Analiz Şirketi Horizon: Zero Dawn'ın 8 Milyon Satacağını Düşünüyor

22.02.2017 08:43 Gazali Çetinkaya

 
   Sony'nin merakla beklenen PlayStation 4-exclusive oyunu Horizon: Zero Dawn önümüzdeki hafta çıkış yapacak. Analiz şirketi SuperData'nın raporuna göre Guerrilla Games'in bu yeni IP'si Uncharted 4'e yakın bir satış miktarına ulaşacak. 
 
   SuperData tarafından belirtilene göre Horizon: Zero Dawn 2017 yılının sonuna kadar 6 milyon satacak. Toplamda ise satışlar 8 milyona ulaşacak. 
 
   Uncharted 4, çıkışından 21 Aralık 2016 tarihine kadar olan sürede 8.7 milyon adet satış yapmıştı.
 
   SuperData CEO'su Joost van Dreunen, Horizon: Zero Dawn inceleme puanlarının yüksek olmasının da satışları arttıracağını belirtti.
 
   Ayrıca Joost van Dreunen, Horizon: Zero Dawn'ın çıkış yapmasının Sony için "önemli bir an" olduğunu ve kısmen donanım satışlarının yavaşlamaya başladığı bu zamanlarda yazılım satışlarının daha önemli bir hale geleceğini belirtti. Sony'nin son finansal raporunda PS4 satışlarının en iyi dönemini yaşadığı gözlemlenmişti ancak son NPD verileri, ABD'de genel donanım satışlarının düştüğünü göstermişti.
 
   PlayStation 4'ün toplam satış miktarı en güncel rapora göre 57.1 milyon.
 
   Daha önce Killzone oyunları ile tanıdığımız Guerrilla Games'in açık dünya aksiyon rol yapma oyunu türündeki Horizon: Zero Dawn 28 Şubat 2017 tarihinde Kuzey Amerika, 1 Mart 2017 tarihinde ise Avrupa bölgesi için çıkış yapacak. 
 
   Horizon: Zero Dawn İnceleme Puanları haberine buradan ulaşabilirsiniz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Horizon Zero Dawn Platformlar: PC PS4 Geliştirici: Guerrilla Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Action Çıkış Tarihi: 28 Şubat 2017
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 31 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Outriders Geliştiricisi "Project Dagger" Kod Adlı Oyunu İptal Etti 1 Saat önce EA Oyunlarına Devasa Zamlar Geldi: FC 24 2.900 TL Oldu! 6 Saat önce Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunları Erişime Açıldı 6 Saat önce Beşiktaş Esports'un EMEA Masters Spring 2024 Yarı Final Karşılaşması Bugün! 7 Saat önce Fallout 4'ün Yeni Nesil Güncellemesi Çıktı! Neler Sunuyor? 7 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler