CHP Milletvekili Televizyon, Bilgisayar ve Tabletlerde KDV Alınmasın Teklifini Meclise Sundu

24.09.2020 21:08 Gazali Çetinkaya

 
CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, pandemi süresi boyunca uzaktan eğitim araçlarından KDV alınmaması yönündeki kanun teklifini TBMM'ye sundu.

Lale Karabıyık 30 Haziran 2021'e kadar yapılacak olan televizyon, masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar ve tablet satın alımlarındaki katma değer vergisinin kaldırılması gerektiğini savunuyor.
 
"Eğitimin her kademesindeki öğrenciler için masaüstü / dizüstü bilgisayar ya da tablet sahibi olmak bir zorunluluk haline gelmiştir. Ailelerinin gelir düzeyi nedeniyle evinde uzaktan eğitime erişebileceği hiçbir araç olmayan çocukların uzaktan eğitimden mahrum kalmaması için bu ürünlerden pandemi süresince KDV alınmaması gerekmektedir. Böylece ailelerin çocuklarının eğitim ihtiyacını karşılamasında bir engel olan yüksek vergiler kalkacak, uzaktan eğitimin zorunlu araçlarına erişim kolaylaşacaktır.  Vatandaşların eğitime erişim hakkı için uzaktan eğitim aracı olan söz konusu teknolojik cihazlardan KDV alınmaması, öğrenciler arasında var olan makasın açılmasına ve eğitimde eşitsizliklerin artmasına engel olacaktır."

İlgili İçerik Yorumlar 68 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Monster Hunter Wilds Oyunundan Yeni Detaylar Ortaya Çıktı 12 Saat önce Beyaz Renkli Xbox Series X Konsol Görüntüleri Sızdırıldı! 28 Mart Diablo 4 İçin Resmi Ray Tracing Güncellemesi Yayınlandı 28 Mart Dragon’s Dogma 2 İçin İlk 4K Doku Paketleri Yayınlandı 28 Mart Epic Games'in Bir Sonraki Hafta Sunacağı Ücretsiz Oyun Sızdırıldı! 28 Mart
Forumdan Konular
DH'den Haberler