Capcom Daha Hızlı Oyun Yapmak İstiyor

27.07.2010 13:13 Alkan Adakaner

 
 
     Özellikle bu nesil ile birlikte oyun geliştirme süreleri ve maliyetleri oldukça arttı. Örneğin Resident Evil 5 yeni nesil konsolların piyasaya çıkmasından 4 yıl sonra piyasaya çıkabildi.
 
     Capcom uzun geliştirme sürelerinin yanı sıra diğer oyunlara da zaman ayırması nedeniyle Devil May Cry, Resident Evil 5 gibi önemli oyunlarını kısa sürede piyasaya çıkaramıyor. Şimdi firma bu soruna bir çözüm arıyor.
 
     Resident Evil gibi önemli oyunlarını en az her 2 yılda bir piyasaya çıkarmak isteyen firma dış kaynaklı geliştiricilerle anlaşmak istiyor. Örneğin Dead Rising 2, Bionic Commando gibi oyunlar Batılı firmaların ellerine teslim edildi.
 
      Bunun yanı sıra Street Fighter 4 de Capcom'a bağlı olmayan Japon firma Dimps tarafından geliştirilmişti. Eğer Capcom bu sorunu çözebilirse her yıl 3-4 önemli oyununun yeni versiyonunu piyasaya sürebilecek.
 
       Capcom yetkilileri oyunların geliştirme süresinin 5-6 yılı bulmasının oyuncuların beklentilerini karşılamak açısından büyük zorluklar doğurduğunu düşündüğünden böyle bir çözüm düşünüyorlar. Bakalım başarılı olacaklar mı?
 
kaynak
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Dead Rising 2 Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: Blue Castle Games Dağıtıcısı: Capcom Tür: Action Çıkış Tarihi: 24 Eylül 2010
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 2 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Redfall İçin Destek Sona Eriyor: Artık Güncelleme Almayacak 1 Saat önce Sıra Tabanlı Taktik Oyunu Don’t Kill Them All Duyuruldu 2 Saat önce Gothic Classic Khorinis Saga Switch İçin Duyuruldu 2 Saat önce Still Wakes the Deep Psikolojik Korku Deneyimi Sunacak 3 Saat önce Film Yönetmenliğine Adım Atabileceğiniz Blockbuster Inc. 6 Haziran'da Geliyor 3 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler