BANÜ Espor ve Ekonomisi Uygulama ve Araştırma Merkezi, HADO İşbirliğini Duyurdu!

29.11.2020 12:35 Hamit Can Sayılgan

 
     Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi bünyesine bağlı Espor ve Ekonomisi Uygulama ve Araştırma Merkezi HADO işbirliğini duyurdu.
 
BANÜ Espor ve Ekonomisi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin yapmış olduğunu duyuru;
 
"Espor ve Ekonomisi Uygulama ve Araştırma Merkezimiz Önemli Bir İşbirliğine Adım Attı!
  
     Espor ve Ekonomisi Uygulama ve Araştırma Merkezimiz, Tokyo merkezli dijital araştırma ve oyun tasarım merkezi The Superhuman Sports Society tarafından oyun ve teknoloji birleştirilerek tasarlanan artırılmış gerçeklik oyunu Hado’nun Türkiye ofisi ile bir araya geldi.

     Makine ve insan ara yüzünün eş zamanlı kullanıldığı, arttırılmış gerçeklik ile fiziki hareketliliği içeren ve geleceğin sporu olarak adlandırılan HADO Japon start-up Meleay tarafından dünyanın ilk AR tabanlı esporu olarak ekosisteme kazandırılmıştır.

     Geçtiğimiz hafta içerisinde HADO TR ofisinde HADO TR Genel Müdürü Koray ERDEMİR ve ekibi ile bir araya gelen Merkezimiz, AR ve giyilebilir teknolojilerin kullanıldığı oyunu deneyimleyerek, geleceğin sporu olarak görülen oyunun eğitim hayatında nasıl kullanabileceğine yönelik spor bilim akademisyenleri ile ortak fikir alışverişinde bulundu.
Önümüzdeki günlerde Merkezimiz ve HADO arasında yapılacak işbirliği protokolü ile AR tabanlı oyunlar ile ilgili ortak projeler geliştirilecektir." 
 

İlgili İçerik Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Five Nights at Freddy’s: Help Wanted 2 PS5'e Geliyor 43 Dk önce Homeworld 3, 13 Mayıs'ta Geliyor 1 Saat önce Darkest Dungeon II Playstation 4 ve 5 Konsollarına Geliyor 1 Saat önce League of Legends EMEA Masters Spring 2024 Turnuvası Başlıyor! 1 Saat önce Kingdom Come: Deliverance 2 Resmi Olarak Duyuruldu! 18 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler