Daha Fazla Türkçe Oyun için Oyunları Steam'de İstek Listesine Eklemeyi Unutmayın

31.01.2020 16:29 Gazali Çetinkaya

 
AiBell Game Localization şu anda en aktif ve değerli Türk oyun yerelleştirme şirketlerinden biri. Rising Storm 2: Vietnam, Rocket League, Shadow Tactics: Blades of the Shogun, Frostpunk, Moonlighter, The Sinking City ve Children of Morta dahil olmak üzere çok sayıda oyuna resmi Türkçe dil desteği sağladılar.
 
İleride daha fazla oyuna Türkçe dil desteği sağlamak için girişimlerini sürdürüyorlar fakat bazen yayıncı ve geliştirici firmalardan olumsuz yanıt gelebiliyor. AiBell Game Localization'ın kurucusu ve yöneticisi Aybars Sapan tarafından belirtilene göre, yayıncı ve geliştiriciler yerelleştirme konusunda son zamanlarda şu noktaya dikkat çekiyor. O da: 
 
"Oyunlara eklemeyi düşündüğümüz dil sayısını belirlemede oyunun hangi ülkelerde en fazla "İstek listesine Ekle" butonuna basıldığı bizlere çok yardımcı oluyor. Bizler bu durumu bir nevi "Ön Sipariş" olarak görüyor ve buna göre satın alma potansiyelini ölçebiliyoruz."
 
Aybars Sapan: "Özellikle Steam için geçerli olan bu işlem, yaklaşık son 1-2 senedir oyun yapımcıları için bir rehber, bir yol gösterici haline gelmiş durumdadır. Ve bununla beraber ülkemizdeki oyuncu kitlesi tarafından neredeyse çok az uygulanan bir işlem bu, bu nedenle Türk oyun pazarına giriş yapmayı düşünen yapımcılar çok tereddütte kalıyorlar. Çünkü ellerinde fazla veri bulunmuyor. Veri olmayınca güvenip de kendilerini riske atmak istemiyorlar." 
 
AiBell Game Localization şu sıralar Cyberpunk RPG Gamedec ve geçtiğimiz yılın en iyi oyunlarından biri olan Disco Elysium'un geliştiricileri ile çok yakın şekilde görüşmelere devam ettiğini söylüyor.
 
Özellikle bu iki oyun ile başlayacak ileride Türkçe görmek istediğiniz oyunları Steam'de istek listenize ekleyebilirsiniz. Bu konuda vereceğiniz destek ve göstereceğiniz ilgi, ilerleyen dönemlerde Türkçe dil desteği gelmesini istediğiniz oyunlarda daha kolay bir şekilde resmi yerelleştirme çalışması yapılmasına olanak sağlayacaktır.

İlgili İçerik Yorumlar 6 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Popüler Platform Oyunu Dead Cells Epic Games'te 19.50 TL! 2 Saat önce The Wolf Among Us 2'den Yeni Ekran Görüntüleri Ortaya Çıktı 2 Saat önce Five Nights at Freddy’s: Help Wanted 2 PS5'e Geliyor 3 Saat önce Homeworld 3, 13 Mayıs'ta Geliyor 4 Saat önce Darkest Dungeon II Playstation 4 ve 5 Konsollarına Geliyor 4 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler