Cyberpunk 2077 Birinci Şahıs Rol Yapma Oyunu

12.06.2018 23:26 Gazali Çetinkaya

 
   Gamespot'ın canlı yayınına konuk olan CD Projekt RED Cyberpunk 2077 hakkında birçok yeni bilgi paylaştı. Detaylar maddeler halinde şu şekilde:  
 

- CD Projekt RED oyunu "first-person RPG." olarak tanımladı.
- Oynanış birinci şahıs olacak ancak ara sahne girdiğinde üçüncü şahıs kamera açısına dönecek. Ayrıca araç sürerken birinci şahıs ile üçüncü şahıs arasında geçiş yapılabilecek.
- Oyun shooter ögelerine sahip bir rol yapma oyunu, rol yapma ögelerine sahip bir shooter oyunu değil. Yani oyunun ana türü RPG.
- Ana karakterin ismi V. Ana karakteri erkek ya da kadın seçebilirsiniz.
- V'nin hem erkek hem kadın olarak seslendirmesi yapıldı. V'nin kişiliği oyuncu tarafından şekillendirilecek. Arka plan hikayesi ve etkileşimler V'nin kişiliğinin şekillendirilmesinde rol oynar. 
- Detaylı karakter oluşturma sistemi (Cinsiyet, görünüş, arka plan hikayesi vs.)
- Oyunun başında sınıf seçimi yapmak yok. Sınıf sistemi oyun içindeki seçimlerinize dayalı olacak ve sınıfları kombinleyebilirsiniz.
- Oyunun başında yükseltmek için size sunulacak özellikler: Strength, Constitution, Intelligence, Reflexes, Tech ve Cool. Bunlar direkt olarak Cyberpunk 2020 masa oyunundan alındı.
- Oyunda Cyberpunk 2020 masa oyunundan karakterler de yer alacak.
- Gece gündüz döngüsü ve hava koşulları var.
- The Witcher 3'teki hikaye ve görev sistemi benzer bir şekilde Cyberpunk'a uygulandı.
- Seçimler ve bunların getirdiği sonuçlar çok büyük.
- CD Projekt RED ayrıca Cyberpunk'ı "olgun kitlelere yönelik olgun bir deneyim" olarak tanımladı.
- The Witcher'da olduğu gibi, NPC'lerden görevler alırsınız ve konuşmalar sırasında diyalog seçenekleri vardır.
- Savaş sistemi hem ateşli silahları hem de yakın dövüşü kapsıyor. Silah tipleri güçlü silahlar, teknolojik silahlar ve akıllı silahlar.
-Bir düşman ile savaşa girdiğinizde yapay zekanın ismi, can barı ve seviyesi üzerinde görünür. Bazı düşmanların seviyeler yerine soru işareti var, muhtemelen sizden daha yüksek bir seviyede oldukları anlamına gelir.
- Savaş sırasında düşmana ne kadar hasar verdiğiniz belirtiliyor.
- Zamanı yavaşlatmaya yarayan bir bullet-time sistemi mevcut.
- Oyun açık dünya ve Night City adlı şehir San Francisco ile Los Angeles'tan esinlenerek tasarlanmış. Şehir 6 bölgeden oluşuyor ve her bir bölge kendine özgü. 
- CD Projekt RED The Witcher 3'ün yatay olarak büyük olduğunu belirtirken Cyberpunk 2077'nin dikey olarak büyük olduğunu belirtti.
- Bu açıklama ile ilgili olarak, binalara girebileceksiniz ve mega binalarda birden fazla kat olacak ve tek bir bina içerisinde dahi keşfedilecek çok sayıda şey olacak.

  
   Cyberpunk 2077 PlayStation 4, Xbox One ve PC için geliştiriliyor. Çıkış tarihi açıklanmadı.

   Microsoft'un E3 2018 basın konferansı esnasında yayınlanan Cyberpunk 2077'nin yeni fragmanını buradan izleyebilirsiniz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Cyberpunk 2077 Platformlar: PC PS4 XBOX ONE Geliştirici: CDProjekt Dağıtıcısı: CD Projekt RED Tür: RPG Çıkış Tarihi: 10 Aralık 2020
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 31 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Stellar Blade Neler Sunuyor? Ön inceleme 24 Dk önce Monster Hunter Wilds Oyunundan Yeni Detaylar Ortaya Çıktı 13 Saat önce Beyaz Renkli Xbox Series X Konsol Görüntüleri Sızdırıldı! 28 Mart Diablo 4 İçin Resmi Ray Tracing Güncellemesi Yayınlandı 28 Mart Dragon’s Dogma 2 İçin İlk 4K Doku Paketleri Yayınlandı 28 Mart
Forumdan Konular
DH'den Haberler