Codemasters'ı EA Satın Alıyor

14.12.2020 12:15 Gazali Çetinkaya

 
Electronic Arts, Codemasters'ı satın almak için anlaşmaya vardıklarını resmi olarak duyurdu.

Electronic Arts bu satın alım için yaklaşık 1.2 milyar dolar ödeyecek. Anlaşmanın 2021'in ilk çeyreğinde tamamlanması planlanıyor.
 
Codemasters yönetim kurulu başkanı Gerhard Florin, yarış oyunları konusunda iki şirketin de aynı tutkuyu paylaştığını belirtirken Electronic Arts CEO'su Andrew Wilson ise bu birleşme ile birlikte sektörde yarış türüne liderlik edecek bir konuma gelebileceklerini ifade etti. Codemasters, Electronic Arts'ın tüm imkanlarından yararlanarak daha büyük ve daha iyi yarış deneyimleri sunacak.
 
Take-Two Interactive ile Codemasters'ın anlaşmasından sonra Codemasters'ı Electronic Arts'ın satın alacak olması biraz sürpriz bir gelişme oldu. Take-Two Interactive geçtiğimiz ay 950 milyon dolar ile Codemasters'ı satın alacağını duyurmuş ve iki şirketin yöneticisi de anlaşmadan dolayı memnuniyetlerini dile getirmişti. Electronic Arts son anda daha iyi bir teklifle gelerek stüdyoyu kaptı.

Codemasters; F1, DiRT, Grid ve Colin McRae Rally oyunlarının geliştiricisi. 2023 itibarıyla FIA World Rally Championship oyun lisansını da alacaklar. Codemasters aynı zamanda Project CARS geliştiricisi Slightly Mad Studios'un sahibi.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
F1 2020 Platformlar: PC PS4 XBOX ONE Geliştirici: Codemasters Racing Dağıtıcısı: Codemasters Racing Tür: Yarış Çıkış Tarihi: 10 Temmuz 2020
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 50 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Call of Duty'de 100$'lık Harcamadan Sonra Gelen Skin Dalga Konusu Oldu 19 Nisan Popüler Platform Oyunu Dead Cells Epic Games'te 19.50 TL! 19 Nisan The Wolf Among Us 2'den Yeni Ekran Görüntüleri Ortaya Çıktı 19 Nisan Five Nights at Freddy’s: Help Wanted 2 PS5'e Geliyor 19 Nisan Homeworld 3, 13 Mayıs'ta Geliyor 19 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler