"Bitmiş Bu Japon Oyun Sektörü !"

Japon yapımcılar, RPG türü dışına çok az oyunla çıkıyor.
26.09.2009 02:08 Talha Aynacı

    TGS 09'un gözde oyunlarından, Capcom'un  "zombili" oyunu Dead Rising 2'nin tanıtımı sırasında yapımcı Keiji Inafune, bu sene sönük geçene Tokyo Oyun Fuarı'ndan kasıtla, tüm Japonya oyun sektörüne atıfta bulundu.
 
    Bu sene düzenlenen gösteriyi nasıl buldukları sorusu üzerine Keiji Inafune -MegaMan'in babası açtı ağzını yumdu gözünü;
 
"Kişisel olarak, TGS'de gösterilen birbirinden farklı tüm  oyunlara şöyle bir bakıyorumda... Biz bitmişiz. Japonya bitmiş.Oyun endüstrimiz sona gelmiş."
 
    Ancak Inafune daha sonra, Capcom'dan gelecek başarılı yapımlardan örnekler vererek konuşmasına devam etti. Inafune bu düşünceleri ile yalnız değil. Nitekim, bu sene fuarda yer alan pek çok konuşmacı; fuarın ufak çaplı olması ve pek çok Japon yapımcısının - finansal sebeplerden dolayı bu sene ki fuara dahil olmak istememelerinden yakındı.

 
 
Kaynak 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Dead Rising 2 Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: Blue Castle Games Dağıtıcısı: Capcom Tür: Action Çıkış Tarihi: 24 Eylül 2010
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 3 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Mayıs Ayının PlayStation Plus Oyunları Erişime Açıldı 08 Mayıs Microsoft, 4 Ayrı Bethesda Stüdyosunu Kapatıyor 08 Mayıs The Witcher 3 Resmi Mod Aracı Bu Ay Geliyor 08 Mayıs Redfall İçin Destek Sona Eriyor: Artık Güncelleme Almayacak 08 Mayıs Sıra Tabanlı Taktik Oyunu Don’t Kill Them All Duyuruldu 08 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler