CRYTEK, Homefront'un Tüm Haklarını Satın Aldı

25.01.2013 15:47 Samet Konuksal

 
    Crytek, THQ’ya ait değerlerin ihalesi sonucunda Homefront serisine ait fikri mülkleri satın aldığını duyurdu. Crytek’in Homefront markası ile ilişkisi, 2011 sonbaharında serinin ikinci oyununu THQ ile birlikte geliştireceğini duyurmasıyla başlamıştı. THQ’nun yakın zamandaki iflas kararının ve bunu takiben yayıncıya ait değerlerin ihaleye çıkarılmasının ardından Crytek, en yüksek teklifi vererek Homefront serisine ait hakları güvenceye almış oldu.

    CRYTEK CEO'su Cevat Yerli konu hakkında yaptığı açıklamada, "Homefront 2'yi geliştirmek üzere anlaşmaya vardığımız ilk zamandan bu yana serinin hem heyecan verici hem de hayranlık uyandırıcı bir potansiyele sahip olduğuna inandık. THQ ile daima olumlu bir işbirliğimiz oldu. Geçtiğimiz iki sene boyunca THQ'nun bize gösterdiği desteğe teşekkür ediyoruz ve yakın zamanda yaşanan olaylardan etkilenen herkesin duygularını paylaşıyoruz" dedi.

    Homefront 2’nin geliştirilmesi CRYTEK‘in İngiltere Nottingham'daki stüdyolarında devam edecek. CRYTEK’in Oyunlardan Sorumlu Genel Müdürü Nick Button-Brown da konuyla ilgili olarak "Daha ilk günden başlayarak Homefront 2'ye inanmış ve kendini bu projeye adayarak oyunu bambaşka boyutlara taşıyabilecek, Crytek ile özdeşleşmiş kalite ve yenilikçiliğe ulaştıracak azimli bir takım çalışmasına şahit olduk. Oyunun geliştirilmesine yönelik hiçbir değişiklik olmayacak. Biz oyunu tamamlayıp oyun severlerle paylaşacağımız günü iple çekiyoruz" dedi.

-Basın Bülteni

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Homefront Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: Kaos Studios Dağıtıcısı: THQ Tür: FPS Çıkış Tarihi: 18 Mart 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 20 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Epic Games'in Bir Sonraki Hafta Sunacağı Ücretsiz Oyun Sızdırıldı! 7 Saat önce PlayStation Plus'ın Nisan Ayı Ücretsiz Oyunları Belli Oldu! 8 Saat önce Take- Two, Borderlands Geliştiricisi Gearbox'ı Satın Alıyor 9 Saat önce Wildfrost Mobil Cihazlara Geliyor 10 Saat önce Nişancı Oyunu PERISH, Konsollar için 15 Nisan'da Çıkıyor 10 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler