Capcom'un Popüler Oyunları İki Yılda Bir Çıkacak

Resident Evil 6'nın duyurulma vakti geldi
10.09.2011 11:42 Alkan Adakaner


     Japonya'nın en önemli oyun geliştiricilerinden birisi olan Capcom'un oyunları dünya çapında çok popüler olmayı başarıyor. Resident Evil, Street Fighter gibi gibi seriler bu firmayı yakından takip etmemiz için yeterli.
 
    Son yıllarda oyun geliştirme sürelerindeki büyük artış dikkatinizi çekmiştir. Eskiden önemli serilerin yeni oyunları her yıl geliştirilebilirken artık 3-4 yıl beklemek zorunda kalabiliyoruz. Tabi Ubisoft gibi Assassin's Creed için çok büyük bir ekip kurarsanız orası ayrı.
 
    Capcom'un oyun geliştirme strateji raporuna göre firmanın popüler oyunları artık ne her yıl çıkacak, ne de 3-4 yıl gibi uzun süreler bekleyeceğiz; çünkü kısa sürede oyun geliştirmek oyun üzerinde yeterince çalışamamak anlamına gelirken, uzun sürede geliştirilen oyunların ise başarısız olmaları durumda firmaya maddi zararları büyük oluyor.
 
     Capcom'un bu nedenle popüler oyunlarını hemen hemen her iki yılda bir çıkarma kararı aldı. Popüler markalarını koruma kararı alan firma hit oyunlarını daha kısa sürede geliştirecek. Böylece popüler bir devam oyununu (Dead Rising'in ayrı bir hikayeye sahip DLC'leri gibi) bir yılda yapma şansı bulacak.
 
    Ayrıca Capcom, Dragon’s Dogma ve Asura’s Wrath gibi yeni markalarının da kendi hayran kitlelerinin yarattıktan sonra perakendecilerin bu oyunların devam yapımlarını stoklarına almaya daha fazla istekli olacağı görüşünde.

     Resident Evil 5'in piyasaya çıkmasının üzerinde yaklaşık 2.5 yıl geçti ve Capcom'un Resident Evil 6'yı duyurma vakti geldi gibi görünüyor. Tokyo Game Show 2011'de bir sürprize hazır olun.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Dragon's Dogma Platformlar: PS3 XBOX 360 Geliştirici: Capcom Dağıtıcısı: Capcom Tür: Action RPG Çıkış Tarihi: 25 Mayıs 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 9 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Split 2 Eşleşmeleri Belli Oldu! 9 Saat önce Assassin’s Creed Shadows Duyuruldu! İlk Fragman Geliyor 14 Mayıs MultiVersus İçin Joker Oynanış Fragmanı Yayınlandı 14 Mayıs Helldivers 2 Satışları 12 Milyonu Aştı! 14 Mayıs Sony Interactive Entertainment Yeni Ceo'larına Kavuştu 14 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler