapım içerisinde istediğimiz şekilde ilerleyebiliyor ve kendimizi farklı büyüler konusunda usta olmak için eğitiyoruz. Tanıdık ortamlarla beraber karşılaşacağımız oyunda elbette hayranlar için ve yeni oyuncular için gayet güzel bir deneyim sunuluyor. Bu dünya içerisinde kaybolmak ve bizlere sunulan hikayeyi deneyimlemek istiyorsanız Steam indirimleri kapsamında bu oyunu kütüphanenize ekleyebilirsiniz.
 
 

Büyücülük dünyasının kaderini değiştirebileceğimiz ve farklı güçleri elde edebileceğiniz bu yapım içerisinde elbet arka planda bir hikaye bizlere aktarılıyor ve bu hikaye içerisinde odak noktası tamamen biz oluyoruz. Bu odak noktayla beraber elimize farklı güçlerin olduğunu öğrenebiliyor ve bu güçleri nasıl kontrol etmemiz gerektiğini oyunda başarmaya çalışıyoruz. Oyun içerisinde geniş bir açık dünya bulunuyor ve bu açık dünyayı istediğimiz gibi keşfedebiliyor ve açık dünyanın ortaya çıkarılmamış sırlarına açığa çıkarabiliyoruz. Dolayısıyla geniş bir maceraya atılmak isteyenler bu oyuna bir göz atabilir.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Steam Platformlar: PC Geliştirici: Steam Dağıtıcısı: Steam Tür: Platform Çıkış Tarihi: 12 Eylül 2003
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
PlayStation Plus Mayıs 2024 Ücretsiz Oyunları Açıklandı 02 Mayıs Senua’s Saga: Hellblade 2 İçin Minimum Sistem Gereksinimleri Açıklandı 02 Mayıs Starfield'a 15 Mayıs'ta Gelecek Güncelleme Neleri İçerecek? 02 Mayıs Batman: Arkham Shadow Resmi Olarak Duyuruldu 02 Mayıs The Witcher 3'te Artık Griffin'e Binmeniz Münkün! 02 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler