Cevat Yerli: "30 FPS Bir Tercihtir"

26.10.2013 21:54 Samet Konuksal


    Yeni nesil konsollarla birlikte daha fazla 60 FPS'de çalışan oyun görmeyi umut ederken, genel anlamda çok fazla 60 FPS'de sabit çalışan oyun duyurusuyla karşılaşamadık. Ryse da bunlardan birisiydi. Grafiksel açıdan oyun sektöründe başarılı işler yapan Crytek'in kurucularından Cevat Yerli, FPS kıyaslaması adına konuştu.
 
    Cevat Yerli'nin konuyla ilgili açıklamaları şu şekilde; "Oyunların 60 FPS'de mi yoksa 30 FPS'de mi çalışacağı yapımcının tercihine kalmış bir şeydir. Örneğin biz Ryse'da 30 FPS'yi tercih ettik. Bu tercihle birlikte daha güçlü ışıklandırma, daha iyi çevre ve karakter detayı sunma imkanına eriştik. Böylelikle Ryse, göze daha iyi hitap eden ve daha duygusal bir oyun haline geldi. "
 
    "Biz 30 FPS'yi tercih ettik. İnanıyorum ki, daha zengin bir dünya sunmak isteyen çoğu yapımcı da 30 FPS'yi tercih edecektir. Çünkü oyunları 60 FPS'de çalıştırmak için iki kat daha güçlü render hızına sahip bir donanıma ihtiyacınız var. Mesela son yıllarda 48 FPS'de çekilen animasyon filmlerini de gördük. Bunlar tamamen tercihle ilgili."
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Ryse: Son of Rome Platformlar: XBOX ONE PC Geliştirici: Justin Ng Guo Xıong Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Action Çıkış Tarihi: 22 Kasım 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 29 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Deliver Us The Moon Switch Konsoluna Geliyor 5 Saat önce PUBG: BATTLEGROUNDS Erangel Classic Haritasıyla 17 Mayıs’ta Nostalji Rüzgarları Estirecek! 6 Saat önce Lords of the Fallen İçin Master of Fate Güncellemesi Yayınlandı 7 Saat önce Horizon Forbidden West PC İçin Yeni Güncelleme Yayınlandı 23 Nisan Riven Remake'ten Resmi Oynanış Fragmanı Geldi 23 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler