Dead Trigger'ın Yapımcısı Korsana İsyan Etti

03.08.2012 16:03 Erkut Köse


   Önce iOS ve Android platformları için ücretli olarak yayımlanan, ancak daha sonra yaşanan korsan olayları yüzünden oyunu ücretsiz olarak dağıtmak zorunda kalan Madfinger Games, olaydan oldukça şikayetçi.
 
    Röportaj veren stüdyonun bir numaralı ismi Marek Rabas, oyunların sürekli olarak kopyalandığını ve bunu engellemenin mümkün olmadığını düşündüğünü belirtti. Amaçlarının çok büyük paralar kazanmak veya stüdyolarını milyonlarca dolara başka firmalara satmak olmadığının altını çizen Rabas, oyunları yalnızca eğlence için yaptıklarını dile getirdi.
 
     Korsanı önleme yolunda önemli adımlar atan firmaların, aynı zamanda orjinal oyun alan kişilere de zarar verebildiklerini görüyoruz. Ubisoft'un DRM sistemi de buna çok iyi bir örnekti. Şu an için ne yazık ki hem orjinal oyun alan oyuncu kitlesini koruyacak, hem de korsanı bitirecek nitelikte kapsamlı bir yöntem geliştirilmiş değil. Belki de Marek Rabas haklıdır, siz ne düşünüyorsunuz?

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Dead Trigger Platformlar: Mobil Geliştirici: MadFinger Games Dağıtıcısı: MadFinger Games Tür: FPS Çıkış Tarihi: 23 Haziran 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 25 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Hız Tutkunlarının İkonik Kahramanı: Sonic Serisinin Macerası 29 Nisan Cities Skylines 2'ye DLSS Desteği Eklendi 29 Nisan Palworld İçin Yeni Güncelleme Geliyor: Yeni Pals Türleri Yolda 29 Nisan Life is Strange Yapımcılarının Yeni Oyunundan Fragman Yayınlandı 29 Nisan EMEA Masters Spring 2024 Şampiyonu Eintracht Spandau Oldu! 29 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler