Cevat Yerli: Bir Oyunda Grafiğin Önemi %60'tır

Grafikler gerçekten de %60 öneme mi sahip?
12.04.2013 23:54 Alkan Adakaner


    Crytek'in patronu olan Cevat Yerli son dönemlerde oyun dünyasında grafikler, F2P ve konsollarla ilgili sözleri nedeniyle çok büyük tartışmalar yaratıyor. Şimdi Cevat Yerli yine tartışma yaratacak açıklamalarla karşımıza çıkıyor.
 
    "İnsanlar grafiğin önemli olmadığını söylüyorlar, ama Crysis'i oynasınlar ve bana grafiğin önemli olmadığını söylesinler. Oynanabilirliğin sürükleyici öğesi her zaman grafiklerdir. Grafikler; ışıklandırmalar veya gölgelendirmelerden hangisinin etkin kullanıldığı hiç fark etmez, sizi farklı bir duygusal duruma sokar ve sizi oyunun içine sürüklerler. Sürükleyicilik etkin bir biçimde oyunu satın almanızı sağlamamız için en önemli şeydir."
 
    "Daha iyi grafikler, daha iyi fizikler, daha iyi ses dizaynı, daha iyi teknik yönler ve üretilen ürünün sanatsal bir yönelime sahip olması her şeyi muhteşem ve şık yapar, bu da oyunun %60'ıdır."
 
     Crysis 3'ün bu kadar eleştirilmesinin ve tepki toplamasının nedeni yoksa %40'lık bölüm mü? Hiç kuşkusuz oyunun grafikleri konusunda çoğu oyuncu şikayetçi değil. Peki öyleyse oyun neden istenilen düzeyde satmıyor?
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Crysis 3 Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: Crytek Dağıtıcısı: Electronic Arts Tür: FPS Çıkış Tarihi: 21 Şubat 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 164 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Monster Hunter Wilds Oyunundan Yeni Detaylar Ortaya Çıktı 9 Saat önce Beyaz Renkli Xbox Series X Konsol Görüntüleri Sızdırıldı! 28 Mart Diablo 4 İçin Resmi Ray Tracing Güncellemesi Yayınlandı 28 Mart Dragon’s Dogma 2 İçin İlk 4K Doku Paketleri Yayınlandı 28 Mart Epic Games'in Bir Sonraki Hafta Sunacağı Ücretsiz Oyun Sızdırıldı! 28 Mart
Forumdan Konular
DH'den Haberler