"Aliens: Colonial Marines Konusunda Pişman Değiliz"

18.07.2015 16:09 Samet Konuksal


    Sega ile Gearbox arasında yaşanan Aliens: Colonial Marines olaylarından haberiniz yoksa ilk başta durumu birazcık özetleyelim. Yayınlanan göz alıcı videoların ardından gelen 45'lik Metacritic ortalamasıyla oyun dünyasını hayal kırıklığına uğratan yapımlardan birisi olan Aliens: Colonial Marines'te Sega, Gearbox'a verdiği bütçenin doğru harcanmadığını savunmuş ve hatta firmanın Sega'nın paralarını Aliens'i geliştirmek için değil, Borderlands 2'yi geliştirmek için kullandığını öne sürmüştü. Daha sonrasında oyun çıkmış ve gösterilen videolardan çok daha kalitesiz bir proje ortaya konmuştu. Sega ise Gearbox'a "Yayınlanan videolar oyunun kendisiyle uyuşmuyor." diyerek dava açmış ancak dava kabul görmemişti.
 
    Tüm bu olayların ardından Gearbox'un CEO'su Randy Pitchford da en nihayetinde bazı açıklamalar yapmıştı. Pitchford, Aliens: Colonial Marines'e Sega'nın yatırımlarının haricinde kendi cebinden 10 - 15 milyon dolar arasında bir paranın çıktığını söylemişti. Yapım sürecinde her şeyin olması gerektiği gibi ilerlediğini söyleyen Pitchford, Gearbox'un kural dışı bir şey yapmadığını eklemişti. 
 
    Olaylardan yıllar sonra Randy Pitchford, Aliens: Colonial Marines konusunda bir kez daha konuştu. IGN'e konuşan Pitchford, "Aliens: Colonial Marines konusunda pişman değilim. Yaşadığımız deneyimi hiçbir şeye değişmeyiz. Bazı insanların oyunu beğenmemesini anlıyorum ve üzgünüm. Bu, eğlence sektörünün doğasında olan bir şey." sözlerini söyledi.
 
    Borderlands - Aliens olayıyla ilgili de Randy Pitchford, "Bazı insanlar bu palavrayı ortaya çıkarttı. İlk olarak bu çok absürt, ikincisi de olaylar tam tersi şekilde yaşandı ve bu utanç verici. Çünkü söylentilerin tam tersine ilk Borderlands'tan kazandığımız büyük bir parayı Aliens: Colonial Marines için harcadık. Sonucunda ise acı gerçek olarak başarısız olduk. İnsanlara yapabildiğimizin en iyisini sunmak isterken, beğenmedikleri bir projeyi ortaya koyduk." sözlerine yer verdi.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Aliens: Colonial Marines Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Gearbox Software Dağıtıcısı: SEGA Europe Tür: FPS Çıkış Tarihi: 12 Şubat 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 17 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Xbox, Fallout 5'in Daha Erken Çıkmasını İstiyor 27 Nisan Capcom Üç Farklı Oyunu Steam'den Kaldırıyor! 27 Nisan Sessizlik Bozuldu: Stalker 2 İçin Yeni Ekran Görüntüleri Yayınlandı! 27 Nisan Another Crab’s Treasure ve Star Wars Jedi: Survivor Artık Game Pass'te 27 Nisan 2si1: Apple İçin Oyun Emülatörü Yolda 27 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler