Bioshock: Infinite Farklı Bir Oyun, Yeni Bir Dünya

Uzun menzilli tüfeğimiz epey bir ısınacak.
12.11.2011 23:22 Talha Aynacı

 
     2011'in son bombaları bir bir patlayadursun, biz gözümüz 2012'ye çoktan diktik. Tasvir ettiği dünya, atmosferi ve kurgusuyla  2012'nin en önemli oyunlarından birisi olan Bioshock: Infinite pek çoklarına göre, Bioshock markasını kullanan bir oyun. Ancak Irrational Games'in beyni ve oyunun baş tasarımcısı Ken Levine bu farklı ve yeni dünyayı, Playstation resmi blogunda yaptığı söyleşide şu sözlerle anlatıyor bekleyenlerine:
 
"Bioshock: Infinite'e başladığımızda, ilk yaptığımız iş bir "y" ve "z" ekseni çizmekti. Bu eksenlerden birisi karşılaşacağımız düşman sayısı, diğeri ise bu düşmanların menzilini temsil ediyordu. Orjinal Bioshock'ta, tüm oyun boyunca bir köşede aynı manzara sunulmuştu - bir kaç düşman ve yakın dövüş silahları. Sadece Electro Bolt ve pompalı böyle bir ortamda mükemmel bir seçimdi. Bioshock: Infinite'de daha geniş alanlar, mümkün olduğunca daha çok düşman ve nihayetinde oyunculara daha geniş silahlar ve araçlar kullanmaya itecek bir sistem sunacağız."
 
     Levine, ilk Bioshock'un tema olarak Ayn Rand'in dünyaca ünlü romanı Atlas Shrugged (ülkemizde "Atlas Silkindi" ismiyle yayınlanmıştır.)'ı kullandığını ve nesnellik üzerine yoğunlaştığını ancak bu sefer bir başka önemli edebi eser olan Eric Larson'un Devil in the White City (ülkemizde "Beyaz Şehirdeki İblis" olarak yayınlanmıştır.) isimli romanını tema olarak kullandığını dile getirdi. Roman, 19. Yüzyıl sonları Chicago'sunda ünlü bir mimar ve acımasız bir seri katilin hikayesini anlatıyor. Kitap pek çok noktasında tarihi belgelere dayanıyor olmasıyla, adından epeyce söz ettirmişti.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
BioShock: Infinite Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: Irrational Games Dağıtıcısı: 2K Games Tür: FPS Çıkış Tarihi: 26 Mart 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 5 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunlarını Kütüphanenize Eklemeyi Unutmayın 21 Dk önce Xbox Başkanı, 4 Bethesda Stüdyosunu Neden Kapattıklarını Açıkladı 10 Mayıs Xbox: Call of Duty Dahil Olmak Üzere Birinci Taraf Oyunlar İlk Gün Game Pass'te! 10 Mayıs ESL Pro Lig Sezon 19 Çeyrek Final 2. Gün Karşılaşmaları Bugün Oynanacak! 10 Mayıs The Last of Us Dizisinin 2. Sezon Setinden Yeni Görüntüler 10 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler