Activision Blizzard'ın Piyasa Değeri 72 Milyar Doları Aştı

21.01.2021 19:48 Gazali Çetinkaya

 
Activision Blizzard'ın piyasa değeri 72 milyar doların üzerine çıktı ve şirketin hisse senedi fiyatı da 95 dolara ulaşarak 1984'ten beri en yüksek seviyeyi gördü.

The Wall Street Journal'ın raporuna göre şirketin hisse senedi fiyatı Aralık 2020'den bu yana istikrarlı bir şekilde artışta.

Bu artıştaki faktörlerden birisi oyun sektörünün geneline büyük etki eden Covid-19. Bir sürü kişinin evde daha fazla vakit geçirmesi ve bunun önemli bir kısmını oyunlara ayırması Activision Blizzard'ın da kârını yükseltti.
 
Mikro ödemeler de bunda büyük etki etken. Bir önceki finansal çeyrekte sadece mikro ödemelerden 1.2 milyar dolar gelir elde ettiklerini açıkladılar. Toplam gelirin yarısı yapıyor. Büyük bir kısmı Call of Duty serisinden geliyor. Ayrıca Cyberpunk 2077 çıkmadan World of Warcraft: Shadowlands tüm zamanların en hızlı satan PC oyunu unvanını elinde tutuyordu ve 2020'de oyuncuların Azeroth'ta geçirdiği toplam süre son 10 yılın her birinden daha yüksek.
 
Activision Blizzard güncel finansal sonuçlarını 4 Şubat'ta açıklayacak ve Call of Duty: Black Ops Cold War ne kadar başarı sağlamış öğreneceğiz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Call of Duty: Black Ops Cold War Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Treyarch Dağıtıcısı: Activision Tür: FPS Çıkış Tarihi: 13 Kasım 2020
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 9 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Epic Games'ten Oyuncuları Endişelendiren Mail! 17 Dk önce Epic Games Mağazasına Yeni Özellikler Geliyor: İşte Yenilikler 1 Saat önce Call of Duty'de 100$'lık Harcamadan Sonra Gelen Skin Dalga Konusu Oldu 19 Nisan Popüler Platform Oyunu Dead Cells Epic Games'te 19.50 TL! 19 Nisan The Wolf Among Us 2'den Yeni Ekran Görüntüleri Ortaya Çıktı 19 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler