Bruce Straley Naughty Dog'tan Ayrılıyor

14.09.2017 10:38 Gazali Çetinkaya

 
   1984 yılında kurulan Amerika Birleşik Devletleri merkezli oyun geliştirici stüdyo Naughty Dog'tan büyük bir ayrılık haberi geldi.
 
   The Last of Us, Uncharted 2: Among Thieves ve Uncharted 4: A Thief’s End oyunlarında yönetmenlik görevini üstlenen Bruce Straley Naughty Dog ekibinden ayrılığını duyurdu.
 
   Bruce Straley, 1999'da Crash Team Racing için doku sanatçısı olarak ekibe katılmıştı. Ardından Jak and Daxter: The Precursor Legacy, Jak II ve Jak 3'te aynı görevi üstlenen Bruce Straley Uncharted 2: Among Thieves (Amy Hennig ile birlikte), Uncharted 4: A Thief's End (Neil Druckmann ile birlikte) ve The Last of Us'ta (Neil Druckmann ile birlikte) yönetmen olarak görev aldı.
 
   "Bu kariyerimin en zor kararı oldu." diyen Bruce Straley şu şekilde devam etti. "Bu inanılmaz ekiple çalışırken çok şey öğrendim ve büyüdüm. Fakat son derece zorlu üç projeden ve ofisten çıkıp biraz işe ara verdikten sonra, enerjimi başka yönlere odaklanmış buldum ve bunun ayrılık zamanı geldiğinin sinyali olduğunu fark ettim."
 
   Bruce Straley bir sonraki adımının ne olacağını söylemedi ancak ileride paylaşmak için sabırsızlandığını belirtti.
 
   The Last of Us Part II'nin duyurusundan sonra Sony Interactive Entertainment "Bruce son birkaç yılda eleştirmenlerce alkışlanan oyunlardan sonra biraz ara vermeye karar verdi. Yakın zamanda stüdyoya dönmeyi ve bir sonraki projesinde yer almayı sabırsızlıkla bekliyor." demişti ancak görünüşe göre bu kısa ara ayrılığın habercisiymiş. 
 
   Yaklaşık altı ay önce de Naughty Dog eş başkanı Christophe Balestra geçirdiği 15 yıldan sonra ekipten ayrıldığını duyurmuştu. 2002'de Naughty Dog'a programcı olarak giren ve ardından eş başkanlığa kadar yükselen Christophe Balestra başka bir oyun firmasında çalışmak için Naughty Dog ekibinden ayrılmamıştı. Christophe Balestra, ailesi ile daha fazla zaman geçirmek istediğini ve kişisel seviyedeki projelerde zamanını harcamak istediğini belirtmişti.
 
   Naughty Dog şu anda The Last of Us: Part II üzerinde çalışıyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Uncharted 4: Bir Hırsızın Sonu Platformlar: PS4 Geliştirici: Naughty Dog Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Action Çıkış Tarihi: 10 Mayıs 2016
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 19 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
EA Oyunlarına Devasa Zamlar Geldi: FC 24 2.900 TL Oldu! 2 Saat önce Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunları Erişime Açıldı 2 Saat önce Beşiktaş Esports'un EMEA Masters Spring 2024 Yarı Final Karşılaşması Bugün! 3 Saat önce Fallout 4'ün Yeni Nesil Güncellemesi Çıktı! Neler Sunuyor? 3 Saat önce Gothic Remake Collector’s Edition Duyuruldu: Fiyatı ve İçerikleri 3 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler