Çin'den Gelen Haber Sony ve Nintendo'ya Yaradı

28.01.2013 18:07 Samet Konuksal


    Asya ülkeleri oyun endüstrisi içerisinde önemli bir paya sahip. Özellikle Nintendo, kendi memleketi Japonya'da kök söktürürken başka bir gelişmiş Asya ülkesi Çin'de böyle bir durum söz konusu bile olamıyor. Bunun nedeni, Çin'de uygulanan konsol yasağı. 
 
    Bugün sabah saatlerinde çıkan bir söylentiye göre Çin hükumeti, 13 yaşından küçük çocuklara uyguladığı konsol yasağını kaldırma kararı aldı. Henüz resmiyet kazanmayan bu söylenti, Sony ile Nintendo'nun hisselerine yaradı. Bloomberg'den alınan raporlara göre bu söylentiden sonra iki firmanın da hisseleri yükselişe geçti.
 
    Yayınlanan habere göre Sony'nin hisseleri %9.1 oranında artarak 1,407 yene yükseldi. Uzun dönemden beri düşüşte olan firmanın gördüğü bu değerler, Nisan 2012'den bu yana görülen en yüksek değerler olarak kayda geçti. Öte yandan Nintendo'nun hisseleri de %3.4 oranında artarak 9,630 yene çıktı. Bu da firmanın yaklaşık olarak 1.5 aydan beri gördüğü en yüksek değer oldu.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Playstation 3 Platformlar: PS3 Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 11 Kasım 2006
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 8 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
MSI 2024'te Son 4 Takım Kaldı! 8 Saat önce Assassin’s Creed Shadows'tan İlk Fragman Geldi: Çıkış Tarihi Açıklandı 15 Mayıs Xbox Game Pass'e Mayıs Ayı Sonlarında Gelecek Oyunlar Açıklandı 15 Mayıs Tomb Raider Dizisine Yeşil Işık Yakıldı: Amazon İş Birliğiyle Geliyor 15 Mayıs Crimson Desert'ün 2025 Yılında Çıkacağı Söyleniyor 15 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler