Amazon Prime Video Dizi Önerileri

21.09.2020 20:29 Özgür Eroğlu


Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde Amazon’un Prime hizmeti Türkiye için özel fiyatlandırması ile birlikte erişime açıldı. Zaten öncesinde erişime açılmıştı, ancak tüm hizmetler dahil değildi ve fiyatı da oldukça yüksekti. Şu anki fiyatı ise gerçekten son derece uygun. 7,90 TL’lik ücreti ile birçok hizmete ulaşabiliyorsunuz. Ancak bugünkü konumuz sadece Prime Video hizmeti.

Bu listemizde Prime Video içerisinde bulunan yapımlardan izlemeniz gerektiğini düşündüklerimi yazacağım. Elbette hizmette şu an birçok yapım bulunuyor. Bunlardan bazıları Amazon için özel yapımlar. Bazılarının yayın hakkını da Amazon satın almış durumda. Ben listede sadece özel yapımlara yer vermeye dikkat edeceğim. Ancak son derece kaliteli olan ve Türkiye’de sadece Prime Video’da bulunan içeriklerden de listeye ekleyebilirim. Şimdi listeye geçelim.

The Boys


İlk sezonu 2019 yılında yayınlanan ikinci sezonu is şu sıralar devam eden The Boys dizisi Garth Ennis ve Darick Robertson'ın aynı adlı çizgi romanından uyarlanan bir süper kahraman dizisi. Elbette klasik bir süper kahraman dizisi değil, süper kahramanların özel bir şirkete bağlı olduğu ve kahramanların hiç de iyi olmadığı bir süper kahramanlık dizisi. The Boys’un neden iyi olduğuna dair daha önce uzunca bir yazı yazmıştım. Buradan o yazıya ulaşarak daha detaylı bir şekilde nasıl bir dizi olduğunu öğrenebilirsiniz. Dizinin oyuncu kadrosunda Karl Urban, Jack Quaid, Antony Starr, Erin Moriarty, Dominique McElligott, Jessie T. Usher, Laz Alonso, Chace Crawford, Tomer Capon, Karen Fukuhara ve Nathan Mitchell gibi isimler bulunuyor. Yaratıcılığını ise Eric Kripke yapıyor.
 
The Boys ünlüler kadar popüler, politikacılar kadar etkili ve Tanrılar kadar saygı gören süper kahramanlar süper güçlerini kötüye kullandığında ne olduğunu alaya alıyor. Boys, haşmetli Vought’un desteğiyle “Yediler” hakkındaki gerçeği açığa çıkarmak üzere bir kahramanlık macerasına atılırken süper güçlülerle güçsüzlerin kapışmasını izliyoruz.

Upload


İlk sezonu geçtiğimiz mayıs ayında yayınlanan Upload dizisi, bilim kurgu komedi türündeki bir dizi. Dizinin yaratıcılığını The Office, Parks and Recreation ve Space Force gibi dizilerin yaratıcılığını yapan Greg Daniels üstleniyor. Dizinin oyuncu kadrosunda Robbie Amell, Andy Allo, Zainab Johnson, Kevin Bigley, Allegra Edwards, Owen Daniels, Andrea Rosen ve Jordan Johnson-Hinds gibi isimler bulunuyor. Şu anda sadece tek sezonu var, ancak dizi ikinci sezon onayını da aldı.

İnsanlar gelecekte bilinçlerini lüks bir dijital ahirete yükleyebilmektedir. Alemci Nathan bir sanal tatil yerine yüklendiğinde aklı başında Nora ile tanışır. Nora başta Nathan’ın sadece müşteri hizmetleri “meleği” olsa da dostluğu, sevgiyi ve amacını bulmasına yardım ederek bundan çok daha fazlası olur.

Carniwal Row


İlk sezonu 2019 yılında yayınlanan Carniwal Row dizisi, neden popüler olmadığını anlamadığım bir dizi çünkü başrolünde Orlando Bloom ve Cara Delevingne bulunuyor. Neo-noir fantastik türündeki dizi 8 bölümlük ilk sezonu bulunuyor. Ancak dizi yine ikinci sezon onayını da aldı. Dizinin yaratıcılığını Travis Beacham ve René Echevarria üstleniyor. Oyuncu kadrosunda ise Orlando Bloom, Cara Delevingne, Simon McBurney, Tamzin Merchant, David Gyasi, Andrew Gower ve Karla Crome gibi isimler bulunuyor.

Karnaval Sokağı’nda bir seri katil olmasına ve hükümetin alt sınıf vatandaşlarının ölmesini göz ardı etmesine rağmen, birçok savaş görmüş olan dedektif Rycroft Philostrate, bu cinayetleri durdurmaya ve kırılgan olan barışı korumaya istekli tek kişidir. Ancak mülteci perilerden biri olan Vignette Stonemoss, Burgue’e geldiğinde Philo’yu unutmaya çalıştığı geçmişiyle hesaplaşmaya zorlar.

Good Omens


2019 yılında ilk sezonu ile yayın hayatına başlayan Good Omens dizisi Sandman’in yazarı Neil Gaiman ve Diskdünya serisinin yazarı Terry Pretchet’ın aynı isimli kitabından uyarlanan bir dizi. Her ne kadar daha önce çalışmalara başlansa da ikili bir türlü istediği havayı yakalayamadığı için iptal edilmişti. Terry Pretchet’ın ölümünden sonra kendisinin Neil Gaiman’a izin vermesiyle Neil Gaiman, Amazon ile birlikte diziyi sonunda hayata geçirdi. Fantastik türde bir dizi olan Good Omens’ın içerisinde bolca din eleştirisi de bulunuyor. Hatta bu eleştiriler yüzünden Amerika’da büyük bir kesim imza toplayıp diziyi kaldırtmak istemişti. Ancak imza toplayanlar, imzaları Amazon’a değil de Netflix’e gönderdiği için imzalar bir işe yaramamıştı. Dizini oyuncu kadrosu ise oldukça kaliteli. Doctor Who’dan tanınan David Tennant ve Michael Sheen dizinin başrolünde. Diğer oyuncular ise şöyle: Frances McDormand, Sam Taylor Buck, Daniel Mays, Sian Brooke, Jon Hamm ve Benedict Cumberbatch bulunuyor. Ayrıca bu dizi için yazdığımız ayrıntılı öneri yazısını da burada bulabilirsiniz.

Kıyamet yaklaşıyor, bu da dünyadaki yaşama oldukça düşkün olan bir melek ve iblisin kıyameti durdurmak için iş birliği yapmak zorunda kalması anlamına geliyor. Fakat dünyanın sonunu getirmesi gerektiğini bilmeyen 11 yaşındaki deccalı kaybediyorlar. Onu bulup çok geç olmadan dünyayı kurtarmak için bir maceraya atılıyorlar.

The Tick


Aynı isimli çizgi romandan uyarlanan The Tick serisini çoğu izleyici 2000’lerin başındaki çizgi film uyarlamasından tanıyor olabilir. Farklı mizah anlayışı ve farklı karakterleriyle oldukça başarılı bir seriydi, aynı şekilde çizgi romanı da oldukça başarılı. Ne yazık ki dizi için aynı yorumda bulunamayacağım, ancak yine de izlenebilecek ortalama üstü bir yapım. Çocukluğunu hatırlamak isteyenler için ya da farklı bir süper kahraman yapımı arayanlar için oldukça güzel bir dizi. 2016 yılında başlayan dizi geçtiğimiz yıl yani 2019’da bitti. Dizinin şu anda iki sezonu bulunuyor. Dizinin yaratıcılığını Ben Edlund üstleniyor. Oyuncu kadrosudna ise Peter Serafinowicz, Griffen Newman, Valorie Curry, Brendan Hines, Yara martinez ve Alan Tudyk bulunuyor.

Süper kahramanların yaşadığı bir dünyada, ruhsal problemler yaşayan ve özel gücü olmayan bir muhasebeci, şehrinin ölü sanılan kötü bir adam tarafından yönetildiğini fark eder. Bu komploya ışık tutma çabasında garip ve mavi bir kahramanla ortak olur. Birlikte gözü dönmüş kötü karakterlerle, kanun kaçaklarıyla, çılgın bilim ve süper insan gariplikleriyle dolu bir yolculuğa çıkarlar.

The Man From High Castle


2015 yılında başlayan ve 4 sezon süren The Man From High Castle, Philip K. Dick’in aynı isimli romanından uyarlanan bir paralel evren hikayesi. 2. Dünya Savaşı’nı Mihver Güçleri’nin kazandığı bir distopyayı konu alıyor. Özellikle tarihi olaylarla ilgiliyseniz gerçekten oldukça başarılı bir gerçeklik sunmuş. Yine klasik distopya klişelerine de elbette giriyor ve bazı anlamsızlıklar çıkıyor bazen. Ancak tarihi anlamda bir distopya kurduğu için daha farklı ve izlenilmesi gereken bir yapım. Dizinin yaratıcılığını Frank Spotnitz üstleniyor. Oyuncu kadrosunda ise Alexa Davalos, Luke Kleintank, Rufus Sewell, Chelah Horsdal, Brennan Brown ve Rupert Evans gibi isimler bulunuyor. Dizinin yürütücü yapımcılığını ise Blade Runner ve Alien gibi filmlerin yönetmeni Ridley Scott yapıyor.

American Gods


Yine Neil Gaiman’ın aynı isimli romanından esinlenen American Gods, 2017 yılında başlayan şu anda sadece iki sezonu bulunan bir dizi. Mitoloji – fantastik türündeki dizi aslında Neil Gaiman’ın günümüz tanrıları ile geçmişteki, tanırları karşı karşıya getirdiği bir yapım. İlk sezonu oldukça başarılı olmasına rağmen ne yazık ki ikinci sezonda Neil Gaiman’ın diziye müdahale etmesiyle dizinin kalitesi biraz düşüyor. Her ne kadar Neil Gaiman çok başarılı bir yazar olsa da kendisi dizi uyarlamalarına karışınca kalite biraz düşüyor. Yine de sırf ilk sezonu için bile izlemeniz gereken bir dizi.

Dizinin yaratıcılığını Bryan Fuller ve Michael Green üstleniyor. Oyuncu kadrosunda ise Ricky Whittle, Emily Browning, Crispin Glover, Yetide Badaki, Bruce Langley, Pablo Schreiber, Ian McShane, Demore Barnes ve Omid Abtahi gibi isimler bulunuyor.

Preacher


Preacher, Sandman’in ve Lucifer’ın dahil olduğu eski ismi ile Vertigo yeni ismi ile DC Black Label evrenine ait olan aynı isimli çizgi roman serisinden uyarlanan bir dizi. Oldukça başarılı bir çizgi roman ki zaten dizinin kendisi de oldukça başarılı. Dizinin yaratıcılığını Sam Catlin, Evan Goldberg ve Seth Rogen üstleniyor. Dizinin oyuncuk kadrosunda ise Dominic Cooper, Joseph Gilgun, Ruth Negga, Ian Colletti, Graham McTavish, Pip Torrens ve Noah Taylor bulunuyor. 2016 yılında başlayıp 2019 yılında sonlanan dizinin 3 sezonu bulunuyor.

Preacher, Batı Teksas’ta yaşayan ve içinde alışılmadık bir güce sahip olmasına yol açan gizemli bir varlık barındıran Jesse Custer isimli vaizin başından geçen doğaüstü, tuhaf ve kara komedi öğeleri taşıyan olayları konu alıyor.

The Terrors


2018 yılında başlayan ve şimdilik iki sezonu olan The Terror korku türündeki bir dizi. Dan Simmons’ın aynı isimli 2007’de yayınlanan romanından uyarlama. Dizideki gerginlik yüzünden sadece psikolojik anlamda değil, fiziksel olarak da yorulabileceğiniz bir dizi. Özellikle atmosferi konusu gerçekten ilgi çekici ve oyun oynayan insanların ekstra seveceğini düşündüğüm bir dizi. Dizinin yaratıcılığını David Kajganich, Max Borenstein ve Alexander Woo üstleniyor. Oyuncu kadrosunda ise Jared Harris, Derek Mio, Tobias Menzies, Kiki Sukezane, Paul Ready, Cristina Rodlo ve Adam Nagaitis gibi isimler bulunuyor.

1847 yılında geçen The Terror, şüphe ve ümitsizlikle dolu hayatta kalma yarışında gizemli bir yırtıcının saldırısına uğrayan İngiliz Kraliyet donanması mürettebatının Kuzeybatı Geçidi’ni arayışını konu alıyor. Her bölümde, beklendiği gibi gitmeyen, hayatta bir kez yaşanacak bir Kuzey Kutbu macerası yaşayacak; ekibin ilkel korkularını, kaygılarını ve dehşetini tecrübe edeceksiniz.
 

İlgili İçerik Yorumlar 12 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Kingdom Come: Deliverance 2 Resmi Olarak Duyuruldu! 18 Nisan Dizinin Ardından Fallout 4 Avrupa'nın En Çok Satan Oyunu Oldu! 18 Nisan Cities Skylines 2 DLC'sini Satın Alanlara Para İadesi Yapılıyor 18 Nisan F1 24'ü Detaylandıran İlk Fragman Yayınlandı 18 Nisan Human Fall Flat 2, 2026 Yılına Ertelendi 18 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler