Battlefield 3 Helikopter Markaları EA'ya Dert Oldu

Textron, helikopterler dışında pek çok farklı askeri araç üretimini gerçekleştiriyor. Resimdeki ise onlardan birisi.
10.01.2012 13:19 Talha Aynacı

 
     Battlefield 3'ün dağıtımcısı EA, oyunda yer alan bir kaç helikopter markasının telif hakları sebebiyle hak sahibi firmalarla ters düştü.
 
     Geçtiğimiz ay Bell Helicopter isimli askeri donanım markasının sahibi olan Textron firması avukatları EA ile irtibata geçmiş ve 3 helikopter modelinin oyundan kaldırılmasını istemişti. Her iki taraf özel bir anlaşma yoluna gitmeye çalışmış ancak anlaşma sağlanamayınca EA geçtiğimiz cuma günü Kaliforniya federal mahkemesine başvurmuş ve aralarında anlaşmayı çözemediklerini adalete belirtmişti:
 
"İki taraf da durumu bir çözüme ulaştırmakta başarısız. EA olarak yakında karşılaşabileceğimiz ve Textron tarafından gelecek marka ve tescil davalarından endişe duyduğumuz ve sorumlu olduğumuz için durumu mahkemeye intikal ettirdik."
 
     EA, İfade Özgürlüğü yasasından yola çıkarak, Textron'a ait olan AH1Z Viper, UH-1Y ve V-22 Osprey  isimli helikopterlerin  "Yüzeysel Adil Kullanım İlkesi" dahilinde oyuna dahil edildiğini federal mahkemeye bildirdi:
 
"The Bell üretimi helikopterler, Battlefield 3'de tasvir edilmeye çalışılan gerçekci savaş atmosferinde kullanılan sayısız ses, görsel, arsa ve programlama elementinden sadece bir kaçı."
 
     EA anlaşmazlığı Textron'dan önce mahkemeye bildirerek akıllıca bir adım atarken, Textron'un bu savunmaya cevabı henüz gelmedi.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Battlefield 3 Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: Dice Dağıtıcısı: EA Games Tür: FPS Çıkış Tarihi: 28 Ekim 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 10 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Mayıs Ayında Türkçe Dil Desteğiyle Çıkacak Oyunlar 05 Mayıs Elden Ring'e Shadow of the Erdtree'den Sonra DLC Gelmeyecek 05 Mayıs Lords of the Fallen Game Pass'e Gelebilir 05 Mayıs Gray Zone Warfare Performans Sorunları Sebebiyle Eleştiriliyor 05 Mayıs Helldivers 2 Artık 177 Ülke Tarafından Satın Alınamıyor! 05 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler