Taarruz Tüfekleri
StG 44 – Genellikle ilk gerçek saldırı tüfeği olarak görülür. Yüksek atış hız, iyi bir isabet oranı ve iyi bir durdurma gücünü bir arada sunar.
Sturmgewehr 1-5 – Gewehr 1-5 yarı otomatik tüfeğin tek tek ve seri atış yapabilen bir türüdür.
M1907 SF - M1 karabinaya benzer ancak ondan daha ağır ve daha güçlüdür.
Yarı-Otomatik Tüfekler
Selbstlader 1916 – Saha şartlarına karşı hassasiyeti nedeniyle ile Alman kara kuvvetlerinden çok hava kuvvetlerinde popüler olan erken dönem bir yarı otomatik tüfektir. Sadece 1000 adet üretilmiştir.
Gewehr 43 – Gerektiğinde merdiven basamağı olarak kullanılabilecek kadar sağlam bir tüfektir.
Gewehr 1-5 – StG 44 ile aynı sökülebilir şarjörü kullanan bir yarı otomatik tüfektir.
M1A1 Karabina – Nispeten zayıf bir mermisi olsa da çok hızlı ateş edebilen bir yarı otomatik tüfektir. En iyi sonucu 50 metrelik menzilde verir.
Turner SMLE – Gewehr 43’ten daha hızlı atış yapan ancak mermileri menzilde onunkinden daha zayıf olan bir tüfektir.
Mekanizmalı Tüfekler
Gewehr M95/30 – Kökleri 19. yüzyılın sonlarına kadar uzanan bu tüfek 1. Dünya Savaşı’nda Avusturya-Macaristan Ordusu tarafından yoğun olarak kullanılmıştır.
Krag-Jörgensen -Geçmişi 19. yüzyıla kadar uzanan bu tüfek üstten değil yandan doldurulan özel bir dahili şarjöre sahiptir.
Lee-Enfield No. 4 Mk l - Çok hızlı ateş edebilen bir keskin nişancı tüfeğidir. Mermisi Kar98k’ten daha yavaş olup orta menzil için tercih edilir.
Kar98k - Alman kara kuvvetlerinin en yaygın mekanizmalı tüfeğidir.
Otomatik Dolan Tüfekler
Model 8 – 1900 yılında tasarlanmıştır. ABD’li avcılar ve bazı polis birimleri için uygun olabilir ise de asla ABD Ordusu tarafından resmen benimsenmemiştir.
ZH-29 - Sadece iki vuruşta öldürebilen, etkili, otomatik dolan bir tüfektir.
RSC - Lebel tüfeğinin yerini almak Lebel’in parçaları yeniden tasarlanarak üretilen RSC, Fransız ordusu için daha ekonomik olsa da siperde işe yaramadığı konusunda çok şikayet aldı.
Hafif Makineli Silahlar
STEN – MP40’ın daha kontrol edilebilir bir çeşididir.
Suomi KP/-31 – Kontrolü çok zor, hızlı ateş eden bir SMG’dir. Başta biraz zayıf olsa da ilerledikçe diğer SMG’lerden daha fazla fayda sağlar.
EMP – Almanya’da geliştirilen bu hafif makineli silah, Avrupa ve Asya’da oldukça popüler olmuştur.
MP40 – İtilaf güçleri bu popüler hafif makineli silahı “Schmeisser” olarak adlandırırlardı. Oysa ünlü silah tasarımcısı Hugo Schmeisser’in bu silahın yaratılmasında hiçbir rolü yoktu.
MP28 – Birinci Dünya Savaşı sonrasında Hugo Schmeisser MP18’de tambur şarjör yerine düz şarjör kullanmak gibi birçok iyileştirme yaptı. Bu şekilde geliştirilen MP28 başta Çin ve Japonya olmak üzere başka ülkelere de satıldı.
MP34 – MP34’ün tasarımı eski MP18 hafif makineli silaha dayanıyordu. Ağırlıklı olarak Alman ordusu tarafından kullanılan bu silah, üretim maliyeti çok yüksek olmasına karşılık son derece iyi bir yapıya sahipti.
M1928A1 – Bu “Tommy Gun” 1920’li yıllarda Chicago gangsterleri tarafından meşhur edilmişti. 1938’de yüksek isabet oranı ve ateş hızı nedeniyle ABD Ordusu envanterine alınan silahı, İtilaf Komando ve Ranger birlikleri tarafından yaygın olarak kullandı.
Hafif Makineli Tüfek
KE7 - Orta menzilli bir LMG’dir. Bu hafif makineli tüfek İsviçre’de tasarlanmış ancak İsviçre ordusu tarafından asla kullanılmamıştır.
Bren Gun – Tasarımını bir Çekoslovak tüfeğinden alan tüfek, kendisine farklı bir görünüm kazandıran üstten monte bir şarjöre sahiptir.
FG-42 - Küçük şarjörlü ancak çok hızlı otomatik atış yapabilen bir tüfektir. Destek kitindeki en yüksek tahribat kabiliyetine sahip silahtır.
Lewis Gun – İtilaf devletleri tarafından 1914’te kullanılmaya başlanmıştır. İkinci Dünya Savaşı’nda İngilizler tarafından yeniden uçaksavar topu olarak kullanılmıştır. Kendine özgü namlu ucu ve üste monte döner şarjörü ile kolayca tanınabilir.
Orta Boy Makineli Tüfekler
MG 34 – Türünün ilk örneği olan, yüksek ateş hızına sahip, taşınabilir, hava soğutmalı bir makineli tüfektir. Düzgün seri üretime uygun olmayan çok karmaşık yapısı nedeniyle daha sonraları yerini MG42 aldı.
MG 42 – Güvenilir, kullanımı kolay ve olağanüstü ateş hızına sahip bir makineli tüfektir. 1942’de çıkışının ardından tüm cephelerde kullanılmıştır.
Pompalılar
M30 Drilling - Size inanılmaz derecede esneklik kazandıracak kombine üç namlulu bir çok amaçlı silahtır. Yakın mesafelerde çift namlulu pompalı olarak kullanabilir veya orta mesafeli atışlar için ateş modunu tüfek namlusu olarak kullanılacak şekilde değiştirebilirsiniz.
12g Automatic - Her iki dünya savaşında da kullanılmıştır. İtilaf güçleri tarafından kullanılan bu ilk başarılı yarı otomatik pompalı, Almanlara da kendi versiyonlarını geliştirmek konusunda ilham vermiştir.
7 Bel Silahı
P38 Tabanca
Yakut
P08 Tabanca
Repetierpistole M1912
M1911
FP-45 Liberator
Mk Vl Altıpatlar
9 Yakın Muharebe Silahı
İngiliz Ordu Çakısı
Kulüp
Kriket Sopası
Balta
Kama
Kazma
İzci Bıçağı
Kürek
Solveig Bıçağı
16 Cihaz
Cephane Sandığı
Cephane Çantası
İşaret Fişeği
Bomba Tüfeği
M49 Gözlem Dürbünü
Sıhhi Sandık
İlk Yardım Çantası
Panzerfaust 100
PIAT
S 35 Bouncing Betty
SMLE Sis Bombası Atar
Nişancı Yemi
Konuşlanma İşareti
Yapışkanlı Dinamit
Sturmpistole
Tellermine Mayın
7 Destek Birimi
V-1 Rocket
JB-2 Rocket
Sturmtiger
Churchill Crocodile
İkmal Paketleri
T48 GMC 6 pdr AT Yarı Paletli
Sd. Kfz 251 Pakwagen
5 Sabit ve/veya Çekilebilir Silah
FlaK 38
PaK 40
QF 6 pdr
Vickers HMG Tripod
MG34 Tripod
24 Taşıt
Tanklar
Churchill Gun Carrier
Churchill Mk VII
Flakpanzer IV
Panzer 38(t)
Panzer IV
Staghound T17E1
Tiger I
Valentine AA Mk I
Valentine Mk VIII
Nakliye Vasıtaları
Kettenkrad
Kubelwagen
M3 Halftrack
Sd. Kfz 251 Halftrack
Çok Amaçlı Taşıyıcı
Hava aracı
Bf 109 G-2
Bf 109 G-6
Blenheim Mk IF
Blenheim MkI
Ju 87 Stuka B-1
Ju 87 Stuka B-2
Ju 88A
Mosquito F Mk II
Spitfire Mk VA
Spitfire Mk VB