Cevat Yerli: "Konsol Devri Yeni Nesille Bitecek"

04.06.2012 13:10 Talha Aynacı

   Crytek'in CEO'su Cevat Yerli bir Alman oyun sitesiyle yaptığı röportajda; Wii U, PlayStation 4 ve Xbox 720'nin 30 yıllık masa üstü oyun konsolu döneminin sonuncuları olacağını ve konsol çağının bu üçlü ile kapanacağına inandığını açıkladı:
 
"Yeni nesil ev konsollarının, türlerinin sonuncuları olacağına inanıyorum. Casual marketin genişlemesiyle birlikte tablet, mobil ve tarayıcı tabanlı oyunlar zamanla masa üstü konsolları üzerinde daha çok baskı altına alacak. Buna zaman kısıtlılığından dolayı oyun oynamak için harcanan zaman kısıtlılığını da ekleyin. Tabii ki halen oturup oyun kuracak ve 8 saatini oyun için harcayacak hardcore kesim var ama bu kitle casual kitlenin yanında azınlık hale gelecek. Bugünün oyuncuları 99 sent'e oyun alıp indiriyor ve 15-20 dakika oynadıktan sonra bir başka oyuna merak sarıyor."
 
   Yerli röportajın bir başka bölümünde cloud streaming servisi aracılığıyla deneyim edilecek oyunların, hardcore oyuncuların gözünde teknik açıdan zayıf ve kusurlu gözüktüğünü vurguladı:
 
"Hardcore oyuncular stream edilerek oynanan oyunlar yerine, donanımları üstünde bu keyfi yaşamak istiyorlar. PC ve konsol oyuncuları için stream şu manaya geliyor: Crysis gibi bir oyunu stream ederseniz, bu Avatar'ı YouTube'dan düşün çözünürlükte izlemek gibi birşey."
 
   Aslında bu sadece Cevat Yerli tarafından ortaya atılan bir iddaa değil. Oyun endüstrisinde bu tarz idaalar, söylentiler ve teoriler son dönemde mobil, tablet ve benzeri alanlara kayan ve yoğunlaşan oyunculuk anlayışının bir getirisi.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Crysis 3 Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: Crytek Dağıtıcısı: Electronic Arts Tür: FPS Çıkış Tarihi: 21 Şubat 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 74 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Gray Zone Warfare Performans Sorunları Sebebiyle Eleştiriliyor 26 Dk önce Helldivers 2 Artık 177 Ülke Tarafından Satın Alınamıyor! 1 Saat önce 2si1: iPhone'a Assassins Creed Mirage Gibi Büyük Çaplı Oyunlar Geliyor 04 Mayıs Helldivers 2 Steam'de Bir Günde 100 Binden Fazla Olumsuz Yorum Aldı! 04 Mayıs Söylenti: Yeni Tomb Raider Açık Dünya Olacak ve Hindistan'da Geçecek 04 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler