Bloomberg: PlayStation 5 Üretim Maliyeti $450

14.02.2020 09:11 Gazali Çetinkaya

 
Bloomberg'in konuya yakın kaynaklardan edinmiş olduğu bilgilere göre, PlayStation 5'in üretim maliyeti $450 ve Sony Interactive Entertainment pahalı parçaları sebebiyle PlayStation 5'in fiyatını belirlemede zorluk yaşıyor.
 
Bloomberg'in raporuna göre, PlayStation 5'in bileşenlerinin çoğu halledilmiş olsa da Sony özellikle DRAM ve NAND flash bellek temini konusunda problem yaşıyor ve bu problem konsolda yer alması planlanan bir aynasız kamera özelliğinin iptal edilmesine sebep olmuş.
 
Sony, PlayStation 5'in fiyatını belirlemede Xbox Series X'in yaklaşımını bekliyor ve şirket fiyatı kararlaştırmak konusunda iki ayrılmış. Bazı Sony personelleri PlayStation 5'in fiyatını Xbox Series X ile aynı seviyede tutmak pahasına konsolu zararına satmayı ve oyunlar, yazılımlar ve online servislerden gelir elde etmenin doğru olduğunu düşünüyor. Şirket içindeki diğer bir kesim ise tam tersi PlayStation 5'i çıkışı itibarıyla karlı satmanın doğru olduğu fikrini savunuyor.

Kasım 2013'te çıkan PlayStation 4 $399 fiyattan satışa sunuldu. Tahmini üretim maliyeti $381.
 
Bloomberg'in raporuna göre ayrıca yeni PlayStation VR sanal gerçeklik cihazı PlayStation 5'ten sonra çıkacak ve birçok PlayStation 5 oyunu PlayStation 4'e de gelecek.

Son olarak, corona virüsü salgınının PlayStation 5 üretimine hazırlanma aşaması üzerinde bir etkisi olmadığı ve Sony Interactive Entertainment'ın henüz ilk yılda ne kadar üreteceğine karar vermediği belirtildi.

PlayStation 5 bu yılın sonlarında piyasaya sunulacak.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PlayStation 5 Platformlar: Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 38 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Epic Games'in Bir Sonraki Hafta Sunacağı Ücretsiz Oyun Sızdırıldı! 3 Saat önce PlayStation Plus'ın Nisan Ayı Ücretsiz Oyunları Belli Oldu! 4 Saat önce Take- Two, Borderlands Geliştiricisi Gearbox'ı Satın Alıyor 5 Saat önce Wildfrost Mobil Cihazlara Geliyor 6 Saat önce Nişancı Oyunu PERISH, Konsollar için 15 Nisan'da Çıkıyor 6 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler