BC2: Vietnam için Türk Server Talebi

Vietnam paketi ile birlikte oyun farklı bir havaya da bürünmüş oldu.
28.12.2010 12:22 Ersin Kılıç


     Battlefield: Bad Company 2 bu yılın en iyi multiplayer oyunlarından birisi olarak gösteriliyor. Çıktığı her üç platformda da en çok oynanan oyunlardan biri olmayı başaran oyun, Vietnam ek paketi ile birlikte farklı bir havaya da büründü. Vietnam genişleme paketinin incelemesine buradan ulaşabilirsiniz.
 
     Gelelim asıl konumuza..Vietnam'ı da ilk test eden gruplardan biri olan TurkClan'ı EA'nın Türkiye hariç bir çok ülkede serverlarının olmasından dolayı firmaya bu konu ile ilgili taleplerini dile getirmiş, hatta firmaya server ücretlerini karşılama talebinde bile bulunmuşlar. EA Games'in cevabı ise firmanın Köln'de yaptığı bir toplantıda, Türk bir yetkiliden gelmiş.
 
EA Turkey Store'un, Türkiye'de Server olmamasi veya resmi bir sekilde EA Games'in bir şubesinin olmamasının nedeni kısaca satış rakamlarından kaynaklanıyor. Yani EA bu yüzden Türkiye'deki piyasaya yatırım veya yeterince destek verilmiyor. Yanlis anlamayin ama, satislar geçen senelere göre her ne kadar yükselmiş olsa da, misal olarak Almanya'yı kıyasladığımızda %2 gibi bir oran karşımıza çıkıyor.
 
Sanirim bu rakam herseyi anlatiyor. Sizlere bir örnek vereyim. BC2, Almanya'da bugüne kadar 700.000 adet satıldı. Ve bu sadece PC versiyonu için geçerli. Konsol sürümü ise çok daha fazla sattı. Türkiye'nin satis sayısı ise bundan kat kat daha düşük. Almanya'yi örnek olarak alıyorum çünkü EA'da nüfus sayılarındaki benzerlikten dolayı orayı örnek alıyor."
 
     Kısacası EA tahmin edebileceğiniz gibi ve doğal olaraki işi tamamen rakamlara göre baz almış durumda. TurkClan'ın amacı ise EA yi resmi bir sekilde Türkiye'ye getirebilmek. Bu bağlamda biraz da olsa dikkat çekmek için klan olarak EA Games'in resmi forumlarında bir oylamaya katılmışlar. Serinin fan sayfalarının karşılaştığı bu oylamada, TurkClan yani BF Turkey sitesine destek olmak için oylama sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.
 
     Bizde BSC ekibi olarak BFTurkey'i ve TURKCLAN'ı bu çabalarından dolayı kutluyor ve destek olduğumuzu belirtiyoruz.

 
İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Battlefield: Bad Company 2 Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Dice Dağıtıcısı: EA Games Tür: FPS Çıkış Tarihi: 2 Mart 2010
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 23 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
MSI 2024'te Son 4 Takım Kaldı! 10 Saat önce Assassin’s Creed Shadows'tan İlk Fragman Geldi: Çıkış Tarihi Açıklandı 15 Mayıs Xbox Game Pass'e Mayıs Ayı Sonlarında Gelecek Oyunlar Açıklandı 15 Mayıs Tomb Raider Dizisine Yeşil Işık Yakıldı: Amazon İş Birliğiyle Geliyor 15 Mayıs Crimson Desert'ün 2025 Yılında Çıkacağı Söyleniyor 15 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler