Birleşik Krallık, Microsoft'un Activision Blizzard satın alımına onay vermedi!

27.04.2023 16:07 Mehmet Tandoğan

 
 
Birleşik Krallık Rekabet ve Piyasalar Kurumu, Microsoft'un Activision Blizzard'ı 68,7 milyar dolarlık satın alımına son kararını verdi. Kurul bu kapsamda satın alımı onaylamadı. Onaylamama nedenleri arasında bulut oyun sektöründeki endişeler, anlaşmanın bulut oyun pazarının geleceğini değiştireceği ve daha fazlası yer alıyor.
 
Birleşik Krallık anlaşmayı onaylamıyor
 
 
 
Büyük bir satın alımla beraber karşımıza çıkan Microsoft, Activision Blizzard'ı bünyesine katmak için birçok ülkeden onay almaya çalışıyor ve bu kapsamda bir süredir çalışmalarını sürdürüyor. Bu satın alım birçok ülke ve şirket tarafından "tekel olma" endişesi altında engellenmeye çalışılıyor veya onaylanmıyor.
 
Bu satın alıma bir red cevabı da Birleşik Krallık'tan geliyor. Birleşik Krallık Rekabet ve Piyasalar Kurumu bu satın alımın bulut oyun sektörünün geleceğini değiştireceğine inanıyor. Bu doğrultuda gelecek yıllarda Birleşik Krallık'ta yer alan oyunculara daha az yenilikçi içerikler sunulacağı endişesiyle anlaşmayı reddediyor.
 
Microsoft'un Activision Blizzard satın alımı geldiğimiz noktada birçok ülke tarafından onay alıyor. Onaylayan ülkeler arasında Brezilya, Sırbistan, Suudi Arabistan Japonya, Şili ve Güney Afrika yer alıyor. Öte yandan Avrupa Komisyonu'nun (AB) satın alımla ilgili kararını 22 Mayıs'a kadar açıklanması bekleniyor.
 
Son olarak ABD'deki Ticaret Komisyonu'nun incelemesi sürüyor. 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Microsoft Platformlar: PC Geliştirici: Microsoft Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Yazılım Çıkış Tarihi: 4 Nisan 2001
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 29 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Call of Duty'de 100$'lık Harcamadan Sonra Gelen Skin Dalga Konusu Oldu 19 Nisan Popüler Platform Oyunu Dead Cells Epic Games'te 19.50 TL! 19 Nisan The Wolf Among Us 2'den Yeni Ekran Görüntüleri Ortaya Çıktı 19 Nisan Five Nights at Freddy’s: Help Wanted 2 PS5'e Geliyor 19 Nisan Homeworld 3, 13 Mayıs'ta Geliyor 19 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler