Battlefield 4, Çin'de Yasaklandı

27.12.2013 16:33 Samet Konuksal


    Battlefield serisi her sene farklı bir ülkeyle ilgili temayı konu aldıkça, farklı bir ülkeden yasak yiyor. Battlefield 3 ile İran'da yasaklanan serinin yeni oyunu, Çin'de yasaklandı. 
 
   Ülkenin kültür bakanlığından bugün gelen açıklamaya göre Battlefield 4'ün her türlü hali Çin'de yasaklandı. Bunun içerisine oyunun demosu bile giriyor. Bu olaydan sonra Çinli oyunculara Battlefield 4'ü internetten indirmesinin bile yasaklandığı belirtiliyor.
 
   Yasak sadece direkt olarak oyunla ilgili değil. Ülkenin en büyük sosyal medya sitesi Weibo.com'da Battlefield 4'ün Çince karşıtı 'ZhanDi4" kelimesini kullanmak bile yasaklanmış. Bütün bu yasakların arkasındaki neden belli. Kararı alan isimler, Battlefield 4'ün Çin'e karşı saldırgan bir tutum sergilediğini belirtiyor.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Battlefield 4 Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Dice Dağıtıcısı: EA Games Tür: FPS Çıkış Tarihi: 29 Ekim 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
PGL Wallachia Sezon 1'de İlk Finalist Xtreme Gaming Oldu! 18 Mayıs MSI 2024'te Finalin Adı Belli Oldu! 18 Mayıs Yeni Call of Duty Oyunu İlk Günden Game Pass'te Olacak! 18 Mayıs Sevilen Strateji Oyunu Steam'de Ücretsiz Oldu: Kaçırmayın! 18 Mayıs Hellblade 2 İçin Yeni Ekran Görüntüleri Ortaya Çıktı 18 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler