Crysis 2'de PS3 vs Xbox 360 Karşılaştırma

Crysis 2'nin konsol sürümleri de oldukça başarılı bir performans sergiliyor
24.03.2011 07:44 Alkan Adakaner


     Bir kaç gün önce IGN'in incelemesinde Crysis 2'nin Xbox 360'ta daha iyi bir performans sergilediği belirtilmişti.  Lens of Truth ekibi ise iki oyunun frame rate performansını karşılaştırmış.
 
    Bu karşılaştırmada Xbox 360 sürümünün IGN'nin de belirttiği gibi daha stabil frame-rate'e (kare/saniye oranına) sahip olduğunu görüyoruz. Özellikle aksiyonun yoğunlaştığı anlarda PS3 sürümünde frame-rate'te düşüşler yaşanıyor.
 
     Buna rağmen Playstation 3 sürümü "screen tearing" denilen olayın (ekran tırtıklanması diyelim) tamamen yok edildiği Xbox 360'ta ise bu sorunla karşılaşıldığı görülüyor. PS3 sürümü bu konuda avantajı elinde bulunduruyor.
 
    Sonuç olarak her iki konsol sürümünün de oldukça iyi göründüğünü söyleyebilirim. Aşağıdaki video sizin de kendi kararınızı vermenizi sağlayacaktır.
 
Not: Frame-rate: 1 saniyede ekranda kaç kare göründüğü ile ilgili bir terim. Eğer bir oyunda saniyede ekranda 30 kare görünüyorsa, o oyuna akıcı diyebiliriz. 60 fps'deki bir oyun ise çok akıcı kabul ediliyor. Frame oranı 20'nin altına düşerse oyunda ciddi akıcılık sorunları yaşayabiliyoruz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Crysis 2 Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: Crytek Dağıtıcısı: Electronic Arts Tür: FPS Çıkış Tarihi: 25 Mart 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 27 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
The Forever Winter'dan Yeni Oynanış Fragmanı Geldi 17 Dk önce Ubisoft, XDefiant'ın Çıkış Tarihi Açıkladı 1 Saat önce THQ Nordic Sunumu Duyuruldu: Gothic Remake'ten Yeni Haberler 1 Saat önce Pro Cycling Manager 2024 Profesyonel Bisiklet Sporunu Getiriyor 2 Saat önce PlayStation Plus Mayıs 2024 Ücretsiz Oyunları Açıklandı 02 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler