Crysis 2'nin Lansmanından Önemli Bilgiler + Video

Crysis 2 lansman ropörtajlarımız yarın yayınlanacak.
17.03.2011 20:07 Ersin Kılıç


     Çıkışına günleri saymaya başladığımız Crysis 2 için bugün çok özel bir lansman gerçekleşti. Oyunun Avrupa'daki ilk lansmanı da olan bu etkinlik İstanbul'un en üst noktası olan Sapphire'de gerçekleşti. Bizde Bolum Sonu Canavarı ve Donanım Haber ekibi olarak tabi ki lansmandaydık.
 
     Lansmandan çok özel içerik ve ropörtajları yarın sitemizde bulabileceksiniz. Şimdi gelin Crysis 2 lansmanından önemli bilgilere geçelim.
 
     Crysis 2 lansmanında ayrıca Türk oyun sektörü için oldukça önemli bir duyuru de gerçekleşti. TTNet tarafından organize edilen bu lansmanda TTNet'in oyuncuları yakından ilgilendirecek yeni servisi PlayStore'un duyurusu da gerçekleşti. İlk olarak sahneye çıkan TTNet Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı İlker Koçak, Türk oyun sektörü ve dünyadaki digital indirme oranlarını paylaştı.
 
 
     Koçak, NPD verilerinden alınan kaynaklara göre son beş yılda video oyun sektörünün diğer eğlence sektörlerine oranla çok daha büyük bir aşama kaydettiğini ve sinema, müzik, konser, dvd kiralama gibi diğer eğlence unsurlarına karşın bu eğlence pazarında oyun sektörünün %24'lük bir orana sahip olduğunu açıkladı. Daha sonra dünyadaki yasal yoldan indirilen oyunlarla ilgili bir istatistiğe yer verilen bu konuşmada, şu anda 500 milyon civarında olan indirme sayısının 2015 yılına kadar bir milyar seviyelerine çıkacağı belirtildi.
 
     TTNEt'in yeni servisi olan PlayStore, "Türkiye'nin En Büyük Sanal Oyun Mağazası" sloganı ile çıkışını yapacak. Playstore'da taksitle ve mobil servisler aracılığı ile oyun satışı dışında oyun incelemeleri, haberleri de olacağı kısacası ayrı bir topluluk kurulacağı açıklandı. Crysis 2'yi 59.99 TL'den satışa çıkaran sistem Haziran ayında ise tam anlamıyla faliyete geçecek ve en son çıkan tüm oyunların uygun fiyatlar ile satışa çıkacağı belirtiliyor.
 
     Gelelim Crysis 2'ye. Daha sonra sahneye çıkan Avni Yerli, Crysis 2 hakkında kısa bir bilgi verdi. Crytek'in kuruluş dönemi hakkında da açıklamalar yapan Yerli, Crytek firmasının "Avrupa'nın en büyük bağımsız oyun geliştiricilerinden biri" olduğunu ve 11 yıldır faliyette olan firmalarının 40'tan fazla ülkede 600'den fazla çalışanı olduğunu belirterek dünya çapında ise 7 stüdyoları olduğunu dile getirdi.
 
 
     Şimdiye kadar 3 tane AAA oyun çıkaran firmanın 5 tane de yapım aşamasında olan oyunları olduğu belirtildi. Ayrıca ilerde çıkacak olan oyunlar içinde Türkçe desteği sunmak istedikleri dile getirildi. Firmanın geliştirdiği CryEngine oyun motorunun birçok eğitim kurumu ve üniversitede de kullanıldığı yinelendi. Oyundaki farklılıklardan ve Nanosuit 2'den de bahsedilen bu söyleşi sonunda ise önemli açıklamalar yapıldı.
 
     Sorulan sorulara içtenlikle cevap veren Yerli kardeşler, oyunlarında Türkiye'den bazı bölgelerin kullanılmasını çok istediklerini hatta Crysis 2'de ilk etapte İstanbul'u düşündüklerini bile dile getirdiler. Bu konuda olası bir üçüncü oyunda ise "şimdilik böyle bir açıklama yapmanın sırası değil" açıklaması da yapıldı. Açıkçası ana mekan olmasa da Crytek'in ilerleyen dönemlerde Türkiye'den izler taşıyan bir oyun yapacaklarına inanıyorum.
 
     Lansmanda ayrıca oyunun Türkçe seslendirmeli bir oynanış videosu da gösterildi. Bu videoda özellikle laz şivesi damgasını vurdu. Bu oynanış videosunu ve lansmanın soru cevap kısmını aşağıdaki oynatıcıdan izleyebilirsiniz.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Crysis 2 Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: Crytek Dağıtıcısı: Electronic Arts Tür: FPS Çıkış Tarihi: 25 Mart 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 34 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
The Elder Scrolls V: Skyrim'de Artık Karakteriniz Keçileri Kaçırabilir 2 Dk önce Amazon Prime Gaming'in Mayıs Ayı Ücretsiz Oyunları Açıklandı 1 Saat önce Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunları Erişime Açıldı 2 Saat önce The Forever Winter'dan Yeni Oynanış Fragmanı Geldi 2 Saat önce Ubisoft, XDefiant'ın Çıkış Tarihi Açıkladı 3 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler