Battlefield V'e Wake Island Haritası 12 Aralık'ta Eklenecek

06.12.2019 21:22 Gazali Çetinkaya

 
 
Battlefield 1942'den Wake Island haritası, 12 Aralık'ta yayınlanacak ücretsiz versiyon 5.2 güncellemesi ile birlikte Battlefield V'e eklenecek ve yayıncı Electronic Arts ile geliştirici DICE haritanın tanıtıldığı bir fragman yayınladı.
 
Güncelleme ayrıca çeşitli hata düzeltmeleri, iyileştirmeler ve denge ayarlamaları da içerecek.
 
Harita hakkında:
 

Birlikler:
Piyade
Hava taşıtı
Vasıtalar  
Botlar

Boyut:
Orta

Tempo:
Hızlı (Breakthrough modu)
Yavaş (Conquest modu)
 
 
Oyun Tarzı

Wake Island, hava/deniz/kara çatışmalarının yanı sıra, oynadığınız oyun moduna göre değişen farklı tempolara uyum sağlıyor. Breakthrough hızlı bir tempoya sahipken, Conquest Assault ise Battlefield’ın klasik ve daha yavaş tempolu versiyonunu tecrübe etmenize imkan tanır.

Oyuncular, haritanın ölçeğinden dolayı adada bulundukları yere göre daha çatışmalı veya daha sakin yerler bulabiliyor. Tüm bayrakların yakın menzilli çatışmaya uygun şekilde tasarlanmasının yanı sıra, bayrakların arasındaki alanlar da daha yavaş bir oynanışı destekliyor. Haritada Recon sınıfı için ideal olan konumlar mevcut, ancak bunlar yüksek risk-yüksek kazanç mantığı göz önünde bulundurularak dengelenmiş durumda.
 
Breakthrough Bölgeleri ve Ele Geçirme Noktaları

Şimdi Wake Island’daki ana bölgeleri inceleyelim. Aşağıda listelenen Ele Geçirme Noktaları (veya bayraklar) Breakthrough modunu temel alsa da tüm modlar için çevredeki unsurlar hakkında fikir veriyor. Breakthrough ile Wake çok iyi bir kombinasyon oluşturuyor. Bu kombinasyonda karşılaşma devam ederken sulak ve hoş bir alandan, kuru ve endüstriyel bir alana ilerleyeceksiniz.
 
 
Ele Geçirme Noktası A: Hotel

İnşaat halindeki bu yapı, Barracks ile birlikte Breakthrough modundaki ilk bölgede yer alıyor. Peal Island’a çıkan oyuncular, Hotel’e güvenle ulaşmalarına yardımcı olacak bazı işaretli patikalar bulacak.

Savunmacılar ise saldıran takımı uzak tutmak için iki kıyı topuna ve bir uçaksavara sahip. Öte yandan, Hotel’in üst katlarında keskin nişancı için uygun yerler bulabilirler. Ancak zeminler ve duvarlar dahil olmak üzere Hotel’in büyük bir kısmının yıkılabildiğini unutmamaları gerekiyor.

Ele Geçirme Noktası B: Barracks

Oyuncular, Hotel’den yola çıkarak gerçek hayattaki adada bulunan kışlaya (Barracks) giden bir köprüden geçecekler. Wake Island adası sakinlerinin büyük bir kısmı burada yaşıyordu.

Savunmacılar bu bayrakta daha geniş bir alana sahip ve saldıranlara karşı kışlayı (Barracks) siper olarak kullanabiliyorlar. Ayrıca düşman uçaklarını uzak tutmak için kullanabilecekleri bir uçaksavara sahipler. Kışlaların arka tarafında, keskin nişancılar için uygun bir su kulesi mevcut.
 
Ele Geçirme Noktası C: Hangar

Saldıran takım, ilk bölgeyi ele geçirdikten sonra Hangar’a doğru ilerleyecek. Gerçek dünyadaki adanın bu kısmında bir terminal binası bulunuyordu, ancak biz bunun yerine bir Hangar yerleştirdik.

Bu noktaya ulaşmak için saldıran takımın tepeye kurulmuş siperi aşması gerekiyor. Savunan takım bu tepede de bir uçaksavar bulacak. Wake Island’ın en yüksek mevkisi olan bu tepe, savunan takım tarafından, düşmanların Hangar’a ulaşmasını önlemek için kullanılabilir. Siper dağıldığında, savunan takımın Hangar’a doğru geri çekilmesi ve düşman tankların girmesini önleyecek tank tuzakları başta olmak üzere çeşitli Tahkimatlar kurması gerekiyor. Savunan takım, yüksek mevki avantajına sahip olmak için Hangar’ın üstüne çıkabilir. Çatının yıkılabildiğini unutmayın.

Ele Geçirme Noktası D: Ammo Depot

Sıradaki bölgede Ammo Depot ve Oil Tanks adlı iki bayrak bulunuyor. Adından da anlaşıldığı gibi tüm mermiler burada depolanıyor ve evet; patlıyorlar. Savunan takım bu noktada iki uçaksavar bulacak. Saldıran takım radyo kulesinin üzerine çıkabilir ve savunan takıma karşı iyi bir görüş açısı yakalayabilir.

Ele Geçirme Noktası E: Oil Tanks

Üçüncü bölgedeki ikinci bayrakta, uçak yakıtlarının depolanması için tasarlanan bir alanda savaşacaksınız. Dar ve yakın menzilli çatışma yaşanan bu bayrak, bu bölgedeki tüm gidişatı değiştirebilir. Saldıran takım bu ele geçirme noktasını yandan saldırarak ele geçirebilir ve savunan takımı Ammo Depot’ta sıkıştırabilir. Keskin nişancılar, Oil Tanks’in üzerinde kendileri için ideal bir konum bulabilir.

Ele Geçirme Noktası F: Dock

Breakthrough’daki son bayrak. İskelenin önünde, saldıran takımın ilerleyişini kesmek için savunan takım tarafından kullanılabilecek bir siper bulunuyor. Öte yandan savunan takımın keskin nişancıları, iskelenin girişinde bir kule bulacak. Saldıran takımın bölgeye doğru ilerlemek için siperi dağıtması gerekecek. Ayrıca, her iki taraftan da saldırı yapabilmek için botlara ulaşabilirler.
 
 
Wake Island’da Başarılı Olmak İçin Beş İpucu

İşgal ve savunma sırasında başarılı olmak için haritanın geliştiricileri tarafından verilen harika püf noktaları şöyle:

- Breakthrough’da saldıran takım ilk bölgede tanklara sahip, ancak savunan takımın tankı yok. - Saldıran takımdaysanız bu durumdan mutlaka faydalanın Ayrıca, Hotel’de saklanan savunan takım askeri görürseniz orayı yerle bir edin! Savunan takım buna karşı koymak için Tahkimatlar kurabilir.
- Saldıran takım, Hangar’ı imha etmek için de bazı yöntemler bulabilir. Savunan takım, - tankların Hangar’a girmesini engellemek için en kısa sürede tank tuzakları kurmalı.
- Sığınakların bazıları imha edilebilirken, bazıları edilemez. Savunan takım, dar geçit oluşturarak sığınaklara giden tünellerden avantaj sağlayabilir.
- Son bölge, topçu veya roket Destekleri çağırmak için en önemli yerdir. Bunları kullanın.
- Küçük botları hafife almayın! Bunlar hızlı, çevik ve yandan saldırı için idealdir.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Battlefield V Platformlar: PC PS4 XBOX ONE Geliştirici: Dice Dağıtıcısı: Electronic Arts Tür: FPS Çıkış Tarihi: 20 Kasım 2018
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 11 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Beyaz Renkli Xbox Series X Konsol Görüntüleri Sızdırıldı! 1 Dk önce Diablo 4 İçin Resmi Ray Tracing Güncellemesi Yayınlandı 20 Dk önce Dragon’s Dogma 2 İçin İlk 4K Doku Paketleri Yayınlandı 1 Saat önce Epic Games'in Bir Sonraki Hafta Sunacağı Ücretsiz Oyun Sızdırıldı! 8 Saat önce PlayStation Plus'ın Nisan Ayı Ücretsiz Oyunları Belli Oldu! 9 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler