Activision'ın, Multiplayer Oyunlarda Para Harcatmayı Hedefleyen Patenti Ortaya Çıktı

Biz denk takımlar gelsin diye Matchmaking beklerken arka planda ne kodlar dönüyor?
18.10.2017 17:00 Gökhan Yılmaz

 
      Activision'ın 2015'te başarılı bir şekilde almış olduğu bir patent ortaya çıktı ve bunun içerisinde oyuncu eşleştirmelerini mikro ödemeleri arttıracak şekilde yapmayı hedefleyen bir sistem bulunuyor.
 
      Öncelikle Activion'ın bu patenti kullanmadığını açıkladığını belirtelim. Taa 2015'te doldurulmuş ve firmanın herhangi bir oyununda, herhangi bir stüdyosunda kullanılmadan harici olarak geliştirilmiş bir projeymiş. Yani Activision'ın açıklaması bu şekilde. Ve bunun bu dönemde, yani mikro ödemelerin tavan yaptığı bir zamanda ortaya çıkması da kendileri için talihsiz sayılabilir eğer söyledikleri doğruysa. Yine de bu sistemi kullansın veya kullanmasın, bir firmanın böyle bir sistem geliştirmiş olması bile niyetini belli eder zaten.
 
     Sistem şu şekilde çalışıyor: Oyuncuları multiplayer maçlarda eşleştirirken, yani kimin kimle oynayacağına karar veren sistem, daha yetenekli ve deneyimli / aynı zamanda da oyun içerisinde satılmakta olan gözde bir eşyaya sahip oyuncuyu, daha yeni ve hiç eşya kullanmayan oyuncuların karşısına koyuyor veya oyunun türüne göre onun yanına veriyor. Böylece oynadıkları oyuna ve moda göre düşük seviyeli oyuncu diğer oyuncunun eşyalarının oyunda ne kadar fayda sağladığını fark ederek onlara sahip olmak istiyor. Sistem içerisinde oldukça ayrıntılı açıklamalar bulunuyor ama bu kadar detayına girmeyeceğim. Mesela bazılarında deneyimsiz oyuncunun, deneyimli oyuncunun eşyalarını kullanmaya izin veren senaryolar, bazılarında ise direkt onları karşı karşıya getirerek ezilmelerini sağlamak gibi yollar bulunmakta.
 
      Bu konu hakkında Destiny 2 tarafından da böyle bir sistemin oyunlarında bulunmadığını belirten bir Tweet gelmiş.
 

İlgili İçerik Yorumlar 13 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Stellar Blade İçin Çıkış Fragmanı Yayınlandı 13 Dk önce ESL Pro Lig Sezon 19'da Eternal Fire İçin Playoff Etabına 1 Adım Kaldı! 33 Dk önce Blizzard, BlizzCon 2024 Sunumunu İptal Etti 49 Dk önce Gerçekçi Kılıç Dövüşü Oyunu Die by the Blade 16 Mayıs'ta Geliyor 1 Saat önce Türk Telekom eSüper Lig’de Şampiyon Trabzonspor Oldu! 25 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler