Battlefield Serisine Erken Erişim Sistemi Gelebilir

17.06.2014 11:45 Talha Aynacı

 
     Oyunların henüz alfa ve beta aşamasında iken çıkış fiyatından daha düşük ücretle oyunculara satılması ve müşterilerin de gelişim sürecine dahil edilmeleri; özellikle Steam'de boy gösteren DayZ Standalone ve Rust'ın milyonlara ulaşmasıyla gösterdi ki, henüz tamamlanmadan oyunlardan büyük paralar kazanılabiliniyor.
 
Free-to-play, bağımsız ve mobil sektör gibi yeni ve farklı iş kollarına benzer biçimde erken erişim sistemi de büyük yayıncılar tarafından kabul edilebilir noktada duruyor. DICE Genel Menajeri Karl Magnus Troedsson, gerçekleştirdiği bir röportajda Battlefield serisinin takipçilerini de yapım sürecine dahil etmeyi arzuladıklarını dile getirdi:
 
"Şu anda açıklayacağımız bir şey yok. Ancak erken erişim sistemi hakkında görüşmelerimiz sürüyor. İş açısından değil de daha çok oyunun çıkışında daha stabil bir performans sunması açısından düşündüğümüz bir model."
 
Troedsson, erken erişim sisteminde uygun bir ücret hakkında henüz kesin bir noktada buluşmadıklarını ve böyle bir sistem yapılsa oyuncuların nasıl karşılayacaklarını soracaklarını da hatırlatıyor ve sözlerine söyle devam ediyor:
 
"Muhtemelen tüm oyuncuların erken erişimle oyuna dahil olmasına müsaade edemezdik. Ancak  bölgesel olarak ya da seride çıkmış son oyunu alanları dahil edebiliriz.  Evet, erken erişim sistemini düşünüyoruz ama iş olarak değil oluşturacağımız oyunun kalite standartlarını yükseltmek için."
 
     DICE ekibinin sürekli olarak "iş olarak değil kalite için" demesinin sebebi muhtemelen erken erişimle büyük paralar kazanan firmalara özenmediklerini vurgulamak amaçlı. Ancak şunu rahatlıkla söyleyebiliriz: EA ve DICE erken erişim çalışmalarının ilkini Battlefield 4 ile gerçekleştirdi.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Battlefield 4 Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Dice Dağıtıcısı: EA Games Tür: FPS Çıkış Tarihi: 29 Ekim 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 20 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
PGL Wallachia Sezon 1'de İlk Finalist Xtreme Gaming Oldu! 18 Mayıs MSI 2024'te Finalin Adı Belli Oldu! 18 Mayıs Yeni Call of Duty Oyunu İlk Günden Game Pass'te Olacak! 18 Mayıs Sevilen Strateji Oyunu Steam'de Ücretsiz Oldu: Kaçırmayın! 18 Mayıs Hellblade 2 İçin Yeni Ekran Görüntüleri Ortaya Çıktı 18 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler