Codemasters'ın %50'sini Hintli Firma Satın Aldı

05.04.2010 20:29 Alkan Adakaner


 
     Colin Mcrae'in adını kullanana yarış oyunları ile ünlü Codemasters'ın %50'lik bir bölümü Hintli firma Reliance Big Entertainment tarafından satın alındı.
 
     Sadece oyunlar değil bir çok alanda aktif bir şirket olan Reliance Big Entertainment'in oyunlarla ilgili şubesi Zapak Digital Entertainment Codemasters ile doğrudan bağlantı halinde olacak.
 
     Codemasters CEO'su Rod Cousens bu satın alma işleminin firma açısından ne kadar iyi olduğunu ve memnuniyetlerini klasik olarak süslü cümlelerle anlattı.
 
     Son dönemlerde Doğulu şirketlerin Batılı şirketleri satın alma politikası oyun dünyasına da mı giriyor? Özellikle yazılım alanında oldukça güçlü olan Hindistanlı bir şirketin Codemasters'ı satın alması yarar getirecek mi bunu zaman gösterecek. Bu tür satın alma işlemleri geliştirici firmalara büyük zarar da verebiliyor.
 
     Microsoft'un Rare'i Nintendo'dan tam 300 milyon dolara satın almasından sonra Rare'in eski günlerinden çok uzak bir performans sergilediğine hepimiz şahit olmuştuk.
 
kaynak 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
DiRT 3 Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: Codemasters Racing Dağıtıcısı: Codemasters Racing Tür: Yarış Çıkış Tarihi: 24 Mayıs 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 2 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
PUBG: BATTLEGROUNDS 42.2 Güncellemesi Yeni Oyuncuların Oyuna Adapte Olmasını Kolaylaştırıyor 16 Temmuz Mimesis Dünya Çapında İki Milyondan Fazla Kopya Sattı 14 Temmuz Subnautica 2'nin Satışları 5 Milyonu Aştı ve İlk Erken Erişim Güncellemesini Yayınladı 10 Temmuz KRAFTON’ın Düzenlediği PUBG Nations Cup 2026 Rekor İzlenme Sayılarıyla Sona Erdi 01 Temmuz Korku Filmi Otopsi'den Türkçe Afiş ve Fragman Yayınlandı: 3 Temmuz'da Sinemalarda 01 Temmuz
Forumdan Konular
DH'den Haberler