Atmosferiyle Dikkat Çeken Selfloss Çıktı: Neler Sunuyor?

06.09.2024 14:41 Mehmet Tandoğan

 
 
Goodwin Games tarafından geliştirilen, ortamları ve atmosferiyle dikkat çeken bulmaca macera oyunu Selfloss çıktı. Her ne kadar arka planda bir yapım gibi görünse de ilk incelemelerin olumlu olduğunu aktarabiliyoruz.
 
Selfloss, Slav kültürünü yansıtıyor
 
 
 
Slav esintili bir dünyada yer aldığımız, dikkat çekici kültür unsurları ile karşı karşıya kaldığımız ve keşif detayları ile bezeli yapım içerisinde yaralı ruhumuzu iyileştirmek için bir ritüel arayışına giriyoruz. Farklı ortamlara doğru yola çıkabileceğimiz oyunda şifacı Kazimir adlı bir karakteri kontrol ediyor ve bu karakterin büyülü bir asası yer alıyor.
 
Hikayenin ve oynanış mekaniklerinin temelinde karakterimizin ve büyülü asasının bulunduğu Selfloss’ta oyuncular, asayı hem eş zamanlı hem de bağımsız olarak kontrol ediyor ve farklı fırsatların kapılarını aralayabiliyor. Bulmacaları çözebileceğiniz ve asanızı kullanmanın farklı yollarını bulabileceğiniz yapım, göz atılması ve bir şans verilmesi gereken projeler arasında bulunuyor.
 
Oyun Steam'de 10 dolardan satışta bulunuyor. 
 
 
 
Oyun bizlere neler sunuyor?
 
Elbette, metindeki yazım yanlışlarını düzelttim:
Dikkat çekici ortamlara geçiş yapabileceğimiz ve farklı kültürlerle ön plana çıkabileceğimiz yapımda farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, tuhaf unsurlarla karşı karşıya kalabiliyor ve zengin bilgilerle dolu duygusal bir keşif macerasına adım atabiliyoruz. Yaralı ruhumuzu iyileştirmek için büyük bir maceraya adım attığımız yapım içerisinde ritüel arayışına giriş yapabiliyor ve bu ritüeli gerçekleştirmek için bazı gereksinimlere sahip olmamız gerekiyor. Aynı zamanda etraftan çeşitli keşif unsurlarıyla fazla kaynaklar elde etmemiz ve farklı düşmanlarla kapışmamız lazım.
 
Bu tarz detaylarla beraber Slav esintili bir dünyada yer aldığımız yapım içerisinde şifacı Kazimir ve onun büyülü asasıyla beraber ilerleyebiliyor ve bu asa oyun içerisinde gerçekten de temel bir mekanik olarak karşımıza çıkıyor. Buradaki asayı istediğimiz şekilde karakterimize dahil kullanabiliyor veya tamamen bağımsız bir şekilde asayı kullanabiliyor ve hareket ettirebiliyoruz. Bu da oyunda yer alan farklı aksiyon unsurları arasında bulunuyor ve bununla beraber hem karşımıza çıkan bulmacaları çözebilir hem de tuhaf detaylarla ön plana gelmek durumunda kalıyoruz. İlgi çekici ortamlara geçiş yapabileceğimiz oyunda her bir ortamın oldukça tuhaf detaylarla bezeli olduğunu vurgulayabiliyor ve burada yer aldığımız süre boyunca dikkat çekici ortamlarda kendimizi bulabiliyoruz. Oyunda gerçekten de üst düzey bir yapı ile karşı karşıya kalabilir ve atmosferin genel olarak oldukça dikkat çekici olduğunu söyleyebiliyoruz.
 
Bu atmosferlerle ilerlemeye başladığımız yapımda tepeden görünümlü bir kamera bakış açısı yer alıyor ve istediğimiz gibi burada ilerlemek durumunda kalıyoruz. Ritüel arayışı içerisinde teknemizle veya tamamen adalar içerisinde yürüyerek ilerlemek durumunda kalıyoruz. Adalar içerisinde elbette farklı bölgelerde her ortamın farklı manzaralara sahip olduğunu, farklı düşmanlarla ortaya çıktığını ve aynı zamanda tuhaf bulmacaların bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz. Fantazi diyarında geçen duygusal bir maceraya adım attığımız yapımda yaşlı şifacı Kazimir ile beraber ilerlemek durumunda kalıyor ve burada ruhsal yaramızı iyileştirmek için türlü maceralara atılmak durumunda kalıyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca tüm bu unsurlarla beraber ilerlemek durumunda kalıyor ve ritüel arayışımız içerisinde gizemli unsurlarla karşı karşıya gelebiliyoruz.
 
 

Oyunda hızlı bir şekilde ilerlemek yerine etrafı keşfederek ve buralarda neler olup bittiğini öğrenerek ilerlemek çok daha detaylı bir yapıyı beraberinde getirir. Ancak bu şekilde oyundan daha fazla keyif alabilir ve atmosferlerin tadını çıkarabiliriz. Bu tarz detaylarla beraber oyun içerisinde gerçekten de hızlı bir şekilde ilerleyebilir. Bunun yanı sıra aynı zamanda buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliriz. Bu tarz detaylarla harmanlanmış yapım içerisinde her biri olunca farklı bir deneyim elde edebilir ve kendi deneyiminizi burada özelleştirip kişiselleştirebilirsiniz. Bunun yanı sıra oyun içerisinde gerçekten de üst düzey bir yapının yer aldığından bahsedebiliyor ve bu yapılarla beraber kendimize ortamlara ve atmosfere kaptırabiliyoruz.
 
Zaten geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunda elle tasarlanmış ortamlar bizleri bekliyor ve daha çok sislerle kaplı ve karanlık ortamlarda bezeli bir dünya içerisinde yer almak durumunda kalıyoruz. Farklı bölgelere doğru ilerleyebileceğimiz yapımda her ortamın içerisinde farklı zorlukların, unsurların, etkileşim detaylarının ve çok daha fazlasının olduğundan bahsedebiliyoruz. Oyunda dünyayı ele geçiren gizemli bir hastalık ile karşı karşıya kalıyor ve bu hastalığı ortadan kaldırmak, aynı zamanda hastalığın vurmuş olduğu karakterlerle tanışmak tamamen bizim işimiz oluyor. Sihirli asamızı bu kapsamda kullanabiliyor ve asamız ile beraber etrafa şifayı yaymaya ve çeşitli ritüellerle beraber ön plana çıkmaya başlayabiliyoruz.
 
Oyunun arka planda yer alan bu detay ile beraber duygusal bir hikayenin bizlere sunulduğunu aktarabiliyor ve dilediğimiz şekilde oyunda ilerlemek durumunda kalıyoruz. Yaşlı bir karakteri kontrol ettiğimizden dolayı elbette burada yapabileceklerimiz oldukça sınırlı bir şekilde karşımıza çıkıyor ve oyunun içerisinde hem mücadeleci hem de macera sever bir şekilde ilerlemek durumunda kalıyoruz. Slav esintileriyle beraber harmanlanmış yapım içerisinde kültüre ait çeşitli yapılar, çevre unsurları, ortamlar ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. Bununla beraber oyunda ilgi çekici bölgelere doğru adım atabiliyor, bu bölgeleri keşfedebiliyor ve buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyoruz. Aynı zamanda karakterimizin temel becerileri üzerinde ustalaşmaya çalıştığımız yapımda elbette hikaye konusunda neler olup bittiğini öğrenirken tuhaf olaylarla karşı karşıya geliyor ve çeşitli görevleri tamamlayarak ritüelimizi gerçekleştirmek durumunda kalıyoruz. Ritüelimizi gerçekleştirmek için de farklı bölgelere doğru ilerledikten sonra buraları keşfetmek ve gizli hazineleri ortaya çıkarmamız gerekiyor.
 
 

Sihirli asamızla beraber ilerlemeye başladığımız yapımda oyunun mekanikleri hem karakterimiz hem de büyülü asa ile beraber gerçekleşiyor ve bu asayı kullanmak oyun içerisinde temel hedefimiz olarak karşımıza geliyor. Hikaye açısından bu iki unsurun temel merkezde olduğunu söyleyebilir ve gerçekten de eş zamanlı olarak ve bağımsız olarak bu asayı kullanmak durumunda kalıyorsunuz. Benzersiz oyun fırsatları ile ve avantajları ile ön plana çıkabileceğiniz yapım içerisinde asayı nasıl kullanabileceğiniz tamamen size ait oluyor ve bu asanın kullanımı alanlarını elbette sizin keşfetmeniz gerekiyor. Zorlu unsurların bulunduğu yapım içerisinde neler yapabileceğimizi biz karar verebiliyor, bulmacaları çözebiliyor ve asamıza en iyi şekilde kullanmak için bu bulmacaların üstesinden gelmek durumunda kalıyoruz. Ne kadar çok bulmaca çözersek asamızın gücünü ve nerelere kadar gideceğinin tahminini yapabilir ve bu sayede farklı bölgelerde kendi hayatımızı bir bakış atabiliyoruz.
 
Oyunda yukarıda bahsettiğimiz gibi belalı bir hastalık bulunuyor ve bu belalı hastalık Miasma adıyla karşımıza çıkıyor. Bu hastalığın yaratmış olduğu düşmanlar gerçekten de zorlu bir yapıyı bünyesinde barındırıyor ve biz de onları ortadan kaldırmak için elimizdeki asayı kullanmak durumunda kalıyor ve asamızın kavurucu ışığıyla beraber onları ortadan kaldırmak istiyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca istediğimiz gibi ilerlerken aynı zamanda bulmacaları çözebiliyor ve hastalığın ortaya çıkarmış olduğu lekeli dünyayı tekrardan iyileştirmek durumunda kalıyoruz. Asamızı kullanarak farklı yollar bulmaya çalışıyor, farklı bulmacaları hangi şekilde çözebileceğimiz tamamen bize ait oluyor ve lekeli dünyada gerçekten de üst düzey bir yapıyla karşı karşıya gelebiliyoruz. Dolayısıyla hastalığın ortaya çıkarmış olduğu tuhaf durumları ortadan kaldırmak ve bu tuhaf durumları çözmek tamamen bizim işimiz oluyor. Aynı zamanda oyun içerisinde tuhaf bölgelere doğru ilerleyebiliyor, karakterimizi kontrol ederken ışığımızı yani asamızı en iyi şekilde kullanabiliyor ve oyunda merdivenlerden çıkabiliyor, sağa sola doğru hamle yapabiliyor ve karakterimizin yavaş hamleleri ile beraber neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyoruz.

Etrafı keşfedebileceğimiz ve muhteşem dünyası ile beraber ön plana çıkan yapımda daha çok karanlık ve sisli bir ortamdan bizlere sunulduğunu söyleyebiliyor ve adeta bulutların arasında olduğumuzu aktarabiliyoruz. Hem yürüyerek hem de tekneyle etrafı keşfedebileceğimiz yapım içerisinde asamızın gücüyle beraber küçük teknemize tehlikeli sularda yüzdürebiliyor ve kıvrımlı nehirlerde ilerlemek durumunda kalıyoruz. Bunun yanı sıra oyun içerisinde tehlikeli nehirlere doğru ilerlerken aynı zamanda akıntının oldukça güçlü olduğu yerlere doğru geçiş yapabiliyor ve çeşitli sakinlerle beraber tanışmakta burada temel hedefimiz olarak karşımıza çıkıyor. Oyun içerisinde yer aldığımız bu süre boyunca farklı yerlere doğru ilerledikten sonra buralarda sadece düşmanların değil, aynı zamanda etkileşime girebileceğimiz çeşitli müttefiklerle karşı karşıya gelebiliyor ve onlarla beraber tanıştıktan sonra onlara ait görevler yapabiliyor ve onların arka plan hikayesini öğrenmek durumunda kalıyoruz.
 
 
 
Bunun yanı sıra elbette bu karakterlerin acısını dindirmek durumunda ve onların da hastalığı konusunda çeşitli fikirler elde etmek durumunda kalıyoruz. Onların acılarını hafifletmek ve şifacıların dokunuşuyla beraber onları iyileştirmek tamamen bizim işimiz oluyor ve bu tehlikeli dünyada gerçekten hayatta kalmanın ve neler olup bittiğini öğrenmenin yollarını aramak durumunda kalıyoruz. Etrafa keşfedebileceğimiz akıntılı nehirlere doğru geçiş yapabileceğimiz ve daha fazla detay ile beraber etrafı iyileştirebileceğimiz yapımda her bir dokunuşumuzla beraber gidişata yön verebiliyor ve burada neler olup bittiğini öğrenirken aynı zamanda kendi elimizdeki şifacı unsurları kullanmak durumunda kalıyoruz. Yepyeni bir maceraya ve duygusal bir hikaye adım atabileceğimiz yapım içerisinde sevdiklerimizi kaybetmenin ne kadar zor olduğunu görebiliyor, deneyimleyebiliyor ve bu duyguyu oyunda sonuna kadar hissedebiliyoruz.
 
Yaralarını iyileştirmek için büyük bir mücadeleye adım attığımız yapının içerisinde neler yapmamız gerektiğini biz karar verebiliyor ve kendimizi kaybetme pahasına olursa olsun ritüelimizi gerçekleştirmek durumunda kalıyoruz. Bu ritüeli gerçekleştirmek için de elbette etraftan çeşitli kaynaklar toplamamız gerekiyor ve belli bir olgunluğa erişmemiz lazım. Güçlü ve dokunaklı müziklerin de yer aldığı yapım içerisinde arka plandaki müzikler ve efektler gerçekten de duygusal hikayeye yön verebiliyor ve bizi daha fazla oyuna çekmek durumunda kalıyor. Bunun yanı sıra arka planda yer alan müziklerle beraber oyuna kendimizi hızlı bir şekilde kaptırabiliyor ve bu tarz müzikler gerçekten de bu tarz oyunlarda oldukça önem arz ediyor. Dolayısıyla oyun içerisinde yer alan müziklerin de geliştirici ekip tarafından belirtildiğine göre oldukça dokunaklı olduğu vurgulanıyor.

İzlanda'nın manzaralarından masalsı bir yolculuğa çıkabileceğimiz yapım içerisinde tuhaf dünyalarda yer alabiliyor ve seyahatlerimizde karşılaştığımız Slav hikayelerine konu olmak durumunda kalıyoruz. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca Slav esintili mitlerle gün yüzüne çıkmaya hazırlanıyor ve aynı zamanda kayıp hazinelerin neler olduğunu burada görebiliyoruz. Seyahatlerimizde karşılaştığımız hikayelerle beraber duygusal bir yolculuğun burada olduğunu vurgulayabilir ve buralarda neler olup bittiğini öğrenmek için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz.
 
 

Genel olarak toparlayacak olursak, dikkat çekici Slav esintili bir dünyada geçen bu yapım, oyunculara duygusal bir keşif macerası sunuyor. Oyunda, yaralı ruhunu iyileştirmek isteyen yaşlı şifacı Kazimir adlı karakteri kontrol ediyoruz ve büyülü asasını kullanarak maceraya atılıyoruz. Asanın, hem bulmacaları çözmek hem de düşmanlarla savaşmak için oyundaki önemli bir mekanik olduğunu vurgulamak gerekiyor. İlginç bir özellik olarak, bu büyülü asayı hem Kazimir'le birlikte hem de bağımsız olarak kullanabiliyorsunuz, bu da oyuna farklı bir aksiyon ve bulmaca çözme dinamiği katıyor.
 
Oyunda ilerledikçe, farklı kültürler ve tuhaf unsurlarla dolu ortamlarla karşılaşıyoruz. Kazimir'in amacı, ritüel arayışını tamamlamak ve ruhsal yaramızı iyileştirmek. Ancak, bu ritüeli gerçekleştirebilmek için kaynaklar toplamalı ve düşmanlarla mücadele etmelisiniz. Oyunda Slav mitolojisinden esinlenen atmosfer, oyuncuları tamamen içine çekecek kadar etkileyici ve zengin bir dünyaya sahip. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız oyuna göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var. Oyun gerçekten de dikkat çekici ortamları bizlere sunuyor ve Slav esintili bir yapıyı bizlere aktarıyor. Oyunda tuhaf bulmacaları çözebiliyor, macerada koşabiliyor ve zindan temelli yapılarla beraber farklı bölgelere doğru geçiş yapabiliyorsunuz. Keşif ve bulmaca dolu bir deneyim sizleri bekliyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Lords Mobile × Qin Shihuang'ın Toprak Askerleri İş Birliği Oyun Dünyasına Kültürel Bir İmza Atıyor! 31 Dk önce Pocketpair, Palworld'ü Canlı Servis Oyununa Dönüştürme Konusunda Kararsız 15 Eylül VALORANT 2024 Ascension EMEA Turnuvasında Büyük Final Bugün! 15 Eylül Metal Gear Solid 3 Remake İle Orijinal Sürüm Karşılaştırma Videosu 15 Eylül League of Legends 2024 Dünya Şampiyonası'nda Mücadele Edecek Takımlar ve Karşılaşmalar Belli Oldu! 15 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler