Arjantin'de Oyunlara Yüzde 155 Vergi Getirildi: Oyuncular Üzgün

24.11.2023 19:37 Mehmet Tandoğan

 
 
Ülkemizle Steam platformunda aynı kaderi paylaşan Arjantin'de yeni bir hareketlilik yer alıyor. Hükümet kısa süre önce ülke dışından bir şeyler satın aldığınız sisteme yüzde 155'e vergi oranı getirdiğini duyurdu. Yani 30 ABD doları olan bir oyunu satın almak istiyorsanız 76,5 ABD doları ödemek durumunda kalıyorsunuz.
 
Korsan oyunculuk başlayacak mı? 
 
 
 
Gereğinden fazla değeri olan oyun sektörü Arjantin'de bitecek gibi görünüyor. Bundan sonraki süreçte oyunlarım artık korsan olarak oynanması da oldukça olası. Üzücü bir durum olarak karşımıza çıkan bu durum hem oyun sektörünü hem de oyuncuları etkiler nitelikte.
 
Ülkemizdeki Steam platformuna bakacak olursak geçtiğimiz süreçte Türk Lirası desteği kaldırıldı ve dolar kuru eklendi. Artık oyunları bu süreçten sonra dolar üzerinden alabiliyor ve kur farkı direkt olarak sisteme yansıtılıyor. Üstelik bir oyun satın almak isterseniz bankalardaki makas nedeniyle 10-20 TL fazladan para ödemek durumunda kalıyorsunuz. 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Steam Platformlar: PC Geliştirici: Steam Dağıtıcısı: Steam Tür: Platform Çıkış Tarihi: 12 Eylül 2003
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 14 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
PlayStation Plus Mayıs 2024 Ücretsiz Oyunları Açıklandı 02 Mayıs Senua’s Saga: Hellblade 2 İçin Minimum Sistem Gereksinimleri Açıklandı 02 Mayıs Starfield'a 15 Mayıs'ta Gelecek Güncelleme Neleri İçerecek? 02 Mayıs Batman: Arkham Shadow Resmi Olarak Duyuruldu 02 Mayıs The Witcher 3'te Artık Griffin'e Binmeniz Münkün! 02 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler