Call of Duty 2020'de 3 Milyar Dolardan Fazla Gelir Elde Etti

04.12.2020 18:24 Gazali Çetinkaya

 
Activision, Call of Duty markasının şimdiye kadarki en yıllardan birini geride bıraktığını duyurdu.
 
Call of Duty markası son 12 ayda konsol, PC ve mobilde toplam 3 milyar dolar gelir elde etti. Buna oyun satışları, mikro ödemeler, ürün satışları ve Call of Duty ile ilgili olan her şeyden gelen gelirler dahil.
 
Activision'ın bu yıl Call of Duty'den elde ettiği gelir 2019'a kıyasla %80 arttı. Birim satışı da %40 arttı.
 
Bu yıl Call of Duty oyunlarını toplamda 200 milyon kişi oynadı ve oynaması ücretsiz Warzone'un oyuncu sayısı 85 milyona ulaştı. Ayrıca konsol ve PC'de aylık aktif oyuncu sayısı ve oynanan saat açısından seride tüm zamanların en iyi Kasım ayını geçirdiler.
 
Activision bu başarının arkasında paylaşımlı ekosistem iş modeli olduğunu belirtti. Modern Warfare, Warzone ve mobil sürümü aynı anda desteklediler. Bu ekosisteme Black Ops Cold War da dahil oluyor. Black Ops Cold War, 16 Aralık'ta Warzone'a entegre edilecek ve aynı gün oyunun birinci sezonu başlayacak.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Call of Duty: Warzone Platformlar: PC PS4 XBOX ONE Geliştirici: Activision Dağıtıcısı: Activision Tür: battle royale Çıkış Tarihi: 10 Mart 2020
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 6 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
2024 Yılının İlk Çeyreğinde En Çok Kazandıran Oyunlar Açıklandı 1 Saat önce Epic Games Haftaya Hangi Oyunları Ücretsiz Verecek? 1 Saat önce Helldivers 2 Artık Steam'de PSN Hesabı İsteyecek 3 Saat önce GTA 6 Bazı Oyun Sitelerinde Satışa Sunuldu: İşte Fiyatı 03 Mayıs The Elder Scrolls V: Skyrim'de Artık Karakteriniz Keçileri Kaçırabilir 03 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler