BioShock Infinite'in Kapak Tasarımı İçin Açıklama

10.12.2012 16:44 Talha Aynacı

 
   Irrational Games ve BioShock Infinite'in önemli ismi Ken Levine, geçtiğimiz hafta gün yüzüne çıkan ve bilhassa sıkı BioShock hayranları tarafından tepki gören kapak tasarımı için bir açıklamada bulundu.

   Kapak tasarımını son derece klişe bulan ve oyunun sahip olduğu dünya göz önüne alındığında kapağın bu neslin popüler shooter türü oyunlarına benzetilmeye çalışıldığını düşünen oyunculara ithafen Ken Levine şu sözleri dile getirdi:
 
"Dışarı çıkıp ufak bir tur attık. Oyuncu olan ama oyun dünyasını da çok yakından takip etmeyen insanlarla bir söyleşi gerçekleştirdik. Onlara 'BioShock'u duydunuz mu?!' diye sorduk. Pek çoğunun haberi dahi yoktu."
 
   Bu noktada Levine oyunları salata sosuna benzetiyor. Bazı oyuncuların gündelik olarak oyunları takip etmediğini, iş açısından bakıldığında bu kitlenin de market için son derece önemli olduğu hatta oyun endüstrisini ayakta tuttuklarını dile getirdi. Uzun lafın kısası BioShock Infinite bilen, büyük bir arzuyla bekleyen kitle yanısıra kısa sürede milyonlar satan Call of Duty gibi oyunları tercih eden kitleler de elbette iş açısından bakıldığında müşteri konumunda.
 
"Salata sosu kullanırım ancak özenli bir araştırma içine girmem, haftalık olarak takip etmem.  Yani yeni bir sos raflarda yer ederse, haberim olmaz. Kimin yaptığı, nasıl yapıldığı gibi detaylar beni ilgilendirmez. Bazı oyuncular için oyunlar da işte böyledir. Veya filmler, veya Tv şovları. Bunu da göz önünde bulundurmalıyız. Bilgisi olmayan oyuncuların, oyun basınını takip etmeyen insanların ilgisini çekmek istedik. Kutu tasarımına bakarak tercih yapan kitleler açısından çekici olacağını düşündük."
 
    Açıkcası milyon dolarların döndüğü bir iş sektöründe Ken Levine ve ekibini suçlamamak gerek. Emek harcanarak ortaya çıkarılan hayal gücü ürünü dünyalar kimi zaman adından bile söz ettiremezken, bunun karşısında kendini tekrar eden jenerasyon shooter oyunları milyar dolarlara ulaşan hasılat elde ediyor. Haliyle yapımcılar bu kitleleri de etkilemek için böyle bir girişimde bulunuyor.
 
Hatırlatalım, Ken Levine alternatif bir kapak tasarımını da müjdeledi!
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
BioShock: Infinite Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: Irrational Games Dağıtıcısı: 2K Games Tür: FPS Çıkış Tarihi: 26 Mart 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 12 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunlarını Kütüphanenize Eklemeyi Unutmayın 15 Dk önce Xbox Başkanı, 4 Bethesda Stüdyosunu Neden Kapattıklarını Açıkladı 10 Mayıs Xbox: Call of Duty Dahil Olmak Üzere Birinci Taraf Oyunlar İlk Gün Game Pass'te! 10 Mayıs ESL Pro Lig Sezon 19 Çeyrek Final 2. Gün Karşılaşmaları Bugün Oynanacak! 10 Mayıs The Last of Us Dizisinin 2. Sezon Setinden Yeni Görüntüler 10 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler