Capcom'u Hackleyen Grup Uluslararası Bir Operasyonla Çökertildi

25.10.2023 16:04 Mehmet Tandoğan

 
 
Japonya merkezli Capcom, 2020 yılında büyük bir siber saldırıya uğradı. Bu saldırının akabinde veri ihlalleri ortaya çıktı ve burada personellerin isimlerinden adreslerine kadar birçok detay açığa çıktı. Siber saldırıyı gerçekleştiren grup şu anda uluslararası bir operasyonla beraber çökertildi.
 
Capcom büyük bir veri ihlaliyle karşı karşıya kaldı
 
 
 
Europol tarafından bildirilene göre hacker grubunun adı Ragnar Locker olarak karşımıza çıkıyor. Bu grup dünya çapında kritik alt yapı hizmetlerine saldırarak adını duyuruyor ve geldiğimiz noktada Portekiz ulusal havayolu şirketine ve İsrail'deki bir hastaneye yönelik saldırıları üstleniyor. 
 
Grup ayrıca Kasım 2020'de Capcom'u hedef alan bir saldırıda, müşterilerin ve eski çalışanların adları ve adresleri de dahil olmak üzere yüz binlerce kişisel veriyi ele geçiriyor. Bununla beraber 11 ülkeden kolluk kuvvetleri ve adli makamların katıldığı bir operasyonda, grubun "kilit ismi" Paris'te tutuklanıyor.
 
Öte yandan siber saldırıda kişisel bilgileri tehlikeye girmiş olabilecek yaklaşık 390.000 kişinin olduğu tahmin ediliyor. 
 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Capcom Digital Collection Platformlar: XBOX 360 Geliştirici: Capcom Dağıtıcısı: Capcom Tür: Action Çıkış Tarihi: 27 Mart 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 2 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Mayıs Ayının PlayStation Plus Oyunları Erişime Açıldı 1 Saat önce Microsoft, 4 Ayrı Bethesda Stüdyosunu Kapatıyor 6 Saat önce The Witcher 3 Resmi Mod Aracı Bu Ay Geliyor 6 Saat önce Redfall İçin Destek Sona Eriyor: Artık Güncelleme Almayacak 7 Saat önce Sıra Tabanlı Taktik Oyunu Don’t Kill Them All Duyuruldu 8 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler