CryEngine 2 ile En Ayrıntılı Bitkileri Yaratmak

Eminim yakınan bakınca diğer bitkiler de bu kadar ayrıntılı görünüyordur
14.12.2010 12:50 Alkan Adakaner


    Son dönemlerde görsel olarak oldukça iyi oyunlarla karşılaşıyoruz. Yeni nesil konsolların sınırlarının zorlandığı ve PC'de de son model ekran kartları almamıza neden olan oyunların bulunduğu bir dönemdeyiz.
 
   Crysis 2 ile de özellikle PC oyuncuları en iyi performansı elde etmek için yeni ekran kartları almak zorunda kalacaklar gibi görünüyor. CryEngine 3'ü kullanan Crysis 2 görseller konusunda en iddialı oyunlardan birisi.
 
     Cryengine 3'ten bahsettiğimiz bir dönemde Cryengine 2 ile daha her şeyin yapılmamış olduğunu söyleyebiliriz. En azından aşağıdaki video bunun kanıtı.
 
    İlk Crysis oyunun'da kullanılan CryEngine 2, WhiteSilentTiger adlı bir mod yapımcısı tarafından en ayrıntılı orman görüntüsünü elde etmek için kullanılmış. Sonucun da oldukça başarılı olduğunu söyleyebilirim. Özellikle videonun başındaki yaprağa yakından bakınca gerçekten ayırt etmek zor. Kamera uzaklaştıkça ayrıntıların netliği azalsa da bu video, oyun sektörünün ileride gerçekçilik konusunda neler yapabileceğinin de göstergesi.
 
    Tabi  bu tür ayrıntılar çok hoş olsa da, oyun içinde böyle ayrıntılı görselleri görmemiz pek de kolay değil. Gerçi ilk Crysis oyunundanki görselliği de 10 yıl önce hayal etmek pek mümkün değildi. 
 

 
İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Crysis: Warhead Platformlar: PC Geliştirici: Crytek Dağıtıcısı: Electronic Arts Tür: FPS Çıkış Tarihi: 12 Eylül 2008
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 7 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
EMEA Masters Spring 2024 Şampiyonu Eintracht Spandau Oldu! 4 Saat önce Dead Island 2 İçin Fan Yapımı DLSS 3 Modu Yayınlandı 4 Saat önce Platform Oyunu The Smurfs: Dreams Duyuruldu 4 Saat önce Kıdemli LucasArts Lideri Matthew Shell Hayatını Kaybetti 5 Saat önce Tekken 8'in Yeni DLC Karakteri Belli Oldu 5 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler