Apple, Fortnite'ı App Store'dan Kaldırdı; Epic, Apple'a Dava Açıyor (Güncelleme: Google da Katıldı)

13.08.2020 22:49 Gazali Çetinkaya

 
Apple, Epic Games'in popüler battle royale oyunu Fortnite'ı App Store'dan kaldırdı ve Epic Games, Apple'a dava açıyor.
 
Epic Games, bugün Fortnite için iOS ve Android üzerinde yeni bir ödeme yöntemini uygulamaya koydu. Epic Doğrudan Ödeme adı verilen bu yöntemle yapılan oyun içi satın alımlarda Apple ve Google'a %30 komisyon gitmiyor ve bunun karşılığında oyunculara %20'ye varan tasarruf fırsatı sunuluyor.
 
Apple, Epic Games'in uygulamaya koyduğu bu ödeme yönteminin App Store ilkelerine aykırı olduğunu ve Apple tarafından onaylanmadığını belirterek oyunu mağazadan kaldırdı.
 
Apple, bu ihlali çözmek ve oyunun mağazaya geri dönmesini sağlamak için her türlü çabayı göstereceklerini ifade etti fakat Epic Games'in durumu kabullenmeye pek niyeti yok.
 
Epic Games, Apple'a dava açacaklarını bildirerek resmi evrak hazırladı.
 
Oyunu App Store'dan kaldırılmadan önce indirmiş kullanıcılar 2. Bölüm 3. Sezon 13.40 versiyonunu oynamaya devam edebilir fakat oyun App Store'a tekrar gelmeden yeni içeriklere erişmek mümkün olmayacak.
 
Güncelleme: Apple'ın ardından Google da Fortnite'ı Google Play Store'dan kaldırdı ve bunun üzerine Epic Games, Google'a da dava açacağını bildirdi.
 
Oyun Google Play Store'dan kaldırılmış olsa da Android kullanıcıları hâlâ Epic Games'in resmi sitesinden oyuna erişebilir.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Fortnite Platformlar: PC Geliştirici: Epic Games, Inc. Dağıtıcısı: Açıklanmadı Tür: TPS Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 26 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Konami, İki Klasik Felix the Cat Oyunundan Oluşan Retro Dijital Paketi Yayınladı! 10 Dk önce Diablo IV Artık Xbox Game Pass'te! 1 Saat önce PGL CS2 Major Copenhagen 2024'te İlk Yarı Final Karşılaşması Belli Oldu! 2 Saat önce Stellar Blade Neler Sunuyor? Ön inceleme 2 Saat önce Monster Hunter Wilds Oyunundan Yeni Detaylar Ortaya Çıktı 15 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler